לאתר הראשי
  • 08-3006089
  • Tik Tok
  • Facebook
  • YouTube
  • LinkedIn
פרס פלוס
  • מגזין פרס פלוס
  • תואר ראשון
    • מתכוננים ללימודים
    • מהו תואר ראשון במנהל עסקים
    • הכל על לימודי משפטים
    • הכל על מדעי ההתנהגות
    • מנהל מערכות בריאות
    • מדעי התזונה
    • שיווק
  • תואר שני
    • מנהל עסקים MBA
    • ייעוץ ופיתוח ארגוני
    • פסיכולוגיה חינוכית
  • מדברים קריירה
  • חיים בקמפוס
    • מבחנים ולימודים
  • שאלונים
  • מגזין פרס פלוס
  • תואר ראשון
    • מתכוננים ללימודים
    • מהו תואר ראשון במנהל עסקים
    • הכל על לימודי משפטים
    • הכל על מדעי ההתנהגות
    • מנהל מערכות בריאות
    • מדעי התזונה
    • שיווק
  • תואר שני
    • מנהל עסקים MBA
    • ייעוץ ופיתוח ארגוני
    • פסיכולוגיה חינוכית
  • מדברים קריירה
  • חיים בקמפוס
    • מבחנים ולימודים
  • שאלונים
ראשי » מדברים קריירה » מה עושים עם תואר ראשון במערכות מידע ניהוליות?

מה עושים עם תואר ראשון במערכות מידע ניהוליות?

למי מתאים תואר ראשון במערכות מידע ניהוליות?

תואר ראשון במערכות מידע ניהוליות מכשיר את הסטודנטים להיות מנהלי מערכות מידע בארגונים שונים. התואר שם דגש על פיתוח יכולות ניהוליות ועסקיות, לצד הבנה טכנולוגית של מערכות מידע.

התואר מתאים למי שמעוניין לשלב בין עניין בניהול, כלכלה ועסקים, לבין עניין בטכנולוגיה ומחשבים. התואר נותן כלים לניהול יעיל של משאבי מידע בארגון ושימוש אופטימלי במידע לקבלת החלטות.

אהבתי! איפה אני יכול/ה לעבוד אחרי התואר?

מערכות מידע תופסות מקום הולך וגדל בתרבות העיסקית והאירגונית המודרנית. כמעט כל עסק, משרד ממשלתי, עירייה או עמותה עוברים תהליכי דיגיטציה ואוטומציה ברמה כלשהי, מאמצים מתודות ששימשו בעבר רק בתאגידי ענק, מייסדים מאגרי מידע, מתודות אירגוניות ותסריטי פעולה כדי להגיע לתובנות ולייעל את הפעילות. כתוצאה מכך, בימינו יש הרבה יותר תפקידים טכנולוגיים בחברות. תואר במערכות מידע ניהוליות יכול להיות בסיס טוב לכל התפקידים הללו.

1. אחראי/ת IT

עד לפני לא הרבה שנים, אחראי IT היה נתפס כאדם בארגון שיודע להרים את הרשת כשהיא נופלת, לסדר מדפסת סוררת או ליצור כתובת דוא"ל לעובד חדש. כיום, אחראי ה IT הפך לציר מרכזי בפעילות הארגון בכל הנוגע למחשוב, רשתות ואבטחה – החל מרכישת הציוד המתאים לאירגון ועד לתיקונו, רכישה, התקנה והטמעה של תוכנות שמתאימות לאירגון, תמיכה במייל האירגוני ועוד. אחראי IT עובדים בחברות שמספקות שירותי IT או כאחראי IT אירגוניים שמועסקים ישירות על ידי האירגון בו הם עובדים. תחום ה IT מגוון ובאירגונים שונים הוא מקבל אופי שונה בהתאם לצרכים האירגוניים השונים.

