מי שלא מכיר את חיי היום יום של המורים בישראל, לא יבין את התחרות הפנימית בארגון שבנוי כפירמידה צרה שרק מעטים בה יכולים להגיע לדרגות ניהול. זו אחת הסיבות לכך שלימודי תארים מתקדמים הפכו להיות שלב חובה בקריירה של מורים שרוצים להתקדם לתפקידי ניהול והשפעה, או לכאלה שרוצים להשפיע מבחוץ בתפקידי ניהול בארגונים חברתיים וחינוכיים. אחד התארים המבוקשים ביותר על ידי מורים הוא תואר שני במנהל עסקים (MBA), במסלול ייעודי למורים.
תואר שני במנהל עסקים למורים: ההיבט הניהולי וההיבט הכלכלי
תחום החינוך התפתח בעשורים האחרונים, וכיום העבודה החינוכית מתממשקת עם תחומים רבים שמחוץ לעולם הפדגוגי המסורתי. תואר שני במנהל עסקים לא זאת בלבד שמסייע למורים להתקדם בתוך מערכת החינוך, אלא גם פותח דרכים חדשות בניהול קריירה עתידית מחוץ לבית הספר ואף מחוץ לתחום הישיר של חינוך.
מעבר לערך הניהולי שמעניק התואר, יש לו גם היבט כלכלי משמעותי. שכר הבסיס של מורה עולה אוטומטית עם לימודי התואר השני בניהול. מדובר בהטבה של כ-300,000 שקלים המצטברת לאורך שנים, כך שככל שמורה מתחיל את לימודי התואר השני בגיל צעיר יותר, הצבירה של השכר ושל הפנסיה משמעותית יותר. התואר גם מעניק הטבה של נקודת זיכוי לשנה אחת במס הכנסה בסך של 2,592 ש”ח.
מעבר לכך, כ-120 שעות מכלל שעות הלימוד בתואר נחשבות לשעות השתלמות כך שמדובר גם בעלייה המבוקשת בדרגות בצורה נוחה. משרד החינוך בעצמו מבין את חשיבות ההתפתחות המקצועית של המורה ולכן משתתף במימון הלימודים לתואר שני למורים שמלמדים מעל ארבע שנים ושהיקף המשרה שלהם עולה על 50%.
מסלול ייעודי למורים במרכז האקדמי פרס: התאמה מלאה למורים גם בשכר הלימוד 
המרכז האקדמי פרס מציע מסלול ייעודי לעובדי הוראה לתואר שני במנהל עסקים. אחת התובנות שלאורן נבנה המסלול הייעודי היא שהוראה היא מקצוע מיוחד שמחייב את העוסקים בו לעבודה בשעות קשיחות מאוד. לכן, בראש ובראשונה, חשובה הגמישות. במרכז האקדמי פרס בנו מסלול גמיש שבו אפשר לבחור בין לימודים ביום מרוכז אחד, כך שמורים יוכלו לרכז את הלימודים ליום החופשי שלהם, לבין מסלול של חצי יום במהלך השבוע שכולל את יום שישי כיום לימודים נוסף. במקביל, יש קורסים שמתקיימים בלמידה מקוונת שאפשר ללמוד מהבית או מכל מקום אחר בשעות הנוחות למורים.
תוכנית ה-MBA למורים מורכבת משני רבדים: קורסי תשתית וקורסי בחירה. קורסי הבסיס מעניקים את הידע הבסיסי שמהווה תשתית ללימודי מנהל עסקים בתחומים כמו ניהול השיווק, ניהול מערכות מידע, ניהול המערכת הארגונית ועוד. קורסי הבחירה מעשירים את הלומדים בתתי תחומים שמעניינים אותם בתחום הניהול, בתחומי המימון, המשפטים, שיווק ומשאבי אנוש.
נוסף על כך מעניק המרכז האקדמי פרס גם סיוע משמעותי בשכר הלימוד דרך מלגות והנחות, בסך של עד 40% משכר הלימוד לעובדי הוראה. כך, ההשקעה הכספית בלימודים הופכת לנגישה מאוד, והתמורה האישית, המקצועית והכלכלית של התואר היא משמעותית וכדאית ביותר.
מסלול תואר פלוס: לימודי תעודה יישומיים יחד עם תואר שני
אחד מיסודות הלימודים האקדמיים במרכז האקדמי פרס הוא הפרקטיקה. לא זאת בלבד שהלימודים עצמם מוכווני פרקטיקה ויישום בקריירה, אלא אפשר ללמוד במקביל ותוך כדי התואר במנהל עסקים גם בקורסים המעניקים תעודה יישומית. תעודה שכזו מעניקה כלים פרקטיים ופותחת דלתות במקומות עבודה שונים.
כך, למשל, המורים הלומדים במסלול זה יסיימו את לימודיהם לא רק עם תואר שני במנהל עסקים אלא גם עם תעודה בניהול משברים, היבטים פסיכולוגיים בניהול, תעודת מיומנויות ניהוליות, תעודת מגשר, תעודת ניהול משאבי אנוש ועוד. כל הקורסים בתואר ובלימודי התעודה מועברים על ידי המרצים המובילים בתחום, שהם גם בעלי ניסיון פרקטי בשטח בתחום התמחותם.
הוראה וניהול: השילוב המתבקש הבא
תואר שני במנהל עסקים הפך, בצדק, למבוקש על ידי מורים. בעולם שבו תפקידי החינוך הקלאסיים מתמזגים ומתממשקים עם תפקידי ניהול תוך מערכתיים, ובעולם שבו רבות היוזמות בענף החינוך וההוראה, תואר שני במנהל עסקים מעניק ערך כלכלי, ניהולי ויזמי למורים. ומעל הכול: כפי שבוגרי המסלול מעידים – התואר הזה משנה חשיבה באופן עמוק ופותח קשת שלמה של כלים שמאפשרת לכם להתאהב מחדש בקריירת ההוראה שלכם, ואולי לחשוב על היזמות הבאה.