רובנו פונים לתואר ראשון כדי שיעניק לנו מקפצה לקראת קריירה מצליחה בתחום שמעניין אותנו. אבל בשנים האחרונות כבר ברור שתואר ראשון לבדו אינו מספיק. השוק מוצף במועמדים איכותיים, ומי שרוצים להתקדם חייבים להוסיף לשורת התואר בקורות החיים גם ניסיון מעשי, כזה שילכוד את עיני המעסיקים. את הניסיון הזה מומלץ (מאוד!) להשיג במהלך הלימודים לתואר.
הכירו את היחידה לפיתוח קריירה במרכז האקדמי פרס, שחרתה על דגלה את חשיבות החיבור בין אקדמיה לקריירה. היחידה ביססה בשנים האחרונות את מעמדה כמי שמסייעת לסטודנטים במרכז האקדמי פרס לרכוש את כל הכלים הנדרשים כדי לפתח – עוד בזמן התואר – קריירה מוצלחת ומתגמלת, כזו שאפשר להתאהב בה.
כל מה שמחכה לכם ביחידה לפיתוח קריירה
היחידה לפיתוח קריירה פועלת בשלושה ערוצים עיקריים: הראשון הוא יצירת מאגר משרות רלוונטי, המתעדכן באופן קבוע ומאפשר לסטודנטים (וגם לבוגרים!) למצוא משרות רלוונטיות למסלולים השונים הנלמדים במרכז האקדמי פרס.
הערוץ השני נוגע לפגישות ייעוץ תעסוקה אישיות, שאותן מובילה מנהלת הגיוס של היחידה לפיתוח קריירה. הפגישות (שמועברות בחינם, כמובן) ניתנות לכל סטודנט או בוגר שחפץ בכך, כמה פעמים שיזדקק. במהלך הפגישות האישיות מתמקדים בכל מה שקשור להשתלבות בשוק העבודה – מהכוון תעסוקתי, דרך כתיבת קורות חיים, חיפוש עבודה ברשתות, ועד הכנה וליווי בראיונות עבודה.
הערוץ השלישי מתמקד בסדנאות רלוונטיות שניתנות לאורך כל שנת הלימודים האקדמית. החל משנת הלימודים האקדמית הקרובה הסדנאות יינתנו במתכונת חודשית ובמגוון נושאים שרלוונטיים לשוק העבודה, כמו הקניית כלים פרקטיים להשתלבות בשוק העבודה ובניית יתרון על פני מועמדים אחרים בשוק.
נא להכיר: מנהלת הגיוס החדשה של היחידה לפיתוח קריירה

בספטמבר האחרון התמנתה ליחידה לפיתוח קריירה מנהלת גיוס חדשה – רויטל זילבר פטרר, שמתכוונת לקחת את היחידה לפיתוח קריירה כמה צעדים קדימה, ולהפוך אותה לחלק משמעותי מהמעטפת של הסטודנטים והבוגרים במרכז האקדמי פרס. רויטל, בעברה מנהלת משאבי אנוש, מספרת על המוטיבציה שהניעה אותה לקחת את המשרה:
"הייתי בצד המגייס, פגשתי כל כך הרבה מועמדים לאורך השנים, והחלטתי שאני רוצה להעביר את הידע הזה הלאה דווקא לצד המגויס. המטרה של היחידה, ושלי באופן פרטי, היא לעזור לסטודנטים ולבוגרים ליצור יתרון על פני מועמדים אחרים ולהתבלט בשוק העבודה באמצעות מתן כלים פרקטיים", היא מפרטת. "אנחנו רוצים לסייע לסטודנטים להצליח לממש את עצמם בכל ההיבטים של חיפוש עבודה, ליצור כמה שיותר השמות של סטודנטים לעבודה וללוות אותם לאורך כל התהליך".
מהם לדעתך האתגרים הגדולים של חיפוש עבודה בקרב סטודנטים?