2. בודק/ת תוכנה

לפני שתוכנה או אפליקציה מגיעות למשתמש הסופי בודקי התוכנה עוברים על כל הקישורים, המסכים, התיפקודים הרצויים של המוצר ועוד ובודקים אם הם תקינים. ייתכן שאתם מדמיינים עכשיו אדם שעובר על כל הקישורים באתר זה אחר זה, ובאמת היו בודקי תוכנה שעבדו כך בעבר. כיום חלק גדול מבדיקות התוכנה נעשה באמצעות קוד שכותבים בודקי התוכנה בכלי בדיקת תוכנה ייעודי. בודקי התוכנה מריצים סדרת בדיקות שהוזמנה מהם שכוללת בדיקות לתיפקוד התוכנה בשימוש רגיל ובמקרי קצה, בדיקת ממשק המשתמש ועוד. הבודקים מדווחים למפתחים על שגיאות שמצאו ועוקבים אחרי הטיפול בהן.

3. יזם/ית טכנולוגי

יזם טכנולוגי הוא אדם שמקים עסק בתחום טכנולוגי – סטארט אפ. אדם כזה מבין מעט בטכנולוגיה ומגבש רעיון למוצר. בניגוד לתדמית היזם הטכנולוגי, יזם לא תמיד חייב לדעת את כל רזי הטכנולוגיה בה הוא משתמש שכן הוא יכול לשכור אנשים שמבינים בתחום הדרוש. ליזם טכנולוגי כישורים בתחומים רבים של הקמת עסק- שיווק, תפעול, ניהול עובדים ועוד. בנוסף, להקמת עסק בתחום הטכנולוגי מאפיינים ייחודיים רבים שאין ליוזמות בתחומים עסקיים אחרים כמו הגנה על המידע, גיוס ספונסרים לשלב הפיתוח ואינטגרציה בין תחומי הפיתוח השונים.

4. מאפיין/ת חווית משתמש/ת (UX)

מאפיין חוויית משתמש הוא מקצוע שעיקרו תחומי ההשקה בין עיצוב לבין שיווק. מאפיין חוויית המשתמש מוודא שיש הלימה בין עיצוב אפליקציה, אתר או מוצר לבין המטרות העיסקיות של האירגון. מאפיין חוויית המשתמש מבין בפסיכולוגיה צרכנית ומביא את ממשק המשתמש לכוון את המסע של המשתמש בפגישה עם העסק, המוצר או האירגון לכיוונים שהוגדרו על ידי בעלי העסק או מנהלי האירגון.

5. מדען/ית נתונים

מיהם הלקוחות של העסק? איזה מוצרים כדאי לנו לקדם? האם המוצר שאנחנו רוצים לפתח יצליח? כיצד ישפיע השינוי בחוק על התנהגות האזרחים? כל השאלות הללו הן שאלות שניתן לענות עליהן באמצעות יצירת מאגרי נתונים עסקיים או אירגוניים וניתוח שלהם. זהו תפקידם של מדעני הנתונים. מדעני הנתונים מתמחים בתכנות, בניהול מאגרי נתונים, במתמטיקה, ובפרט ביצירת ניתוחים ומודלים סטטיסטיים. ידע זה מאפשר להם לתת תמונת מצב עדכנית של העסק או האירגון ואף לנסות לחזות התפתחויות אפשריות על סמך הנתונים הקיימים.

6. מומחה/ית הגנת סייבר

הגנת סייבר היא תחום הכולל בתוכו מקצועות רבים: ממיישם הגנת הסייבר שאחראי על בחירת מערכות הגנה מתאימות לאירגון על הטמעתן וניהולן השוטף ועד למנהל אבטחת המידע שאחראי על תכנון אסטרטגיית הגנת מידע אירגונית ועל ניהול הצוות העוסק בהגנה על המידע האירגוני.

מערכות מידע ניהוליות: מונחון קריירה ומשרות

7. מיישם/ת מערכות מידע

בשוק קיימות מערכות מידע רבות שניתנות להפעלה ולהתאמה בכל אירגון בהתאם לצרכיו. מיישם מערכות מידע מתקין ומגדיר מערכות מידע אירגוניות ומלמד את כל העובדים הרלוונטיים באירגון כיצד להתממשק אליהן ולהשתמש בהן. ישנם מיישמי מערכות מידע שעובדים עם מערכת אחת ומטמיעים אותה באירגונים שונים וישנם מיישמים אירגוניים שמלבד ההטמעה אחראיים גם על הניהול השוטף של המערכת ועל שידרוג ותמיכה טכנית.

