תחומי לימוד
ביוגרפיה
אני בעלת תואר פרופסור מן המניין. תחומי העניין העיקריים שלי כוללים חקר תפקידם של ממרכיבים תזונתיים בבריאות ומניעה של סרטן במערכת העיכול (GIT) ואפיון והערכה של התפקיד האימונולוגי והביולוגי של אימונומודולטורים טבעיים, במיוחד גלוקנים. אני מומחית בתחומים הכוללים אימונומודולטורים תזונתיים והשפעתם על GIT ותפקוד הכבד, השפעות על סרטן ועל חסינות מערכת העיכול.
סרטן הוא אחד מגורמי המוות המובילים בעולם המערבי כולל ישראל. תפקידה של הדיאטה בוויסות הסיכון לסרטן הוא מושג מקובל היטב, ותרכובות טבעיות שהוכחו בטוחות לאורך זמן ונגישות בקלות באמצעות הדיאטה מייצגות מועמדים אידיאליים כסוכנים כימו-מונעים להפחתה יעילה של תחלואה ותמותה הקשורים לסרטן. במעבדתי אנו חוקרים תפקידם של חומרים רבים הקיימים במזונות שיכולים לשמש כחומרים מונעים כימיים ולהפעיל את פעילותם על העברת אותות מרובה, ויסות שעתוק והפעלה של תהליך אפופטוטיים בתאי גידול שונים ובמודלים שונים של בעלי חיים של סרטן המעי הגס או סרטן המעי הגס. (הנגרמת על ידי דלקת של המעי). חומרים טבעיים כגון ליקופן, איזופלבונים, אליצין, חומצות שומן אומגה 3, גלוקאנים, חלבונים ספציפיים וכו’ הוכחו על ידינו כבעלי פוטנציאל כימי מונע. השתמשנו בגישות ביולוגיה מולקולרית וכימית, כולל in vivo במודלים של בעלי חיים ואפילו מחקרים בבני אדם כדי לשאול גם אסטרטגיות למציעה יעילה. ברצוננו לחקור ביולוגיה של הסרטן, לזהות ולאמת ייעדים סרטניים חדשים, לגלות ולפתח כלים כימיים ומולקולריים לזיהוי חומרים שמקורם בתזונה.