החלטתם ללמוד לתואר ראשון במערכות מידע ניהוליות? החלטה חכמה. למה? קודם כול כיוון שזהו תואר שהביקוש אליו ממשיך לצמוח מדי שנה, לא רק בישראל אלא גם בעולם. בארה”ב, למשל, מדי שנה עולה הביקוש למקצוע ביותר מ-10% באופן קבוע. שנית, זה מקצוע שיש לו אופק ברור שיכול להוביל אתכם אל קומת ההנהלה הבכירה בארגונים ובחברות, שכן לא רק הביקוש למקצוע גדל, אלא גם ההבנה של חשיבותו עבור חברות וארגונים.
תואר ראשון במערכות מידע ניהוליות: חשוב לבחור במקום הנכון עבורכם 
אחרי שהחלטתם מה ללמוד, נותרה לכם החלטה חשובה לא פחות: איפה ללמוד לתואר ראשון במערכות מידע ניהוליות? לשאלת ה”איפה” יש משמעויות רבות. מעבר למקום המגורים שלכם, אתם צריכים להבין איזה מוסד אקדמי מתאים בצורה הטובה ביותר לצרכים שלכם, לציפיות שלכם וחשוב לא פחות: יעניק לכם את הכלים והידע שיהיו חשובים למקום העבודה הבא שלכם. ריכזנו עבורכם חמישה דברים שכדאי לבדוק לפני שבוחרים היכן להירשם ללימודי תואר ראשון במערכות מידע ניהוליות
שישה דברים שכדאי לבדוק לפני שבוחרים היכן ללמוד מערכות מידע ניהוליות
- תוכנית הלימודים: עד כמה היא מגוונת ועדכנית?
כשאתם בוחרים היכן ללמוד לתואר ראשון בניהול מערכות מידע, אל תשכחו להציץ בסילבוס ובתוכנית הלימודים שמוצעת לכם. תמיד בדקו אם המוסד מציע את תוכנית הלימודים העדכנית ביותר, המתכתבת עם דרישות השוק, וכן שהיא כוללת למידה של מערכות המידע המובילות שבהן משתמשות מרבית החברות בשוק (כמו ACM ו-AIS). כמו כן, מומלץ לבדוק אם ישנם קורסים פרקטיים ומקצועיים שיאפשרו לכם השתלבות בשוק העבודה ובענף ההייטק אפילו במהלך הלימודים. תוכנית נכונה בניהול מערכות מידע צריכה לכלול את ענף המתמטיקה ושיפור היכולות האנליטיות, אך גם להתמקד בענף הניהול, להכיר את הצד העסקי וללמוד כיצד לבנות אסטרטגיות טכנולוגיות. צדדים נוספים קשורים לפיתוח בינה מלאכותית, אבטחת מידע ועבודה בסביבת WEB.
הייחוד של תוכנית הלימודים במרכז האקדמי פרס הוא לא רק בגיוון ובעדכניות שלה אלא באינטגרציה של עולמות הידע של ניהול, מחשוב ועסקים. כך, בניית אסטרטגיות והטמעתן הלכה למעשה בחברה, ניהול פרויקטים והתנהגות ארגונית משתלבים עם התמקצעות בתכנות, פיתוח בינה מלאכותית, אבטחת מידע וסייבר ואפיון וניתוח מערכות מחשוב ומידע.
- המרצים: מי הולך ללמד אתכם?
תוכנית הלימודים הטובה ביותר יכולה להפוך ללא רלוונטית כאשר המרצים אינם מחוברים לשטח ולתלמידים. פעמים רבות המרצים הם אלו שעושים את ההבדל בין לימודים מרתקים, מעשיים ומעשירים לבין לימודים משמימים. לכן, כשאתם בוחרים את מוסד הלימודים שלכם, כדאי להציץ ולבדוק את מי אתם עומדים לראות מולכם בכיתה בשנים הקרובות.

את התוכנית ללימודי מערכות מידע ניהוליות במרכז האקדמי פרס מוביל דוקטור רמי רשקוביץ, אחד ממייסדי תחום ניהול מערכות מידע בישראל, המשמש גם מרצה בכיר בתוכנית. ד”ר רשקוביץ שימש מנתח מערכות מידע ברפא”ל, וכיום הוא מקדיש את חייו לאקדמיה ולהכשרה של סטודנטים להתמקצעות בתחום. לצידו ניצבים שורה של מרצים בעלי שם, ביניהם פרופ’ מיכאל חנני, חבר הנשיאות של הלשכה לטכנולוגיות מידע בישראל, ומרצים משפיעים נוספים מהתחום כמו ד”ר ליאור גל ופרופ’ מיכאל חנני.
- פרקטיקה: מה מהלימודים תוכלו ליישם ישירות בקריירה?
בכל מקצוע אקדמי קיים פער בין הלימודים התיאורטיים לבין הניסיון המעשי וההכשרות הדרושות לשוק העבודה. כשאתם מחפשים אחר מוסד הלימודים האידיאלי ללימודי מערכות מידע ניהוליות, מומלץ לחפש מוסד שמחבר בין הלימודים התיאורטיים לפרקטיקה ושיש לו יכולות לשמש קרש קפיצה לשוק העבודה.