רוצה לדעת עוד על לימודי תואר ראשון במנהל עסקים במרכז האקדמי פרס?

השאירו פרטים ממש כאן או
חייגו כבר עכשיו 08-3006087
התקשרו עכשיו




בשליחת טופס זה אני מאשר/ת קבלת מידע על ההרצאות, עדכונים, פרסומים, הטבות ותארים מהמרכז האקדמי פרס באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט ו/או שיחות טלפון. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה ו/או מרשימת הפנייה השיווקית באמצעות שיחה בכל עת.

8. מנהל/ת אבטחת מידע

מערכות המידע האירגוניות, כולל האתרים, התקשורת הפנים אירגונית והאפליקציות האירגוניות, נמצאים בסכנה מרגע שעלו לרשת האירגונית או העולמית. גורמים עויינים יכולים להתנכל להן – גם אם אין לאירגון אויבים של ממש, כמו במקרים הזכורים של התקפת האקרים איראניים על אתרים ישראליים אקראיים. מתחרים יכולים לשאוב מידע מן המערכות או לשתול בהן מידע מוטעה ועוד. מומחה הגנת הסייבר משלים את פעולת מפתחי מערכות המידע או מפתחי האפליקציות ותורם מן המומחיות הייחודית שלו בהגנה על מה שיצרו. תפקידו להכיר את פרוטוקולי התקשורת הקיימים ואת דרכי ההצפנה, להדריך כיצד לשלב מנגנוני אבטחה ביישומים השונים, לזהות פרצות ואירועי אבטחה ולטפל בהם. מנהל אבטחת מידע לרוב אחראי על פעולתו התקינה של צוות אבטחת המידע של האירגון.

9. מנהל/ת אוטומציה

פעולות רבות שעובדי האירגון נאלצו בעבר לבצע שוב ושוב באופן אישי או ידני נעשות כיום באמצעות אוטומציה. אוטומציה אירגונית כוללת יישומים רבים כגון צ'אט-בוט שמקדם את פני הלקוחות החדשים, מערכת ניהול לקוחות (CRM) שיכולה להתממשק למערכות דיגיטליות אחרות באירגון, ווטסאפ עיסקי שעונה באופן אוטומטי לפניות מסויימות, שליחת ניוזלטר ועוד יישומים רבים שנועדו להקל על העבודה האירגונית ולייעל אותה. מנהל האוטומציה מאתר את הפעולות החוזרות שדורשות אוטומציה ומוצא דרך ליעל אותן, אם על ידי רכישה והטמעה של כלי אוטומציה מתאים או על ידי כתיבת סקריפטים בתוכנות ייעודיות שנועדו ליצור אוטומציות בכלים דיגיטליים.

10. מנהל/ת דיגיטל

בעבר, הנוכחות הדיגיטלית של אירגונים התמצתה באתר ייצוגי. בהמשך קושר תחום הדיגיטל לשיווק באמצעות פרסומות ופעילות ברשתות החברתיות. כיום, אירגונים רבים מבינים שהפעילות הדיגיטלית של אירגון היא הרבה יותר מאמצעי עבור הלקוחות ללמוד על האירגון וליצור איתו קשר. כיום ניתן לבצע פעולות רבות דרך האינטרנט- קניה ומכירה, פעולות בנקאיות ועוד. מנהל הדיגיטל האירגוני חולש על כל אלה והוא בעצם מנהל שלוחה דיגיטלית של האירגון. לעיתים קרובות מדובר בעסק בפני עצמו.

11. מנהל/ת פרויקטים

מנהל פרוייקטים אחראי לביצוע משימה אירגונית מסויימת מקצה אל קצה. הוא אחראי לתאם בין העובדים השונים שעובדים על הפרוייקט, ולעיתים גם על רכש ואדמיניסטרציה. מנהל פרויקטים הוא אדם עם יחסי אנוש מעולים שיודע להניע אנשים לפעולה, להבין על מה כל אדם בצוות עובד וליצור אינטגרציה ביניהם, ומכיר שיטות ניהול מתקדמות בתנאים של חוסר וודאות ועבודה מול לוחות זמנים מוכתבים מראש. ניהול פרוייקטים מתבצע בעזרת כלים כמו Scrum, Kanban, XP וכלים דומים שמאפשרים תאום עבודה של משתתפים רבים על אותו הפרוייקט.

