מה תלמדו במסגרת הקורס
ההתפתחויות הטכנולוגיות בענף המזון והשינויים העצומים בענף התקשורת בשנים האחרונות, חוללו מהפכה במערכת היחסים המשולשת בין יצרני המזון, הצרכנים ואמצעי התקשורת. מהפכה זו מעצבת מחדש את הסביבה והיא בעלת השפעה גדולה על מקומם של התזונאים.
הקורס עוסק בתעשיות המזון והשפעת התקשורת עליהן בסוגיות שונות. כאנשי מקצוע לעתיד המקדמים בריאות בכלל ותזונה בפרט, ייפתח צוהר חדש בפני הסטודנטים. הקורס יאפשר לחוקרים, לתזונאים בשטח כמו גם לאנשי מקצוע נוספים המקדמים בריאות להכיר ולהיחשף לקשת הקטגוריות של תעשיות המזון בעידן המודרני, מתחילתן במאה ה- 18 דרך ההתפתחות הטכנולוגית ועד חברות פודטק היום.
במקביל לצמיחת תעשיות המזון תוצג ההתפתחות שחלה בעולם התקשורת באותה תקופה ובהשפעתה המשמעותית על התעשייה, ובעקבות כך גם על הרגלי צריכה ודפוסי התנהגות הבאים לידי ביטוי גם בקולינריה, בתזונה ובבריאות.
הקורס יישא אופי מעשי שישפר את יכולתם של משתתפיו לפעול בתנאי המציאות המשתנה.
עם סיום הקורס בהצלחה יוכל הסטודנט:
- לבחון באופן ביקורתי ומושכל פרסומים המקדמים מוצרי מזון ומסרים בתזונה.
- לתווך מחקרים אקדמיים לקהל הרחב.
- להבין את מהות העבודה של התזונאים בתעשיות מזון, ולהצטייד בידע היסודי התעסוקתי הנדרש בתחום.
- להגדיר וליישם מעורבות בתקשורת ובמדיה חברתית כזרוע אופרטיבית לקידום בריאות ותזונה נכונה.