דוגמה לקרש קפיצה כזה הוא מסלול ההתמחויות בשיתוף מכללת ג’ון ברייס במרכז האקדמי פרס. המסלול מאפשר ללומדים לתואר ראשון במערכות מידע ניהוליות לשלב לימודי התמחות יישומיים במקביל ללימודי התוכנית, ההתמחות מספקת ידע פרקטי והכשרה מעשית שמעניקים יתרון משמעותי בשוק העבודה ובידול חשוב בקורות החיים. התעודת ההתמחות ניתנת בתחומים מגוונים המשיקים לעולם מערכות המידע, כמו סייבר ואבטחת מידע, Data Analyst Expert ו- Full Stack Development.
תוכנית הלימודים במרכז האקדמי פרס אף פועלת בשיתוף עם הלשכה לטכנולוגיית המידע בישראל (The Israeli Chamber of Information Technology). הלשכה היא הסמכות המקצועית, העסקית והחברתית למקצועני טכנולוגיות המידע וההייטק בארץ, והלימודים במרכז האקדמי פרס יהפכו אתכם אוטומטית לחברים פעילים בה, מה שיעניק לכם ליווי מעשי אחרי התואר.
- האם תוכלו להמשיך ללימודים ישירים לתואר שני MBA?
אם אתם אנשים שמסתכלים כמה שיותר רחוק, והחלום שלכם הוא להמשיך לתואר שני, בדקו אם מוסד הלימודים שבו תלמדו מערכות מידע ניהוליות מאפשר המשך לימודים ישיר לתואר שני בתחום שלכם או בתחום משיק כמו תואר שני במנהל עסקים. הרבה יותר נוח להמשיך את התואר השני באותו המוסד שאתם כבר מכירים ואוהבים, ולכן אנחנו ממליצים לבדוק אם האופציה להמשיך לתואר שני קיימת, באילו תנאים, מהם היתרונות של התואר באותו המוסד וכדומה – אף פעם לא מזיק להסתכל רחוק. המרכז האקדמי פרס, למשל, מציע שילוב של תואר ראשון במערכות מידע ניהוליות עם תואר שני במנהל עסקים MBA.
- האם המוסד האקדמי רואה אתכם ומלווה אתכם?
חוץ מאיכות אקדמית ופרקטיקה יישומית, חשוב לבדוק עד כמה המרכז האקדמי שבו תבחרו רואה אתכם ואת הקשיים והאתגרים שלכם. בנושא זה אין תחרות למרכז האקדמי פרס, המאפשר לימודים גמישים ומציע סיוע לכל סטודנט, בלימודים ובקריירה. בין השאר, פועל במרכז האקדמי פרס “מרכז רעו”ת“, המספק לסטודנטים מעטפת תמיכה ומעניק שירותים במגוון תחומים, לרבות עריכת אבחונים, מתן התאמות בבחינות, מרתונים ושיעורי תגבור, סדנאות העשרה, הכוונה תעסוקתית ועוד.
נוסף על כך, היחידה לפיתוח קריירה של המרכז האקדמי פרס תסייע לכם בכל הקשור להשתלבות בשוק העבודה – מכתיבת קורות חיים ועד הכנה לריאיון. מעבר לזה, תמצאו מאגר משרות רלוונטי שמתעדכן ללא הרף, וכן סדנאות אינטראקטיביות ורלוונטיות לשוק העבודה, המקנות כלים פרקטיים ויתרון על פני מועמדים אחרים בשוק.
6. האם יש ליווי אחרי התואר?
המרכז האקדמי פרס השיק את פלטפורמת אינפיניטי, ספריית קורסים מקוונת חינמית לסטודנטים ולבוגרים של המרכז האקדמי פרס עם התכנים החדשניים ביותר. הסטודנטים לא רק מקבלים תואר אקדמי, אלא גם ערך מוסף של למידה מתמשכת שמבטיחה שתמיד תהיו צעד אחד קדימה. אינפיניטי מבטיחה שההשכלה שלכם לא תסתיים עם סיום התואר, אלא תמשיך להתפתח ולצמוח יחד איתכם לכל אורך הקריירה.
בין הקורסים השונים תוכלו למצוא קורס AI ויזואלי וטקסטואלי, ניתוח נתונים, שיווק דיגיטלי, ניהול קריירה בעולם החדש ועוד!
להרשמה לאינפיניטי לחצו כאן>>
השורה התחתונה: איפה תהיו הכי מרוצים?
בשורה התחתונה, אתם צריכים לבחור במוסד אקדמי שיגרום לכם להתרגש מהלימודים, להעשיר את הידע, לרכוש כלים פרקטיים, לאתגר את המוח ולהתאהב במקצוע שבחרתם כדי להגיע איתו הכי רחוק שאפשר. תואר ראשון במערכות מידע ניהוליות במרכז האקדמי פרס יאפשר לכם ללמוד מהמרצים הטובים ביותר, להתמקצע בחומר העדכני ביותר ולענות על דרישות השוק העכשוויות עם הרבה מאוד פרקטיקה יישומית. מוכנים להתאהב בקריירה? השאירו פרטים בטופס.