מערכות מידע ניהוליות: מונחון קריירה ומשרות

12. מנהל/ת רשתות

מנהל רשתות אחראי על מערכות ההפעלה, על התקשורת הפנים אירגונית ועל התקשורת היוצאת והנכנסת דרך האינטרנט. מנהל רשתות מתקין תוכנות התומכות בתקשורת האירגונית, מתחזק, מטמיע אותן ומקצה שמות משתמש וסיסמאות למשתמשים בתוך האירגון. מנהל הרשתות מווסת את העומסים במערכת ואת השימוש במשאבי רשת. מנהלי רשתות אחראים גם על התקשורת בין מכשירים שונים בתוך האירגון (למשל- הקשר האלחוטי בין מדפסות למחשבים). חלק ממנהלי הרשתות אחראים גם על היבטים שונים של אבטחת מידע.

13. מפתח/ת BI

מפתח BI מבין את צרכי המידע של האירגון ומכין דשבורדים לניהול קל והבנה של פרמטרים שונים הקשורים לעבודתו השוטפת של האירגון. הדשבורדים אוספים את המידע מתוכנות שונות איתן עובד האירגון, מטייבים אותו ומארגנים אותו להצגה ברורה למשתמש שלא בקיא במערכות נתונים. מפתחי BI יוצרים דוחות על מצב האירגון ועונים על שאילתות עסקיות מצד עובדי האירגון. לצורך כך הם נדרשים לאינטואיציה והבנה של התחום העסקי בו הם פועלים. כלי העבודה הנפוצים של מפתחי BI הן תוכנות כמו Power BI ו- Tableau ותוכנות לעבודה עם בסיסי נתונים כמו SQL.

14. מפתח/ת אפליקציות

אפליקציות הן מענה טכנולוגי לצורך בשטח. לעיתים האפליקציות עונות על צורך של הציבור- כמו אפליקציות של רשתות חברתיות או אימיילים ולעיתים צורך מקומי של חברה מסויימת כמו שעון נוכחות או בקרי השקייה לחקלאות. מפתח אפליקציות הוא מתכנת שמקבל את תיאור האפליקציה ומממש אותה בקוד. המינוח מפתח אפליקציות מתייחס בדרך כלל לאפליקציות שנועדו לטלפון נייד. רוב האפליקציות משתמשות בבסיסי נתונים, שם נשמר ומעובד המידע המתקבל ממשתנים או חיישנים. ככל שמאגרי המידע מורכבים יותר, ידע במערכות מידע ניהוליות הוא קריטי לצורך פיתוח האפליקציה.

15. מפתח/ת מערכות מידע

מערכות מידע אוצרות בתוכן את כל הידע האירגוני. הן נמצאות במקומות רבים- ממערכות ניהול לקוחות בעסקים, דרך ניהול המידע האירגוני וניהול מלאים ועד למערכות מידע רפואי או ממשלתי. מפתחי מערכות מידע הם מתכנתים שיוצרים מערכת מידע גנרית שיכולה בהתאמות קלות להתאים למספר רב של ארגונים או מערכות מידע "תפורות לפי מידה" עבור לקוח אחד שזקוק למערכת ייחודית. מפתחי מערכות מידע אחראים על כל חלקי המערכת: על בניית מאגרי המידע ואכסונם על גבי שרת זמין, על יצירת ממשקי המשתמש ועל אופן שליפת המידע באמצעות פרוטוקולי התקשורת שהם מגדירים בין המשתמשים לבין מאגרי המידע.

רוצה לדעת עוד על לימודי תואר ראשון במנהל עסקים במרכז האקדמי פרס?

