לאתר הראשי
  • 08-3006089
  • Tik Tok
  • Facebook
  • YouTube
  • LinkedIn
פרס פלוס
  • מגזין פרס פלוס
  • תואר ראשון
    • מתכוננים ללימודים
    • מהו תואר ראשון במנהל עסקים
    • הכל על לימודי משפטים
    • הכל על מדעי ההתנהגות
    • מנהל מערכות בריאות
    • מדעי התזונה
    • שיווק
  • תואר שני
    • מנהל עסקים MBA
    • ייעוץ ופיתוח ארגוני
    • פסיכולוגיה חינוכית
  • מדברים קריירה
  • חיים בקמפוס
    • מבחנים ולימודים
  • שאלונים
  • מגזין פרס פלוס
  • תואר ראשון
    • מתכוננים ללימודים
    • מהו תואר ראשון במנהל עסקים
    • הכל על לימודי משפטים
    • הכל על מדעי ההתנהגות
    • מנהל מערכות בריאות
    • מדעי התזונה
    • שיווק
  • תואר שני
    • מנהל עסקים MBA
    • ייעוץ ופיתוח ארגוני
    • פסיכולוגיה חינוכית
  • מדברים קריירה
  • חיים בקמפוס
    • מבחנים ולימודים
  • שאלונים
ראשי » מדעי התזונה » “בימים שאני מלמדת אני קמה עם שיר בלב”- ראיון עם מיכל אנסקי

“בימים שאני מלמדת אני קמה עם שיר בלב”- ראיון עם מיכל אנסקי

איך מחברים בין הקולינריה המודרנית לתזונה? במסגרת התואר הראשון בחוג למדעי התזונה במרכז האקדמי פרס, תלמדו לא רק את מדע התזונה, אלה גם כיצד לבשל אוכל בריא וטעים, בקורס הייחודי בהכנת מזון. ביקשנו ממיכל אנסקי, מרצת הקורס המשתתפת עם האחראית לקורס, ד"ר שרית ענבי , לספר לנו על חווית הבישול עם הסטודנטים למדעי התזונה.

מיכל אנסקי (

המזון שאנחנו אוכלים היום הוא הרבה מעבר לרק אוכל. בתואר במדעי התזונה לומדים כיצד מזונות מסוימים יכולים להשפיע על מצב הרוח שלנו, ואפילו לעזור לנו להתמודד עם מחלות. אבל מעבר לכך שהאוכל צריך להיות מותאם אלינו אישית מבחינה קלינית, על מנת שאנשים יוכלו להתמיד ולאכול בריא הוא צריך גם להיראות מזמין, להיות מלא במרכיבים המוכרים לנו, והכי חשוב- שיהיה טעים! המרכז האקדמי פרס הינם הראשונים לשלב במהלך הלימודים התנסות מעשית בהכנת אוכל, בישול וברכישת מגוון כלים כדי שיוכלו לגלות הלכה למעשה לא רק "מה נכון" מבחינה קלינית, אלא גם מה אפקטיבי לסועד. ישבנו לשיחה עם מיכל אנסקי, גסטרונומית, עיתונאית אוכל ואחת מהשופטות במאסטר שף, כדי להבין למה אי אפשר להפריד בין העולמות האלה, ומה היא בעצמה לומדת מהסטודנטים בזמן השיעור.

 

גם טעים וגם בריא זו לא רק סיסמא

מה הוביל אותך ללמד במרכז האקדמי פרס?

"התחום של הקולינריה תמיד היה נפרד מהתחום של הגסטרונומיה. לצורך העניין, אמא שלי טבחית ודודה שלי (אחותה) תזונאית. הדיסוננס בין שני העולמות תמיד היה קיים בבית שלנו ואני חושבת שהתפיסה הזאת צריכה להשתנות – ומהר. מבחינתי, ללמד באקדמיה זה בגדר לא פחות מהגשמת חלום, אני מגיעה מהאקדמיה, במשפחה שלי כולם אקדמאים, מאוד מרגש אותי להיות חלק מארגון חינוכי ובעיקר אני מאוד נרגשת להיות הגשר בין שני העולמות האלה של התזונה והגסטרונומיה."

למה היה לך חשוב להשתלב בלימודי תזונה?

"נורא חשוב לי שהתואר הזה ישלב בתוכו גם את המילה אוכל ולא רק תזונה. אם אני משווה את התפקיד של התזונאים לתפקיד של הרופאים, אז בעוד הרופאים מרפאים באמצעות תרופות, התזונאים מרפאים באמצעות אוכל. כדי לעשות את זה, צריך להבין לא רק את המדע שמאחורי המזון שלנו ואת חישובי הקילוגרמים והגרמים, אלא להבין שבאוכל יש זכרונות, יש זהות, יש געגועים. השילוב בין השניים – אוכל ותזונה – הוא זה שצריך להוביל אותנו, מכיוון שהפתרונות שלנו בתחום התזונה מגיעים כדרך חיים ולא דרך קפסולה של תרופה. ברגע שהסטודנטים ילמדו לבנות ללקוחות שלהם תפריט שיהיה נכון מבחינה תזונתית וגם טעים, מגרה, עונתי, רלוונטי, ובהתאם לז'אנר הבייתי של כל אחד, יהיה ללקוחות שלהם קל יותר להתמיד ולראות תוצאות." 

