מדעי התזונה

תואר ראשון במדעי התזונה

תואר ראשון במדעי התזונה מעניק ידע אקדמי ומעשי נרחב בתחום התזונה מתוך מטרה להכשיר את הדור הבא של דיאטנים קליניים ותזונאים בקהילה ובמדע, אשר הביקוש להם בישראל הולך וגובר. מה כוללת תוכנית הלימודים, ומה מצפה לבוגרים לאחר סיום תואר ראשון במדעי התזונה?

מדעי התזונה: מה לומדים בתואר ראשון?

מדע התזונה עוסק בחקר המזון, הרכבו והשפעתו על תהליכים ביולוגיים וכימיים בגוף האדם. מטבע הדברים, הלימודים של תואר ראשון במדעי התזונה כוללים שילוב של תחומי משנה רבים, כמו ביוכימיה, פיזיולוגיה, אנטומיה, אימונולוגיה, גנטיקה, פתולוגיה של הגוף ועוד, ואף ידע הנוגע לגורמים סביבתיים, נפשיים ורגשיים. שילוב כל תחומי ידע אלה על גוף האדם, יחד עם ידע הנוגע לגורמים סביבתיים, נפשיים ורגשיים, יוצר את התשתית המקצועית והמדעית למקצוע.

על תזונה ובריאות

 

כיצד לבחור היכן ללמוד תואר ראשון במדעי התזונה?

כדאי לבחור במוסד אקדמי המשלב בין ידע תיאורטי עדכני, מגוון קורסים רחב והתנסות מעשית בשעות מעבדה.

תוכנית הלימודים לתואר ראשון במדעי התזונה במרכז האקדמי פרס בנויה משני רבדים: תשתית אקדמית בסיסית וקורסי בחירה. התשתית האקדמית הבסיסית היא שילוב של קורסי יסוד במדעי הטבע, החיים, התזונה והחברה. קורסי הבחירה מרחיבים ומעמיקים את הידע האקדמי והמעשי ועוסקים בתעשיית המזון, מנהל רפואי, רפואת ספורט, פיתוח מזון פונקציונלי, שיווק, קידום בריאות בקהילה ועוד. נוסף על כך, כוללת התוכנית, מעבר לקורסים ולסמינרים, גם שעות מעבדה.

יו”ר תוכנית הלימודים למדעי התזונה במרכז האקדמי פרס הוא פרופ’ זכריה מדר, מבכירי החוקרים בישראל בתחומי התזונה והביוכימיה, לשעבר המדען הראשי של משרד החינוך, מנהל ביה”ס למדעי התזונה בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית וזוכה פרס לנדאו למדעים ומחקר. עוד על תפיסתו של פרופ’ מדר ועל חשיבותו הרבה של תזונאי בקהילה תוכלו לקרוא בראיון שערכנו איתו.

מדעי התזונה מעבדה

 

מה עושים לאחר לימודי תואר ראשון במדעי התזונה?

לימודי תואר ראשון במדעי התזונה אורכים שלוש שנים, והמסיימים בציונים מתאימים יכולים לעבור הכשרה מעשית (סטאז’) של חצי שנה ולאחריה מבחן הסמכה מטעם משרד הבריאות. מי שעובר את מבחן ההסמכה מקבל תעודת דיאטן קליני.

התואר הראשון במדעי התזונה יכול לשמש כבסיס לא רק לקריירה של דיאטן קליני, אלא גם כתשתית לקריירה בתחום הפרא-רפואי או כבסיס לקריירה מחקרית או אקדמית בתחום מדעי התזונה. להמשך קריאה

הפינה של פרופ' זכריה מדר

רוצים לקבל מידע נוסף על תואר במרכז האקדמי פרס? מלאו את הטופס: