לשיחת חינם

תחומי לימוד

אתיקה מקצועית של עורכי-דין, דיני ראיות, משפט ישראלי/היסטוריה של המשפט הישראלי, ביואתיקה, רפואה ומשפט, דיני בריאות

ביוגרפיה

פרופ’ אייל כתבן, הוא משפטן, אתיקאי, ביואתיקאי והיסטוריון של המשפט והרפואה. חבר סגל במרכז האקדמי פרס (משפטים ומנהל מערכות בריאות). ראש התכנית לתואר שני במשפטים ללא משפטנים. עומד בראש המכון לחקר הפרופסיות במרכז האקדמי פרס. מייסד הפורטל לתולדות הפרופסיות המשפטית והרפואית. ממייסדי כתב העת משפט והיסטוריה במרכז האקדמי פרס.

כתב שתי עבודות לתואר דוקטור, האחת בתחום הביואתיקה והשניה בתחום ההיסטוריה של הרפואה. בעבודת הדוקטורט הראשונה שלו, במסגרת הפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר-אילן, התמקד בבדיקות כפויות והקשר שבין בדיקות כפויות ודיכוי חברתי ומגדרי, תוך יישום גישות פמיניסטיות בביואתיקה; בעבודת הדוקטורט השניה שלו, במסגרת התכנית למדע, טכנולוגיה וחברה (STS) באוניברסיטת בר-אילן התמקד בשאלת בדיקת העולים לארץ-ישראל בין שתי מלחמות העולם.

מחקריו הם בין-תחומיים ורב-תחומיים, ומשלבים בין תחומי המשפט, הרפואה, נשים/מגדר, אתיקה והיסטוריה. המחקרים מתמקדים בפרופסיה הרפואית ובביואתיקה (הבדיקות הרפואיות, הגופניות והנפשיות; השתלות איברים; היסטוריה של הפרופסיה(ות) הרפואית (לרבות רפואת שינים, רפואה ומיילדות) ונשים בפרופסיה הרפואית; היסטוריה של בריאות הציבור והרלוונטיות שלה לימינו);     בפרופסיה המשפטית ובאתיקה מקצועית (של עו”ד) (הליך הפרופסיונליזציה וההיסטוריה של הפרופסיה המשפטית ונשים בפרופסיה הרפואית; אתיקה מקצועית, מלאכת השיפוט, תרבות דיון והתנהגות פרופסיונלים והכבוד המקצועי; פרסום והפצת הידע המשפטי);  

מחקריו של פרופ’ כתבן מתפרסמים בכתבי-העת המובילים בתחומי המשפטים, הרפואה וההיסטוריה. הוא פרסם עד כה עשרות מאמרים (וספרים) בכתבי עת בשיפוט עמיתים. פרופ’ כתבן השתתף בעשרות רבות של כנסים וסדנאות. ארגן שורה של כנסים רבי משתתפים, סדנאות ומשפטים מבוימים. משמש חבר הועדה האקדמית המייעצת של Hadassah-Brandeis Institute ; חבר הנהלת האגודה למשפט וחברה; עורך משותף של כתב העת “רפואה ומשפט” ועוד. זכה במספר מלגות ופרסים ומענקים בגין עבודתו המחקרית, לרבות מאת הקרן הלאומית למדע (ISF) והמכון הלאומי למדיניות בריאות (NIHP). שימש חוקר אורח במספר מוסדות אקדמיים מובילים בחו”ל בתחומי התמחותו.

את ידיעותיו המשפטיות/ביואתיות רתם ורותם פרופ’ כתבן לטובת פעילות ציבורית: עמד בראש הועדה הציבורית לבחינת הגיל כקריטריון בהשתלות איברים. ועדה זו, בה השתתפו כ – 25 חברים מתחומי דעת מגוונים החליטה על הסרת גיל המקסימום לקבלת תרומת איברים בישראל. המלצות הועדה התקבלו על ידי מנכ”ל משרד הבריאות דאז, פרופ’ רוני גמזו; עמד בראש הפורום לאסדרת נוהל לטיפול בתורמים חיים. מטרתו של פורום זה היתה למפות ולטייב את הליך התרומה ולהנגישו לציבור התורמים הפוטנציאליים והתורמים בפועל; שימש חבר ועדת מחקרים של המרכז להשתלות איברים; שימש חבר ועדת הלסינקי העליונה (גנטי); שימש חבר ועדת השתלות מהחי (אתית) מוסדית; ​שימש נציג ציבור בועדה להסדרת ניסויים בבני-אדם (ועדת הלסינקי מוסדית); ​חיבר את מסמך המחקר של האתיקה השיפוטית, המבוסס על החלטות נציבות הקבילות על השופטים, אשר עתיד לשמש את השופטים בעבודתם. 

​חבר לשכת עורכי הדין בישראל משנת 1998.

מחקרים

“Compulsory Physical Examinations for Determination of Disability “,

מחברים: Eyal Katvan
מעבר למחקר >

“Between Health, Politics and Professionalism: Medical Examination of Emigration Applicants to Pre-State Israel, 1925-1928”

מחברים: Eyal Katvan, Nadav Davidovitch
מעבר למחקר >

“The Family Unit as a Biological Cell – Medical Examinations and the Good-Measures of Woman”

מחברים: Eyal Katvan
מעבר למחקר >
Show More arrow down

מתעניינים/ות בלימודים במרכז האקדמי פרס?

השאירו פרטים ונחזור אליכם/ן או חייגו עכשיו 08-3006064

או חייגו עכשיו

*סטודנטים/יות מוזמנים/ות ליצור עמנו קשר בתחנת מידע בשליחת טופס זה אני מאשר/ת קבלת מידע על ההרצאות, עדכונים, פרסומים, הטבות ותארים מהמרכז האקדמי פרס באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט ו/או שיחות טלפון. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה ו/או מרשימת הפנייה השיווקית באמצעות שיחה בכל עת.
שדות המסומנים ב* הם שדות חובה
בשליחת טופס זה אני מאשר/ת קבלת מידע על ההרצאות, עדכונים, פרסומים, הטבות ותארים מהמרכז האקדמי פרס באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט ו/או שיחות טלפון. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה ו/או מרשימת הפנייה השיווקית באמצעות שיחה בכל עת.