לדוגמא?

"אי אפשר להכריח אדם לאכול קציצות קינואה מאודות אם הוא גדל בבית שמגיש אוכל בסגנון אחר. חייבים ללמד את הכלים על מנת לייצר מנעד מאוד רחב של תפריטים וטעמים, ולקחת בחשבון לא רק את המדע, אלא גם את החשקים, את הטעם, את הפרזנטציה, את העונה, ובכך לתת ללקוחות העתידיים של הבוגרים שלנו יכולת להתמיד באותה דיאטה שהם יקבלו, ולא להזניח אותה כי לא טעים להם. בדיוק בנקודה הזאת אני נכנסת לתמונה."

רוצה לדעת עוד על לימודי מדעי התזונה במרכז האקדמי פרס?

השאירו פרטים ממש כאן או
חייגו כבר עכשיו 08-3006087
התקשרו עכשיו




בשליחת טופס זה אני מאשר/ת קבלת מידע על ההרצאות, עדכונים, פרסומים, הטבות ותארים מהמרכז האקדמי פרס באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט ו/או שיחות טלפון. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה ו/או מרשימת הפנייה השיווקית באמצעות שיחה בכל עת.

תזונה, גסטרונומיה והסטודנטים של המרכז האקדמי פרס 

את גסטרונומית בהכשרתך, מה הקשר בין תזונה לגסטרונומיה?

"אי אפשר באמת להפריד בין השניים ולשמחתי העולם מבין את זה היום יותר מתמיד. תזונה היא כבר לא רק המדדים הטכניים, היא מרכיבה בתוכה גם את החלק של הגסטרונומיה. הסטודנטים לומדים להעריך חומרי גלם, לבחור אותם נכון ולהכיר את ההבדלים העונתיים. במסגרת התואר הם לומדים מהם חיי המדף של מוצרים וחומרי גלם, איך עובדים איתם, כיצד חותכים וקוצצים אותם נכון, איך משמרים את הסיבים התזונתיים שלהם ואפילו איך דואגים שהטעם ייצא טוב."

השיעור שלך מגיע בשנה השלישית כשהסטודנטים כבר למדו על תזונה והערכים התזונתיים, כשאת עובדת במטבח איך את מרגישה שזה בא לידי ביטוי ? 

"כל פעם מחדש נוצר דיאלוג בין התזונה לאוכל, ואני בעצמי לומדת מהמנחות של הסדנא ומהסטודנטים דברים שלא הכרתי. המפגש בין התיאוריה שלמדו עד אותו רגע לבין המטבח בו מתעסקים ביצירת האוכל הוא הרגע המשמעותי ביותר עבורי, מכיוון שזוהי בדיוק נקודת המפגש בין התיאוריה של לימודים לפרקטיקה של העולם האמיתי."

איך המפגש עם הסטודנטים ?

"פשוט מרתק. כל סטודנט מביא את העולם שלו לקורס ואני תמיד שואלת למה הם בחרו ללמוד תזונה. הרבה מהסטודנטים מגיעים מעולמות הספורט, ונורא כיף לי לפגוש אנשים צעירים ולראות את הערכים שהם מבקשים להקנות לעצמם. זה תענוג גדול, בימים שאני מלמדת אני קמה עם שיר בלב."

מיכל אנסקי מ

לסיכום : מה הדבר הכי חשוב לך שסטודנטים לתזונה ייקחו איתם כשהם מסיימים את הקורס שלך? 

"חשוב לי שיזכרו  שבצד השני נמצא בן אדם. לאותו בן אדם יש בן זוג או בת זוג, משפחה וחברים מסביב. ברגע שאותו אדם ישנה את התזונה שלו בצורה מדויקת עבורו, זה יהדהד למעגלים סביבו, וישפיע לטובה על הזוגיות, על המשפחה ואפילו מעבר."

קורס הכנת מזון במרכז האקדמי פרס

בקורס הכנת מזון אשר לומדים הסטודנטים בשנה השלישית  כיצד להכין מזון בריא, ומשלבים את כל הכלים והידע שצברו ואת הידע והניסיון של מיכל. בסוף הקורס, מיישמים הסטודנטים את עבודתם, ומגישים מזון בריא ואיכותי לצוות השופטים שלנו סגל החוג הכולל בנוסף למיכל אנסקי את  פרופ' זכריה מדר, ראש החוג למדעי התזונה וד"ר שרית ענבי, מרצה בכירה בחוג.  

אוכל מוגש על השולחן

מעוניינים לשמוע עוד על תרומתה של מיכל אנסקי לקורס? המרכז האקדמי פרס מציע את הקורס ועוד רבים וטובים כחלק מהתואר במדעי התזונה. תואר זה נבנה על מנת לאפשר מצוינות אקדמית לצד הכנה לקריירה מיידית אחרי התואר, ומתאים גם לבוגרי תארים מדעיים שמעוניינים בהסבה.