שוק העבודה היום הוא דינמי ומתפתח כל הזמן, והוא גם מוצף במועמדים. כדי לבלוט חייבים ליצור יתרון, להבין איך השוק עובד ולדעת כיצד להגיע מוכנים לראיונות. מעבר לכך, אני חושבת שיש היום הרבה מאוד בלבול. סטודנטים רבים מגיעים אליי קודם כול להכוון תעסוקתי – אני מסיים את התואר, מה אני יכול לעשות איתו? לאילו משרות אני צריך לשלוח קורות חיים? איך אני עושה את זה? הרבה לא יודעים אפילו איפה לחפש – נדמה שכל המידע שם בחוץ ונגיש לכולם, אבל זה לא ממש כך. נוסף על כך, קיים הפן הנפשי. תהליך חיפוש עבודה הוא תהליך לא פשוט. אתה פגיע, אתה חשוף, אתה נוגע במקומות של חוסר ביטחון והתמודדות עם דחייה, ולכן חלק ממה שאני מספקת בתהליך הליווי כולל שיחות מוטיבציה וניהול משברים. יש סטודנטים שמגיעים ורק רוצים לבוא ולפרוק, לשתף בחוויות.
מה הטיפ המרכזי שלך לסטודנטים שרוצים למצוא עבודה במהלך הלימודים?
מה שמעניין את הסטודנטים – ובאמת צריך לעניין אותם – זה מה שקורה ביום שהם מסיימים את התואר. לכן, הטיפ המרכזי הוא להתחיל לחשוב על ניהול הקריירה כבר בתחילת הלימודים. לא מומלץ להגיע לשנה האחרונה בתואר ורק אז להתחיל לחשוב על עבודה. השילוב בין התואר לבין ניסיון תעסוקתי רלוונטי הוא מה שמעניק את היתרון ואת האפשרות לבלוט מעל מועמדים אחרים".
אז היית ממליצה לפנות ליחידה לפיתוח קריירה כבר משנה א'?
אני חושבת שסטודנטים צריכים לקחת את הסמסטר הראשון של שנה א' כדי ללמוד איך ללמוד, להבין כיצד לחלק את העומס ולעכל את האינטנסיביות של הלימודים. אבל החל מסמסטר ב' אפשר להתחיל לבוא ולהסתייע ביחידה – לעיין במשרות רלוונטיות, לנסח קורות חיים, ולהתחיל להגיש מועמדות למשרות רלוונטיות. גם אם המשרות שהם ימצאו לא יהיו משיקות באופן ישיר לתחום הלימודים, עדיין כדאי לצאת ולעבוד. עבודה יכולה לכוון אותם למקומות שיסייעו להם להחליט מה לעשות בקריירה שלהם, וכל ניסיון שצוברים הוא ניסיון רלוונטי.
רואים את התוצאות בשטח
גם בוגרים שכבר סיימו את התואר הראשון מוזמנים להסתייע במאגר המשרות ואף להגיע לפגישות ייעוץ אצל רויטל. לא משנה אם הם התברגו כבר במקום עבודה, או שהם עדיין בחיפוש, היחידה לפיתוח קריירה תעמיד בפניהם את כל הכלים.
"יש צורך גדול מאוד בפגישות ייעוץ גם אצל הבוגרים. הרבה בוגרים מעוניינים להבין כיצד להתפתח ואיך לנווט את הקריירה לכיוון הרצוי. אנחנו יכולים לספק את הכלים האלו".
ולסיום, מה אתם מתכננים בקרוב ביחידה לפיתוח קריירה?
בקרוב אנחנו מרחיבים בגדול את הסדנאות במרכז – עד כה הן ניתנו במתכונת מצומצמת, וכחלק מהאסטרטגיה החדשה שלנו אנחנו נקיים סדנה ייחודית באופן חודשי. בין הסדנאות המתוכננות לשנה הקרובה אפשר למצוא סדנת כתיבת קורות חיים, סדנת חיפוש עבודה ברשתות החברתיות, הכנה לראיונות עבודה, סדנת לינקדאין, סדנת זכויות ותנאים סוציאליים, יציאה לעולם העצמאי ועוד.
אז אם אתם רוצים להתעדכן בכל מה שקורה ביחידה לפיתוח קריירה, או לקבוע פגישה עם רויטל, מומלץ לבקר בעמוד הפייסבוק של היחידה. בהצלחה!