לינקדאין הפכה לרשת חברתית מקצועית מרכזית בתהליכי גיוס והשמת כוח אדם. בסדרת כתבות זו נלמד מה מחפשים מעסיקים בלינקדאין וכיצד ניתן לבנות פרופיל לינקדאין שישקף למעסיקים את יכולותיכם וייתן לכם יתרון מובנה בבניית קריירה
עד לפני שנים ספורות, מעסיקים לא יכלו לדעת עליכם הרבה מעבר למה שכתבתם בקורות החיים וחשפתם בריאיון העבודה. המצב כיום שונה בתכלית: כל מעסיק יכול לקבל עליכם שפע של מידע על ידי חיפוש פשוט בגוגל וברשתות החברתיות.
87% מהמגייסים: לינקדאין סייעה לנו להחליט לגבי קבלת מועמד
לפי מחקר שהתפרסם בארה”ב בשנת 2014, 93% מהמנהלים שמגייסים כוח אדם בוחנים את דפי הרשתות החברתיות של המועמדים. עד כמה מה שהם מוצאים שם עליכם משפיע על קבלת המועמד? 55% מתוך המנהלים הנכנסים לרשתות חברתיות של מועמדים שקלו מחדש העסקת מועמד בעקבות מידע שאליו נחשפו ברשתות חברתיות.
המחקרים בארה”ב מצביעים על כך שהרשת המרכזית לבחינת מועמדים פוטנציאליים היא הרשת החברתית מקצועית לינקדאין, במיוחד בכל הנוגע למשרות בכירות. הרשת הבאה בתור היא פייסבוק, ואחריה כל השאר: יוטיוב, גוגל פלוס, טוויטר, אינסטגרם והרשתות הקטנות יותר.
והינה הנתון הבולט ביותר: לינקדאין היא רשת כה דומיננטית בכל הנוגע לבחינת מועמדים עד כי 87% מהמגייסים שהשתמשו בה לבחינת מועמד ציינו שהמידע שגילו בה סייע להם בקבלת החלטה לגבי אותו מועמד – לשבט או לחסד.
מה המידע שמחפשים המנהלים והמגייסים, ומדוע לינקדאין מספקת אותו יותר מאחרים?
לינקדאין: מאגר קורות החיים הגדול בישראל
לרשת לינקדאין יותר מ-500,000,000 משתמשים רשומים בעולם, מתוכם כ-45,000,000 משתמשים פעילים על בסיס יומי. בארץ רשומים כ-1,500,000 משתמשי בלינקדאין. כיוון שהפרופיל הבסיסי בלינקדאין כולל מידע מקצועי על המשתמש כמו השכלה ותעסוקה, לינקדאין היא בפועל מאגר כוח האדם הגדול בישראל.
מיהם אותם גורמים הפעילים בלינקדאין? ניתן לסווג אותם לכמה סוגים, אך הסוג הפעיל ביותר הם מחפשי עבודה ומגייסי כוח אדם, לרבות “ציידי ראשים” למשרות בכירות. תמהיל המשתמשים בלינקדאין הולך ומשתנה מאז שנת 2016, שבה נרכשה הרשת על ידי מיקרוסופט והפכה לרשת מקצועית רחבה יותר, אך עדיין זירת המגייסים והמועמדים היא זירה בולטת מאוד בלינקדאין בכלל ובישראל בפרט.
מה בדיוק מחפשים המגייסים בלינקדאין? בעוד הרשתות החברתיות האחרות משמשות בעיקר לאיתור חסמים בקבלת מועמד, כמו עדויות על שימוש בסמים ובאלכוהול, סגנון דיבור בוטה, התנסחויות פוגעניות, שגיאות כתיב מרובות וכדומה, בלינקדאין מחפשים עדויות חיוביות על היכולות של המועמדים.
לינקדאין: מידע מקצועי ובדוק על מועמד
פרופיל המשתמש בלינקדאין אינו כולל רק קורות חיים סטטיים שבהם נתונים על התארים שלמדתם והתפקידים שלכם בעולם העבודה. רשת לינקדאין מאפשרת לכם לשקף מה אחרים חושבים על המומחיות שלכם. בין השאר כוללת הרשת אפשרות להוספת כישורים (skills), ומשתמשים אחרים יכולים לסמן שאכן יש לכם כישורים אלה על ידי endorsement (אישור).
