מרגלית מלכה, פרופ'

פסיכולוגית מומחית (מדריכה) בפסיכולוגיה חינוכית ושיקומית, וראש ביה"ס למדעי ההתנהגות במרכז פרס. היא סגנית נשיא באקדמיה הבין לאומית למחקר בליקויי למידה (IARLD), חברה בוועד המנהל של החברה הבין לאומית למחקר בהתערבות מוקדמת (ISEI) וחברה בוועד החינוך. לשעבר, ראש בית הספר לחינוך באוניברסיטת תל אביב (2000-2004) ומנהלת מכון שניאורסון בשירות הפסיכולוגי של תל-אביב (1976-1983). פרופ' מרגלית שמשה בעבר יו"ר מועצת הפסיכולוגים ונציגת הפסיכולוגים במועצת הבריאות; סגנית יו"ר הארגון הבין לאומי לחינוך מיוחד ויו"ר הוועדה ללקויות ולשיקום בארגון הפסיכולוגים הבין לאומי.
היא סיימה את לימודיה לתואר ראשון ושני בפסיכולוגיה באוניברסיטת תל אביב ותואר שלישי (Ph.D 1975) בפסיכולוגיה התפתחותית באוניברסיטת לונדון (Child Development).
בשנת 2017, הוכרזה מרגלית ככלת פרס ישראל בתחום חקר החינוך.

תחומי מחקר והתמחות: פרופ' מרגלית חוקרת את ההשפעה של רגשות על התפתחות והסתגלות במסגרת מודלים של העצמה אישית ומערכתית (משפחתית ובית ספרית), תוך זיהוי מאפיינים מנבאים התפתחותיים וחינוכיים (כגון מודל התקווה); היא עוסקת בחקר גורמי סיכון וגורמים מגינים המקדמים את יכולתם של ילדים ומשפחות לעמוד בפני אתגרים. נושאי מחקריה הם: חברות, בדידות ותקווה של ילדים ומשפחותיהם, תוך התמקדות בפסיכולוגיה של תלמידים עם ליקויי למידה (תחומים רגשיים וחברתיים), הפרעות התפתחות והתנהגות. למחקריה לאחרונה עסקה בבחינת הסיכויים והסיכונים בקשר שבין תקשורת וחברות וירטואלית לבדידות של ילדים והורים. פרופ' מרגלית פרסמה  3 ספרים ויותר מ – 100מאמרים בכתבי עת מדעיים בין לאומיים ומציגה את מחקריה לעתים  קרובות בכנסים בין לאומיים. היא עורכת של special issues  בכתב העת המדעי Journal of Learning Disabilities וחברת מערכת בכתבי עת מדעיים נוספים.

פעילות ציבורית: עמדה בראש הוועדה הציבורית (ועדת מרגלית) לבחינת מיצוי יכולתם של תלמידים עם ליקויי למידה (1997) ובראש הועדה הציבורית לבחינת היישום של חוק החינוך המיוחד וקידום השילוב של תלמידים עם צרכים מיוחדים (2000). היא יועצת מדעית לארגונים וולונטריים כגון ניצן ויו"ר הועדה המדעית הבין לאומית של שלווה.

לדבר ראש ביה"ס למדעי ההתנהגות לחץ כאן.