לשיחת חינם

פסיכולוגיה חינוכית היא ענף פסיכולוגי טיפולי מרכזי, המעניק לא רק קריירה בטוחה, הבנה תיאורטית במודלים קלאסיים ועדכניים, אלא כלים ומיומנויות במנעד נושאים רחב בתחומים טיפוליים ואיבחוניים, תוך התיחסות לתהליכי התפתחות תקינה (ילדים בגיל הרך ובמערכות חינוך, נוער ומבוגרים צעירים), וכן לתחומים המחייבים התייחסות מיוחדת כגון הפרעות קשב (ADHD) ולקויות הלמידה.

הפסיכולוג החינוכי מתמקד בעבודתו בהבנה ויצירת שינויים בתהליכים רגשיים, קוגנטיביים וחברתיים מנקודת השקפתו של הפרט המתפתח במערכות השונות – המשפחה, החברים, בית הספר והקהילה. זהו מקצוע דינמי, שמטרתו להבין את תפיסת האדם את עצמו, בצד היחסים שבין הפרט לסביבתו, וכל זאת במסגרת תהליכים התפתחותיים, נורמטיביים ופתולוגיים. לימודי הליבה יאפשרו רכישת ידע וגישות טיפוליות (קלאסיות ומתקדמות) לקידום הגדילה, החוסן וההתמודדות במצבי קושי וחירום. לימודי הפסיכולוגיה מקנים את היכולת להשפיע על הן הפרט המתפתח, הן על המערכות (החברתיות, המשפחתיות והחינוכיות), ועל הקהילה כולה.

 

פרופ' מלכה מרגלית - דיקנית בית הספר למדעי התנהגות במרכז האקדמי פרס
ראש החוג
מתכונת הלימודים

לימודי בוקר, יומיים

משך התוכנית

שנתיים, פרקטיקום פעמיים בשבוע

מועדי התחלה

אוקטובר 2024

למה ללמוד תואר שני בפסיכולוגיה חינוכית במרכז האקדמי פרס?

מה לומדים בתואר

תכנית הלימודים לתואר שני בפסיכולוגיה חינוכית גובשה במטרה להכשיר את הסטודנטים לעבודה כפסיכולוגים חינוכיים שיתמחו הן באבחון, בטיפול, תהליכי מניעה של קשיים, והן בקידום ההתפתחות התקינה של ילדים ונוער.

תכנית הלימודים כוללת מגוון קורסים עיוניים ויישומיים, המשולבים בעבודה מעשית במסגרת פרקטיקום.

התכנית מקנה ידע מעמיק במודלים, מחקרים, בעיות התפתחותיות ובגישות באבחון ובטיפול פסיכולוגי, לרבות גישות שונות לקידום התפתחות פסיכולוגית תקינה ואבנורמלית, רווחה נפשית במערכות החינוכיות, וכן הערכה, זיהוי, ומניעה של קשיים תפקודיים ורגשיים בקבוצות סיכון.

 

מה עושים עם התואר

התואר השני בפסיכולוגיה חינוכית מתאים לבוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה ובמדעי ההתנהגות המבקשים להתמקצע בתחום טיפולי ומערכתי מבוקש וצומח.

הפסיכולוג החינוכי עוסק באבחון וטיפול פסיכולוגי של בעיות רגשיות, התנהגותיות, חברתיות ועוד, עמם מתמודדים ילדים ומתבגרים, תוך שמעניק ייעוץ והדרכה גם להורים ולצוות החינוכי.

המכון לחקר התקווה

המכון לחקר התקווה הוקם ע”י פרופ’ מלכה מרגלית, דיקן ביה”ס למדעי ההתנהגות. המכון נועד לעודד את קידום מחקר התקווה, התיאוריה והישומים החינוכיים והקליניים. כמו כן נועד המכון ליצור קהילת חוקרים בין לאומית בתחום תיאורית התקווה ולקדם שיתופי מחקר בין לאומיים עם מרכזים דומים בעולם.