מערך הכישורים והאישורים מאפשר למעסיק לדעת אם הטענה שלפיה יש לכם יכולות עבודה גבוהות עם אקסל, ידע מקצועי בתחום הפרסום או יכולת דיבור בפני קהל הן יכולות שרק אתם טוענים שיש לכם, או יכולות מוכחות שגם אחרים מאשרים שאכן יש לכם. ככל שיותר אנשים סימנו שיש לכם את הכישורים הנטענים, כך יכול להיות המעסיק בטוח יותר שאכן יש לכם את הכישורים הנדרשים לתפקיד.
נוסף על כך מאפשרת לינקדאין קבלת המלצות (recommendations) מאנשים שעבדתם מולם או איתם בעבר. תשכחו מ”המלצות יישלחו בהתאם לבקשה”, בלינקדאין האפשרות הזו מובנית בתוך המערכת, ואם יש למועמד המלצות טובות מאנשים מרשימים, גוברים סיכוייו לקבל את המשרה באופן משמעותי.
מה עוד מחפשים המעסיקים בלינקדאין? עד כמה אינפורמטיבי הפרופיל שלכם לגבי המידע ההשכלתי והתעסוקתי, עד כמה האנגלית שלכם מהוקצעת, האם אתם מתנדבים בקהילה, באילו קבוצות מקצועיות אתם חברים, כמה קשרים יש לכם, עד כמה אתם פעילים בתחום שלכם והאם אתם מעלים לרשת חומרים מקוריים משלכם המעידים על מקצועיות.
לינקדאין: היכנסו לפרופיל שלכם מבעד לעיניו של מגייס
מה ניתן לעשות כדי לשפר את סיכוייכם לקבל משרה? נסו להיכנס ללינקדאין מבעד לעיניו של מגייס כוח אדם שמחפש עליכם מידע מקצועי ובחנו מה נראה כמידע שיעודד אותו לחשוב עליכם כמועמדים ראויים.
השקיעו בכתיבה נכונה של הפרופיל המקצועי שלכם, הקפידו על אנגלית ברמה גבוהה וללא שגיאות, השקיעו זמן בבניית רשימת הכישורים שלכם, בקשו המלצות ממעסיקים, מרצים או קולגות, שתפו מאמרים ומחקרים מהתחום המקצועי שלכם ושקפו את המקצועיות שלכם על ידי השתתפות בקבוצות מקצועיות רלוונטיות.
סטודנטים ולינקדאין: הזמן להתחיל זה ממש עכשיו
סטודנטים רבים דוחים את ההשקעה בפרופיל הלינקדאין שלהם “עד שיהיה להם ניסיון”. זוהי טעות: ככל שתקדימו את כניסתכם לפעילות בלינקדאין, כך יקל עליכם לבנות עם הזמן מערכי כישורים ואישורים ופרופיל מקצועי ועשיר. אגב, החשיבה שלפיה אין לכם עדיין ניסיון גם היא אינה נכונה: כבר עכשיו יש לכם כישורים שרכשתם במהלך הלימודים, כבר היום אתם יכולים לקבל המלצות ממרצים, ואם השתתפתם במסלול החברות, בפרקטיקום מקצועי או בהתנדבות, יש לכם עוד מערך שלם של ניסיון שאפשר לשלב בפרופיל הלינקדאין שלכם ולסייע לכם בפיתוח הקריירה.
אם תרצו ואם לא, אין לכם את הפריווילגיה לוותר על לינקדאין: אלה קורות החיים הדיגיטליים שלכם.
איפה אפשר לקבל הדרכה על בניית פרופיל לינקדאין?
המרכז האקדמי פרס השיק לאחרונה את פלטפורמת “אינפיניטי“, הפלטפורמה מציעה מגוון קורסים שפתוחים בחינם לסטודנטים ולבוגרים של המרכז האקדמי פרס, בסיום כל קורס, המשתתפים מקבלים תעודה רשמית!
כל הקורסים מתמקדים בחדשנות, בינה מלאכותית ומעניקים לכל מי שצופה בקורסים את כל הכלים להיות הכי רלוונטי בשוק העבודה. בין היצע הקורסים ניתן למצוא את הקורס “ניהול קריירות בעולם החדש” בהנחיית שירלי תדיון, מאמנת לפיתוח קריירה ומומחית לינקדאין. תוך כדי הקורס תקבלו את כל הכלים לבניית פרופיל הלינקדאין המושלם שיקפיץ לכם את המוניטין בעולם העבודה.
להרשמה לאינפיניטי לחצו כאן>>