תחומי לימוד
ביוגרפיה
ד”ר זאב לרר הוא ראש תוכנית הסוציולוגיה בבית הספר למדעי ההתנהגות, וראש המכון לחקר זהויות ישראליות. כמו כן הוא מרצה בתוכנית ללימודי מגדר באוניברסיטת תל אביב.
לרר, לשעבר חוקר בכיר במחלקת מדעי ההתנהגות בצה”ל, הוא בעל תואר שני בפסיכולוגיה חברתית-ארגונית מאוניברסיטת בר אילן, ובעל תואר דוקטור בסוציולוגיה מאוניברסיטת תל אביב.
ד”ר לרר מתמחה במחקר חברתי יישומי מתוך המסגרת התיאורטית של ‘הסוציולוגיה של הפרקטיקה’. תחומי המחקר העיקריים שלו הם זהויות ומגדר בארגונים; הסוציולוגיה של הבנת האחר; סוציולוגיה של צבא ולחימה;
במסגרת עבודתו במחלקת מדעי ההתנהגות בצה”ל היה אחראי בין השאר על המחקר בתחום המוטיבציה של בני הנוער, הפסיכולוגיה של קרב ולחימה, ועל המחקר בנושא שילוב נשים בצבא. הוא ייסד וערך את כתב העת “פסיכולוגיה צבאית”, היה חבר בוועדת האלוף שגב לעיצוב שירות הנשים בצה”ל וכיהן כיושב הסקציה ‘סוציולוגיה של הצבא’ באגודה הסוציולוגית הישראלית. עבודת הדוקטור שלו עסקה בקשר בין מערכת המיון של הצבא (הקב”א) לבין ריבוד אתני בין מזרחים ואשכנזים. במקביל שימש כפסיכולוג ומפקד חוליה קדמית בצוות המו”מ המטכ”לי בשורה ארוכה של אירועי משבר ומיקוח.
לרר משמש כיועץ בכיר בנושאי מגדר וגיוון תעסוקתי לארגונים ציבוריים גדולים ולארגונים העוסקים בקידום שוויון מגדרי ואתני בארגונים ומניעת הטרדה מינית. היה מייסד (שותף) של פרוייקט ‘שוות בארגונים’, חבר בועדת אות המעסיק המתקדם, וחבר בועדת ההיגוי לעידוד שילוב וקידום נשים בעבודה של נציבות שוויון הזדמנויות.
הוא כתב והשתתף בעריכת מספר ספרים ביניהם ‘פסיכולוגיה של הגירה’ (1994); ‘הסוציולוגיה של צבא העם’ (2009, עם הדס בן אליהו); ‘המדריך המעשי לייעוץ והתערבות מגדרית בארגונים’ (2019, עם הדס בן אליהו); ‘הקוד האתני- קב”א, מזרחים ואשכנזים2021 ).