אודות היוזמה
יוזמה זו מורכבת משני חלקים ייעודיים כמתואר להלן:
כלים להובלת שינוי בחברה הישראלית – תוכנית המוצעת על ידי המרכז האקדמי פרס
תכנית זו, שפותחה על ידי המרכז האקדמי פרס ובראשה מובילי דעה ישראלים, מתמקדת בהיכרות מעמיקה עם החברה והממשל בישראל ומעניקה כלי התערבות להובלת שינוי חברתי חיובי.
כל מי שחי בישראל ועוקב אחר החדשות מכיר את ישראל ואת אתגריה. אבל כמו בכל תחום, אין די בהיכרות שטחית. השפעה דורשת ידע על סוגיות הליבה עימן מתמודדת ישראל, וכלי התערבות לשינוי. לכן, כלים להובלת שינוי בחברה הישראלית מורכבת מארבע יחידות:
- החברה הישראלית, שסעים, לכידות ואתגרים – יש הרואים בישראל מדינה של מיעוטים מגוונים, שבה חברי כל אחת מהקבוצות המרכיבות את החברה מרגישים עצמם בעמדה נחותה ביחס לשאר המגזרים. יחידה זו עוסקת בצירים העיקריים של הערכים בקרב האוכלוסייה היהודית, באתגרים של שילוב החברה הערבית והקהילה החרדית, באתגרים ובמתחים החברתיים – כלכליים העולים משילוב הציבור הערבי והחרדי ובאתגר הלכידות הישראלית מנקודת מבט גלובלית בעידן הרשתות החברתיות.
- המדינה ומוסדותיה – הגורמים המשפיעים ביותר על חיינו כאן הם המדינה ומוסדותיה. המדיניות הממלכתית וכוחה של המדינה ליישמה קובעים במידה רבה את עתידנו. לכן, הבנתם המעמיקה מנקודת מבט פנימית חיונית כדי להצליח להשפיע עליהם ועל עתיד המדינה. ביחידה זו יוצגו הכנסת, הממשלה, מערכת המשפט ומערכת הביטחון, על ידי אנשים שהובילו מערכות אלה במשך שנים רבות. כמו כן, יוצג תפקידה של התקשורת הישראלית וכיצד היא משפיעה על דעת הקהל ועל מקבלי ההחלטות.
- כלי השפעה – קיימים כלים שונים להובלת שינוי חברתי חיובי. הם מחולקים לכלים המופעלים מלמעלה כלפי מטה, ולהתארגנויות חברתיות מלמטה כלפי מעלה. ביחידה זו נחשפים המשתתפים לדרכים אפשריות ליישום כלים אלה, בסיועם של אנשים שעבורם פעילות זו מהווה אורח חיים.
- השראה לשינוי – במהלך השנים המציאות הישראלית הובילה מנהיגים עסקיים רבים לאקטיביזם חברתי. הנתיבים שהם בחרו והשינויים שרבים מהם הובילו יכולים לשמש כמקור השראה. יחידה זו מאפשרת למשתתפים לפגוש אישים מרכזיים מהעולם העסקי והחברתי הישראלי, ביניהם פילנתרופים ויזמים חברתיים בולטים.
*התוכנית כוללת 15 מפגשים בהם מרצים בעלי שם יחלקו נקודות מבט על החברה הישראלית ואסטרטגיות התערבות בהנהגה ושינוי חברתי.
בין המרצים: פרופ’ אביחי מנדלבליט, היועמ”ש לשעבר אלוף (מיל.), אביב כוכבי, הרמטכ”ל לשעבר רא”ל (במיל.), ד”ר נסרין חאג’ יחיא, שותפה בקרן פורטלנד, עמית סגל, עיתונאי ישראלי ועוד.
המפגשים יכללו ארוחה חמה וזמן לנטוורקינג. ההרצאות במפגשים יועברו בחלקן בצורה היברידית בעברית ובאנגלית ויתקיימו במרכז לחדשנות ויזמות של המרכז האקדמי פרס.
משתתפים המסיימים את תכנית כלים להובלת שינוי בחברה הישראלית יקבלו תעודת גמר מהמרכז האקדמי פרס.
___________________________________________
מנהיגות אישית ומשא ומתן ככלי התערבות בזירה הציבורית – תוכנית המוצעת על ידי Harvard Kennedy School Executive Education
בינואר 2025 משתתפי יוזמת פרס למנהלים יבלו שבוע שלם ב- (HKS) Harvard Kennedy School שבקיימברידג’, מסצ’וסטס בארה”ב, וישתתפו בתוכנית הכשרה ניהולית מותאמת אישית של HKS – מנהיגות אישית ומשא ומתן ככלי התערבות בזירה הציבורית, שפותחה ונבנתה על ידי HKS במיוחד עבור קבוצה זו. התוכנית תתמקד במנהיגות אדפטיבית, מנהיגות מוסרית, משא ומתן ומדעי ההתנהגות, והיא תכלול בנוסף סדרה של מפגשים וירטואליים בהנחיית סגל HKS.
בראש התוכנית יעמדו (Christopher Robichaud (HKS Senior Lecturer in Ethics and Public Policy), Monica Giannone (Director of the HKS Negotiation and Conflict Resolution Collaboratory) ועמיתים נוספים בפקולטה.
משתתפים המסיימים את תוכנית מנהיגות אישית ומשא ומתן ככלי התערבות בזירה הציבורית יקבלו תעודת גמר מ- Harvard Kennedy School Executive Education
כל מפגשי התוכנית והחומרים הנלווים יערכו בשפה האנגלית.
ליצירת קשר לקבלת מידע נוסף על מנהיגות אישית ומשא ומתן ככלי התערבות בזירה הציבורית, צרו קשר: [email protected]
שותפי היוזמה