תואר במדעי התזונה נבנה על מנת לשלב ידע כללי נרחב בפרדיגמות היסודיות של התחום יחד עם התמקדות פרטנית בתחומים קליניים שפותחים אפשרויות קריירה שונות כמו דיאטן קליני או תזונאי בתחום האקדמי. לימודים בתואר זה נותנים הזדמנות מיוחדת ללמוד עם מיטב המרצים, עם הרחבה בתחומי ידע כמו רפואת ספורט, פיתוח מזון פונקציונלי וקידום בריאות בקהילה. אין פלא, אם כך, שמדעי התזונה הפכו בשנים האחרונות לאחד התחומים המבוקשים – הירשמו היום! 

רוצה לדעת עוד על לימודי מדעי התזונה במרכז האקדמי פרס?

השאירו פרטים ממש כאן או
חייגו כבר עכשיו 08-3006087
התקשרו עכשיו




בשליחת טופס זה אני מאשר/ת קבלת מידע על ההרצאות, עדכונים, פרסומים, הטבות ותארים מהמרכז האקדמי פרס באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט ו/או שיחות טלפון. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה ו/או מרשימת הפנייה השיווקית באמצעות שיחה בכל עת.


« פוסט קודם
פוסט הבא »

תגובות

אולי יעניין אותך גם

"ברשתות אני אדון לעצמי, אני אחראית על הערוץ שלי ואני מחליטה איזה תוכן יהיה בו" | ראיון עם קורין גדעון
מדברים קריירה

"ברשתות אני אדון לעצמי, אני אחראית על הערוץ שלי ואני מחליטה איזה תוכן יהיה בו" | ראיון עם קורין גדעון

מונדיאל 2018: קורעים רשתות חברתיות
חיים בקמפוס

מונדיאל 2018: קורעים רשתות חברתיות

מה עושים אחרי תואר ראשון? | היחידה לפיתוח קריירה
מדברים קריירה

מה עושים אחרי תואר ראשון? | היחידה לפיתוח קריירה

בוגרים מצייצים: ערן ישראלי
מדברים קריירה

בוגרים מצייצים: ערן ישראלי

תזונה בימי קורונה: לפרופ' זכריה מדר יש כמה טיפים בשבילכם 
מדור תואר ראשון של מגזין פרס פלוס

תזונה בימי קורונה: לפרופ' זכריה מדר יש כמה טיפים בשבילכם 

חזרה לאתר הראשי חזרה לאתר הראשי רוצים לדעת עוד?
פופולארי
תואר שני במשפטים ללא משפטנים
תואר שני

תואר שני במשפטים ללא משפטנים

75051 צפיות
במקום הראשון בישראל בסקר שביעות רצון הסטודנטים: המרכז האקדמי פרס
חיים בקמפוס

במקום הראשון בישראל בסקר שביעות רצון הסטודנטים: המרכז האקדמי פרס

62232 צפיות
מה לבדוק לפני שבוחרים ללמוד ניהול מערכות בריאות?
מדור תואר ראשון של מגזין פרס פלוס

מה לבדוק לפני שבוחרים ללמוד ניהול מערכות בריאות?

58676 צפיות
עקבו אחרינו באינסטגרם
  • המרכז האקדמי פרס 2017

  • יום בחיי ניסים אלון- מנכ"ל לאומית ומרצה ב"מסלול החברות"

  • יום בחיי רני רהב- בעלים ויו"ר "רן רהב תקשורת ויחסי ציבור"

  • עבודה מהבית- בעד או נגד

  • הכירו את חוה איטס - בוגרת תואר שני ביעוץ ופיתוח ארגוני במרכז האקדמי פרס

  • הכירו את איציק גלנץ - בוגר תואר ראשון במערכות מידע ניהוליות במרכז האקדמי פרס

  • מתן יעקובסון מספר על התואר הראשון במנהל עסקים

  • הכירו את מריאן טויל בוגרת תואר ראשון ושני במרכז האקדמי פרס

  • הכירו את מיטל בנימין, בוגרת תואר ראשון במדעי התזונה

  • בואו לסיור בקמפוס המרכז האקדמי פרס

  • בואו לשמוע על הקורס של ד"ר יעל דורון ודני פרידלנד, הפסיכולוגיה של זוגיות ואהבה

  • בואו לשמוע על קורס בהכנת מזון עם המרצה האורחת מיכל אנסקי

בואו לבקר בקמפוס

רח' שמעון פרס 10, רחובות 7610202
שיחת חינם: 08-3006089
טלפון רב קווי: 08-9390520

צרו קשר





יוטיוב

בקרו בערוץ שלנו

© המרכז האקדמי פרס, כל הזכויות שמורות | פיתוח תוכן: המתכנה
תנאי שימוש
גלילה לראש העמוד
צור קשר





דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס