בגיל 21, כשרבים מחבריו חיפשו את עצמם בטיול שאחרי הצבא, החליט עידו ופנר לפתוח עסק פרטי המתמחה ב-cyber security ובמהרה החל גם להעסיק עובדים. בהמשך עבד ופנר עבור חברת מייקרוסופט ובחברות גדולות נוספות. בגיל 26 הפך לדירקטור בחברת "נס טכנולוגיות", בעודו צעיר בכעשור משאר העובדים באותו המעמד. כשהוא שיתף את חבריו בחלומו לקנות דירה לפני גיל 25, ולהיות סמנכ"ל עד גיל 30, חלקם לעגו לו. אבל כעת, כשהוא בן 30 והכול התממש, עידו ופנר, בוגר תואר שני במנהל עסקים במרכז האקדמי פרס, יספר לכם איך להגשים חלומות.
לפי ההספק שלך, נראה שהתחלת לעסוק בהיי-טק כבר בגיל הגן…
לא מגיל הגן, אבל כן מגיל צעיר מאוד. כבר בגיל 16 ידעתי שאני מתחבר לתחום המחשבים. התעסקתי עם המחשב, פירקתי אותו, קראתי הרבה באינטרנט ומשם הגיע החשק. נרשמתי גם לקורס מחשבים. גם בצבא עסקתי בתחום האלקטרוניקה והמחשבים במערכות טילים. אחרי הצבא לקחתי עוד כמה קורסים טכנולוגיים ועברתי הסמכות שונות, שאחריהן הבנתי שהגיע הזמן לחפש עבודה.
עידו ופנר: "אנשים פחדו לעבוד תחתיי כי הייתי נורא צעיר"
מה הייתה העבודה הראשונה שלך?

ניהול מערכות מידע בחברת ביוטכנולוגיה שמפתחת מוצרי דיאגנוסטיקה בתחום הסרטן, למדתי שם המון והתפתחתי. כשהמנהל סיים את תפקידו בחברה, החלפתי אותו. במקביל, פתחתי חברה משלי.
עבדת לבד?
תחילה עבדתי לבד. לאחר מכן גדלתי והיו לי שני עובדים נוספים. אנשים פחדו לעבוד תחתיי משום שהייתי נורא צעיר, רק בן 21. בהמשך החלטתי להעביר לחברה אחרת את הפעילות של העסק הפרטי שלי, משום שרציתי לפתח כישורים ניהוליים בגיוס עובדים, מכירות ושיווק ורציתי לצבור ניסיון בתעשייה.
ואז מצאת את עצמך במייקרוסופט. איך הגעת לזה?
מאוד רציתי להתקבל למייקרוסופט ועשיתי מאמצים לשם כך. זו הייתה תקופה אינטנסיבית של לימודים עצמיים בפן הטכנולוגי. כמעט לא יצאתי מהבית. אבל זה השתלם: הייתה תקופה מדהימה במייקרוסופט.
ואיך התגלגלת לחברת "נס טכנולוגיות"?
סמנכ"ל החברה היה בהרצאה שלי והציע לי להצטרף לפרויקט גדול בחברת "נס טכנולוגיות". הפרויקט עסק בקרנות פנסיה ומעקב אחריהן. הקמתי את החברה מאפס ולבסוף היו בה 90 עובדים. בגיל 26 קודמתי לדירקטור בארגון. הייתי צעיר בעשר שנים מכל הדירקטורים בחברה. התפקיד הזה בנה אותי באופן אישי, ממנהל זוטר לבכיר, וצברתי כלים ותכונות שונים ומגוונים.
אבל לא נשארת בחברה. למה?
נכון. חברת חילן רכשה את "נס טכנולוגיות", ועשתה בה שינויים ארגוניים שגרמו לי לחפש את התפקיד הבא. קיבלתי הצעה מ-"Nice Systems" להקים את התחום של מחשוב ענן המצריך פיתוח פתרונות מתקדמים לבניית תשתית מתקדמת, שירותי ניתוח נתונים ועוד עשרות שירותים בתחום הCyber Security- המגִנים על החברות מפני תקיפות סייבר. עבדתי יחד עם הארכיטקטים הכי בכירים של חברות הווירטואליזציה הגדולות בעולם. כעבור שנתיים, בעקבות רילוקיישן של המחלקה להודו, חיפשתי שוב אופציות אחרות.

והיום אתה נמצא בחברת והיום אתה נמצא בחברת Kyndryl (לשעבר IBM) נכון?
כן. ראיתי אופציה לקידום וכיום אני סמנכ"ל טכנולוגיות וחבר הנהלה. אנחנו 92 אלף עובדים בעולם ב 100 מדינות והתפקיד שלי להוביל את תחום הענן והסייבר.
ואחרי כל כך הרבה קשרים בחברות טכנולוגיה מובילות – פתחת את IL.job?
כן, זהו מיזם פרסום של משרות בתחום ההייטק וחיבור בין החברות למחפשים. מדובר בשיתוף פעולה עם יותר מ-45 חברות מובילות בארץ. אני יצרתי את הפלטפורמה המאפשרת את פרסום המשרות. המטרה היא, בין השאר, לעזור לסטודנטים ולמנהלים בתחילת דרכם או לבכירים שפוטרו וקשה להם לחזור למעגל העבודה בגיל מתקדם.