לפרטים נוספים

הכירו את הדר בירן אנגל,
בוגרת תואר שני בפסיכולוגיה חינוכית

אייקון תנאי קבלה

תנאי קבלה לתואר שני בפסיכולוגיה חינוכית

יתקבלו לתכנית מועמדים העונים על התנאים הבאים:

  • תואר ראשון בפסיכולוגיה ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בציון 90 לפחות, או תואר ראשון במדעי ההתנהגות ממוסד מוכר להשכלה גבוהה הכולל לימודים של לפחות 54 נ”ז בפסיכולוגיה, בציון ממוצע של 90 לפחות במקצועות הפסיכולוגיה.
  • ציון במבחן המתאם של 95 לפחות או אחוזון 50 ומעלה במבחן GRE Psychology.
  • ראיונות אישיים.

*בתוכנית זו תיתכן קבלת מועמדים חריגים בהיקף של עד 10% על בסיס התחשבות בנסיבות חיים חריגות.

יש לצרף לבקשה:

  • הגשת שתי המלצות (כשלפחות אחת מהן היא המלצה אקדמית שניתנה על ידי איש אקדמיה על בסיס היכרות במסגרת אקדמית כמו השתתפות בסמינר אמפירי, סדנה, מחקר מודרך וכדומה. המלצה שאינה אקדמית יכולה להיות מאנשי מקצוע העובדים במוסד להשכלה גבוהה או בשדה, המכירים את המועמד ומסוגלים לכתוב חוות דעת על אודותיו. אין להגיש המלצות ממטפלים, קרובי משפחה וכו’) ההמלצות תועברנה למרכז האקדמי פרס ישירות על ידי הממליצים.
  • מסמך הצהרת כוונות שיפרט מדוע בחר ללמוד פסיכולוגיה חינוכית ולהתמקד בתחום הנבחר (ליקויי למידה או טרום וראשית ביה”ס).
  • קורות חיים.

ועדת הקבלה תעיין במסמכים (ציונים, המלצות וקורות חיים) ותזמן את המועמדים העונים על הקריטריונים לריאיון אישי. כל מועמד ירואיין על ידי שני מראיינים בנפרד.

בעת ההרשמה על המועמד/ת להגיש את המסמכים הנ”ל:

  • טופס רישום מלא וחתום
  • שתי תמונות פספורט
  • צילום תעודת זהות כולל ספח
  • תעודות מקוריות של תואר ראשון מוכר או צילום “נאמן למקור”
  • גיליון ציונים מקורי וממוצע תואר ראשון
  • תוצאות מבחן מתא”ם או מבחן GRE-Psychology
  • הצהרת כוונות
  • מסמך קורות חיים

שאלות ותשובות

בתואר שני בפסיכולוגיה חינוכית במרכז האקדמי פרס קיימים שני מסלולי לימוד עיקריים:

מסלול לקויות למידה – המעניק יכולת לאבחן ולטפל בתלמידים בעלי לקויות למידה והפרעות קשב.

מסלול הגיל הרך – המעניק יכולת לאבחן, לתכנן ולטפל בקשיים ולקויות בגיל הרך.

אכן. פסיכולוגיה חינוכית הינה פסיכולוגיה טיפולית כגון פסיכולוגיה קלינית ושיקומית. לפי הנחיות הוועדה המקצועית המצורפות , לאחר כשנה מתחילת ההתמחות  ניתן לעבוד באופן פרטי עם ילדים, בני נוער ומשפחותיהם, תחת הדרכה. ולאחר סיום התמחות – לאבחן ולטפל ללא הדרכה.

נבחרת מרצים מובילה – בראשות כלת פרס ישראל בתחום חקר החינוך, פרופ’ מלכה מרגלית.

תוכנית לימודים השמה דגש על יכולות אבחון מתקדמות לצד למידה והתנסות במגוון סוגי התערבויות הכוללות טיפול פסיכודינמי, טיפול התנהגותי- קוגנטיבי, הדרכת הורים, טיפול דיאדי, התערבות קבוצתית וטיפול בביופידבק. 

