יכול להיות שעבדתם על קובץ קורות החיים שלכם כמה שעות טובות, אבל הזמן שיקדישו לו מגייסי כוח אדם עומד על 6 עד 20 שניות בלבד. זלזול אינו הסיבה לכך, אלא מחשוב תהליך הסינון והעומס הבלתי-אפשרי שנוצר עליהם, בעיקר כשמדובר על משרות מבוקשות. כדי לוודא שקובץ קורות החיים שלכם יוכיח את עצמו באותן שניות קריטיות, אתם צריכים לכתוב אותו נכון, ותוך התחשבות בנקודת מבטו של המגייס.
קורות חיים הם לא טינדר, אבל בכל זאת יש דמיון
כדי להיכנס לנעליהם של המגייסים, בואו ננסה להשוות את מיון קובצי קורות החיים למיון בני זוג פוטנציאליים באפליקציית היכרויות. ממש כמו המגייסים, גם אנחנו מקדישים שניות ספורות לכל פרופיל כדי להחליט אם למשוך את האצבע ימינה כדי להתקדם, או לדון את הפרופיל לאבדון במשיכה שמאלה. רק אחרי הסינון הראשוני אנחנו מתחילים להתעמק קצת יותר בבן או בת הזוג הנבחרים.
מה בכל זאת ההבדל? במקום אסתטיקה של מראה חיצוני, משפט שמעיד על אופי ואקססוריז שמעידים על מגניבות, השחקנים של קורות החיים שלכם הם אסתטיקה של מסמך ומילים שיוכיחו את מידת ההתאמה שלכם לתפקיד מאוד ספציפי.
הינה כמה טיפים להבלטת קורות החיים שלכם ולהעלאת סיכוייהם לעבור לשלב הבא.
אסתטיקה: אין הזדמנות שנייה לרושם ראשוני
בדומה לאפליקציית היכרויות, שבה האלמנט הוויזואלי הראשון והחשוב ביותר הוא תמונת המשתמשים, לרבות הדרך שבה בחרו לצלם את עצמם, גם הנראות של קובץ קורות החיים שלכם היא האלמנט הבולט ביותר במבט ראשון. הקובץ של קורות החיים שלכם צריך להיראות כבר במבט ראשון מקצועי ורציני.
מה זה אומר בתכלס? המגייסים לא רוצים ללכת לאיבוד בקובץ שלכם: הם לא רוצים לראות פסקאות ארוכות וצפופות, פונטים משונים ולא אחידים, צבעוניות יתר או יצירתיות גבוהה מדי, ובכללי: הם לא רוצים לראות בלגן בעיניים. מה כן לעשות? לגרום לקובץ קורות החיים שלכם להיות מסודר בסריקה ראשונית, לעשות חשק לקריאה מהירה של שורות מרכזיות בו, ולדאוג שהשורות שיבלטו יהיו החשובות לאותה משרה.
כדי ליצור נראות אלגנטית ומסודרת, יש להקפיד על הדברים הבאים:
- יותר זה פחות: כִּתבו משפטים קצרים, מחקו מילים מיותרות ונסחו כותרות ברורות. השתדלו להכניס את קורות החיים לדף אחד. זה בסדר אם יהיו לו נספחים.
- קווים ישרים: כתבו פסקאות קצרות, ישרו את שוליהן ודאגו לכך שהיישור של הפסקאות יהיה אחיד לאורך המסמך וייצור תבנית ברורה וסימטרית.
- תנו נשימה: מסמך עמוס עם שורות צפופות ומרווחים קטנים בין פסקאות לא עושה חשק לקרוא אותו. רווחו את השורות, אפשרו לעינו של הקורא “לנשום” במהלך הקריאה.
- אין כניסה לשגיאות כתיב: מחקרים שונים מראים ששגיאות כתיב הן גורם חשוב מאוד בסינון קורות חיים, ללא קשר לסוג המשרה ולאופייה. אל תאפשרו לאף שגיאת כתיב לחדור לקורות החיים שלכם.
מילות מפתח: הדגישו מילים שיבליטו את התאמתכם למשרה
המשימה של קריאת עשרות מסמכים בזמן קצוב מחייבת את מגייסי כוח האדם להשתמש בטכניקה של סריקה: הם קודם יסרקו את הקובץ ורק אז יחליטו אם לקרוא בו קצת יותר. במקרים רבים הניפוי הראשוני נעשה ע”י מערכת ממוחשבת שסורקת מילות מפתח. נצלו את העובדה הזו כדי להבליט מילים מסוימות במהלך הסריקה, על ידי הדגשתן:
- תנאי סף של המשרה: אם התפרסמו למשרה תנאי סף כמו סוג השכלה מסוים או שנות ניסיון ספציפיות, הדגישו את המילים האלה בקובץ כדי שיבלטו וימשיכו את התחושה שאלה קורות חיים רלוונטיים שכדאי להמשיך לחקור.
- התאמה לתפקיד: בררו לפי תיאור המשרה ולפי שיטוט באתר האינטרנט של החברה מהם הנתונים הנדרשים לביצוע התפקיד – והדגישו פרטים בקובץ קורות החיים שלכם שמוכיחים את ההתאמה. נכון, זה אומר להבליט בכל גרסה של קובץ קורות החיים מילים אחרות – אבל זה שווה את המאמץ.
- נקודות בידול: יש בקורות החיים שלכם פרט מבדל שרלוונטי למשרה כמו התנדבות, מיומנות ספציפית או היכרות עם התחום? הדגישו אותו כדי לבדל אתכם ולהציג נקודות בידול משאר קורות החיים.
היו רלוונטיים, כמה שיותר מהר
אל תלכו סחור סחור. ותרו על פתיח אישי, והגיעו ישר לתכלס. מהו התכלס? זה משתנה ממשרה למשרה. בחלק מהמקרים הניסיון התעסוקתי שלכם צריך להיות הראשון ובחלק מהמקרים דווקא ההשכלה שלכם. גם בתוך סעיפי ההשכלה והניסיון התעסוקתי יש מצבים שבהם נדרש לסדר את הניסיון או ההשכלה שלא לפי סדר כרונולוגי. הדבר נכון במיוחד אם ביצעתם שינוי קריירה, והלימודים שלכם מלפני 5 שנים אינם רלוונטיים למשרה הנוכחית. בכל מקרה אחר: היצמדו לכרונולוגיה.
ותרו על מידע לא רלוונטי כמו משרה ישנה שכבר אינה משקפת את מסלול הקריירה שלכם או תחביבים שלא מוסיפים לכם נקודות מקצועיות. צמצמו למינימום את המרחק שעיניו של הקורא צריכות לעבור מראש המסמך ועד הפרט הרלוונטי הראשון. אם המרחק גדול מדי – המגייסים עשויים לעשות עליכם איקס גדול ואדום מוקדם מדי.
קִראו את קורות החיים – מהצד של מגייס כוח האדם
הטיפ הכי חשוב: אחרי שסיימתם לנסח את הקובץ – קראו את קורות החיים שלכם דרך העיניים של המגייסים. הקציבו לעצמכם 15 שניות, ונסו לדלות כמה שיותר פרטים מהמסמך. שאלו את עצמכם: מה בלט לכם לעין? מה המילים ש”קפצו” החוצה מהטקסט? האם היה נעים לסרוק את הקובץ ואז לקרוא אותו במהירות? האם אתם הייתם חושבים שברור שאתם מתאימים למשרה? לא בטוחים? עשו עוד מקצה שיפורים. המשמעות יכולה להיות גדולה.