"אנשים אומרים שיש לי מזל. זה רק כי הם לא יודעים כמה כישלונות היו לי בדרך"
מהצד של המראיינת נשמע שהכול עובד לך נורא חלק. זה מזל?
אנשים שאומרים שיש לי מזל פשוט לא יודעים כמה פעמים נכשלתי בדרך. בסוף, מי שמצליח זה מי שעשה הרבה יותר טעויות מאדם אחר ולמד מהן ואז הצליח. בנוסף, למדתי שחשוב מאוד להקיף את עצמך בסביבה תומכת. אם אתה רוצה להיות מאושר, תקיף את עצמך באנשים מאושרים, ואם אתה רוצה להצליח — תקיף את עצמך באנשים שמצליחים. אני מאמין בזה מאוד. כדי להצליח צריך כמובן גם להשקיע, להיות רעב ובעל מוטיבציה.
למדת תואר שני במנהל עסקים. עד כמה הכלים והידע שרכשת במרכז האקדמי פרס סייעו לך?
במסגרת התואר למדתי איך לבנות אסטרטגיה בעולם השיווקי, למדתי איך לנתח ענף ומוצר, למדתי איך לשווק מוצר בשוק הישראלי או בשוק הגלובלי, איך לתמחר אותו, איך לפלח שוק, לנתח דוחות כספיים או לבנות תוכנית עסקית. כלים אלו עזרו לי במיזמים שלי וגם בניהול המוצרים שאני עושה בחברה. הגעתי לפרס עם ידע טכנולוגי נרחב, אבל שם למדתי להכיר את הפן העסקי. יש לזה המון כוח.
לאחרונה הגעת אל המרכז האקדמי פרס כדי להרצות לסטודנטים. זו סגירת מעגל?
אני מגיע כמרצה אורח ומדריך לקוחות ושותפים בנושאי סייבר סקיוריטי וקלאוד. נכון שזה לסגור מעגל, אבל אני חושב שחשוב לתרום לקהילה. אני מלמד גם את הסטודנטים שלי את הערך הזה והם עוזרים לסטודנטים אחרים. תענוג לראות את השותפויות את מערכות היחסים החדשות שנוצרות כך.
מה המסר שלך לסטודנטים שמנסים להצליח?
חשוב לי להכיר את הסטודנטים, להבין למה הם עושים מה שהם עושים ולעזור להם לשנות אסטרטגיות בניהול קריירה. אני אומר להם שאם בשלוש שנים האחרונות אתה עושה משהו והוא לא מתקדם, כנראה אתה עושה משהו לא בסדר, וצריך להבין מה. אני עובד באופן פרטני עם כל סטודנט על התוכניות שלו לחיים.
טיפים לסטודנטים: לבהירות יש כוח
אז איזה טיפ יש לך להצלחה?
הטיפ הכי חשוב הוא שלבהירות יש כוח. ברגע שאתה יודע בדיוק מה המטרה שלך, יותר קל לך להבין איך להשיג אותה. צריך גם כמובן למצוא את התשוקה שלך, להיות מוכוון מטרה אליה וללכת עם תוכנית אסטרטגית שבנית.
עד כמה הלימודים לתואר שני במנהל עסקים חשובים לעוסקים בטכנולוגיה?
חשובים יותר, לעיתים, מתחומים של מדעי המחשב. שם לומדים על התעשייה. ידע טכנולוגי הוא חשוב, כמובן, אבל למדתי הרבה מאוד מהתואר במנהל עסקים.
מה לדעתך חשוב בבניית קריירה שאפשר לעשות כבר תוך כדי לימודים?
אני הייתי מציע לסטודנטים לעבוד בחברות ספקיות תשתית כמו פרטנר, הוט, בזק, 012 ועוד. רובן, לא דורשות תואר אקדמי במשרה הטכנית, בשירות לקוחות, במכירות, ניהול לקוחות ועוד. שם, ברגע שמתקבלים לאחת המשרות הללו, קל לראות את המגוון הרב של התפקידים. קל לך לראות מה הבוס שלך עושה ומה עושים סביבך, להבין מה נדרש ומה מעניין אותך. כך אפשר לצבור ניסיון תוך כדי התואר.
וטיפ מהניסיון האישי שלך?
לזכור שלהיות שונה זה לא רע. רק 3-4% הם מובילים ולא מובלים. אתה בוחר אם אתה רוצה לנהל לעצמך את הלו"ז ובוחר להשפיע על כל החברה, או שאתה עושה מה שאומרים לך לעשות ומרוויח סכום קטן. זו פשוט בחירה שלך. זה בידיים שלך.
נשמע שלהיות מובילים ולא מובלים זו עבודה לא פשוטה שדורשת הרבה מוטיבציה אישית ורצון להצליח, אבל שיחה עם עידו ופנר מעידה שהכול אפשרי, אם רק תציב לעצמך מטרות ברורות ואם יש לך בך את הדרייב להשתפר וללמוד מטעויות.\
תואר שני במנהל עסקים: מושלם לבעלי קילומטרז' תעסוקתי