שנתיים מלאות, פעמיים בשבוע, של התנסות באבחון, טיפול פרטני והתערבויות מערכתיות, תחת הדרכה צמודה, בתחנות לשירות פסיכולוגי- חינוכי ברחבי הארץ. 

 

אכן. פסיכולוגים חינוכיים יכולים לערוך אבחונים פסיכודידקטיים המבוקשים מאד בקרב ילדים הזקוקים להתאמות במערכת החינוך וחווים קשיים רגשיים כאלו או אחרים.

בשנה הראשונה נלמדים קורסי מבואות והסטודנטים מתנסים באבחונים פסיכודיאגנוסטיים ופסיכודיקטיים. 

בפרקטיקום הם מצוותים לפסיכולוג.ית, מלווים אותם בעבודתם ומצטרפים לישיבות ולהדרכות בשפ”ח.

בשנה ב’ נעשית העמקה בתחומי הטיפול (דינמי ו CBT) והתמודדות עם מצבי משבר. בנוסף, נלמדות עוד שיטות טיפול כגון הדרכת הורים, טיפול דיאדי, ביופידבק ועוד. בפרקטיקום הסטודנטים מקבלים שני טיפולים תחת אחריותם, עורכים התערבויות מגוונות ומשתתפים בוועדות.

תנאי הקבלה לתואר מפורטים כאן, עם זאת תיתכן קבלת מועמדים חריגים בהיקף של עד 10% על בסיס התחשבות בנסיבות חיים חריגות.

שני ימי לימודים במרכז האקדמי פרס ושני ימי התנסות מעשית בפרקטיקום. 

הלימודים מתקיימיים במתכונת פרונטלית מלאה.

למידע מלא השאירו פרטים ויועץ לימודים יחזור אליכם.

אכן, רוב הסטודנטים שלנו משלבים בהצלחה לימודים ועבודה כך שאפשר לצבור ניסיון מעשי כבר בזמן הלימודים.

בוודאי. כל הסטודנטים שלנו פונים להתמחות חינוכית מיד עם סיום לימודיהם. בשל ההיצע הנרחב בתחום החינוכי, על פי רוב עומדת להם הבחירה בנוגע לאופי ומקום ההתמחות. ההתמחות נעשית במשך 4 שנים בחצי משרה. 

המרכז האקדמי פרס מפעיל מגוון תכניות מלגות פנימיות וחיצוניות, על בסיס התנדבות או על בסיס סוציו אקונומי שעוזרות לסטודנטים רבים לממן את לימודי התואר. תוכלו לקרוא על כל התכניות כאן.

כמובן. בעזרת היחידה לפיתוח קריירה, המרכז משים בהצלחה בוגרים וסטודנטים רבים. היחידה לפיתוח קריירה מעניקה מעטפת מלאה: החל משלב הכנת קורות החיים ועד שלב ההשמה.

רחוב שמעון פרס 10 רחובות. הנה כל הדרכים להגיע אלינו גם בתחבורה ציבורית.

מתעניינים/ות בלימודים במרכז האקדמי פרס?

השאירו פרטים ונחזור אליכם/ן או חייגו עכשיו 08-3006064

או חייגו עכשיו

*סטודנטים/יות מוזמנים/ות ליצור עמנו קשר בתחנת מידע בשליחת טופס זה אני מאשר/ת קבלת מידע על ההרצאות, עדכונים, פרסומים, הטבות ותארים מהמרכז האקדמי פרס באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט ו/או שיחות טלפון. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה ו/או מרשימת הפנייה השיווקית באמצעות שיחה בכל עת.
שדות המסומנים ב* הם שדות חובה
בשליחת טופס זה אני מאשר/ת קבלת מידע על ההרצאות, עדכונים, פרסומים, הטבות ותארים מהמרכז האקדמי פרס באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט ו/או שיחות טלפון. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה ו/או מרשימת הפנייה השיווקית באמצעות שיחה בכל עת.