השאירו פרטים ממש כאן או
חייגו כבר עכשיו 08-3006087
התקשרו עכשיו




בשליחת טופס זה אני מאשר/ת קבלת מידע על ההרצאות, עדכונים, פרסומים, הטבות ותארים מהמרכז האקדמי פרס באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט ו/או שיחות טלפון. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה ו/או מרשימת הפנייה השיווקית באמצעות שיחה בכל עת.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

תגובות

אולי יעניין אותך גם

"ברשתות אני אדון לעצמי, אני אחראית על הערוץ שלי ואני מחליטה איזה תוכן יהיה בו" | ראיון עם קורין גדעון
מדברים קריירה

"ברשתות אני אדון לעצמי, אני אחראית על הערוץ שלי ואני מחליטה איזה תוכן יהיה בו" | ראיון עם קורין גדעון

איך לשפר את הזיכרון בתקופת המבחנים? המדריך לסטודנט
מבחנים ולימודים

איך לשפר את הזיכרון בתקופת המבחנים? המדריך לסטודנט

תזונה בימי קורונה: לפרופ' זכריה מדר יש כמה טיפים בשבילכם 
מדור תואר ראשון של מגזין פרס פלוס

תזונה בימי קורונה: לפרופ' זכריה מדר יש כמה טיפים בשבילכם 

תואר ראשון במנהל עסקים: למנהיגים יצירתיים ואוהבי אתגרים
מדור תואר ראשון של מגזין פרס פלוס

תואר ראשון במנהל עסקים: למנהיגים יצירתיים ואוהבי אתגרים

יזמות כדרך חיים: האימונולוגית שמלמדת מנהל עסקים
מדור תואר ראשון של מגזין פרס פלוס

יזמות כדרך חיים: האימונולוגית שמלמדת מנהל עסקים

רוצים לדעת עוד?
פופולארי
מה עושים עם תואר שני במשפטים ללא משפטנים?
תואר שני

מה עושים עם תואר שני במשפטים ללא משפטנים?

166381 צפיות
במקום הראשון בישראל בסקר שביעות רצון הסטודנטים: המרכז האקדמי פרס
חיים בקמפוס

במקום הראשון בישראל בסקר שביעות רצון הסטודנטים: המרכז האקדמי פרס

127062 צפיות
מה לבדוק לפני שבוחרים ללמוד ניהול מערכות בריאות?
מדור תואר ראשון של מגזין פרס פלוס

מה לבדוק לפני שבוחרים ללמוד ניהול מערכות בריאות?

59791 צפיות
עקבו אחרינו באינסטגרם
  • המרכז האקדמי פרס 2017

  • יום בחיי ניסים אלון- מנכ"ל לאומית ומרצה ב"מסלול החברות"

  • יום בחיי רני רהב- בעלים ויו"ר "רן רהב תקשורת ויחסי ציבור"

  • עבודה מהבית- בעד או נגד

  • הכירו את חוה איטס - בוגרת תואר שני ביעוץ ופיתוח ארגוני במרכז האקדמי פרס

  • הכירו את איציק גלנץ - בוגר תואר ראשון במערכות מידע ניהוליות במרכז האקדמי פרס

  • מתן יעקובסון מספר על התואר הראשון במנהל עסקים

  • הכירו את מריאן טויל בוגרת תואר ראשון ושני במרכז האקדמי פרס

  • הכירו את מיטל בנימין, בוגרת תואר ראשון במדעי התזונה

  • בואו לסיור בקמפוס המרכז האקדמי פרס

  • בואו לשמוע על הקורס של ד"ר יעל דורון ודני פרידלנד, הפסיכולוגיה של זוגיות ואהבה

  • בואו לשמוע על קורס בהכנת מזון עם המרצה האורחת מיכל אנסקי

בואו לבקר בקמפוס

רח' שמעון פרס 10, רחובות 7610202
שיחת חינם: 08-3006089
טלפון רב קווי: 08-9390520

צרו קשר





יוטיוב

בקרו בערוץ שלנו

© המרכז האקדמי פרס, כל הזכויות שמורות | פיתוח תוכן: המתכנה
תנאי שימוש
גלילה לראש העמוד
צור קשר





דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס