כולנו כבר יודעים היום שהרשתות החברתיות כאן כדי להישאר. משפעיני הרשת הגדולים ביותר התחילו מכל מיני מקומות, ומספקים סוגי תכנים מגוונים. אז איך התחיל “הפשוטע” והפך לתופעת רשת שאי אפשר להתעלם ממנה? איך מקימים מותג איפור מצליח דרך הרשת כמו אשלי בקשי וקסמן? איך טיפים לזוגיות באינסטגרם הפכו את רוני שינקמן לכוהנת זוגיות? ואיך יצאה קורין גדעון מהפריים טיים אל הרשתות החברתיות ולמה היא לא מתחרטת? #FOLLOW_ME הקורס החדש של המרכז האקדמי פרס מלמד אותכם איך לבנות מותג מצליח ברשת מהאנשים שעשו זאת בעצמם.
הקורס הייחודי, החינמי והמקוון של המרכז האקדמי פרס, פתוח לסטודנטים של המרכז האקדמי פרס ול-200 הראשונים להירשם מהקהל הרחב. תוכלו לשמוע וללמוד מההרצאות של: דנה זרמון, אור שפיץ, ליאל אלי, אשלי בקשי וקסמן, רוני שינקמן, רון יוחננוב, מיה דגן, “הפשוטע” (בר אלמליח + שיר הדס מאיר) וקורין גדעון.
כוכבי הרשת הגדולים ישתפו את הדרך שלהם בבניית המותג המצליח שלהם, את הרגעים הטובים, וגם את הטובים פחות, וכמובן יתנו לכם טיפים וכלים פרקטים לתחילת הדרך, כדי שתוכלו לבנות את הסיפור הייחודי שלכם ולהתחיל את הדרך שלכם ברשת.
קורס המשפיענים החדש של המרכז האקדמי פרס מאגד לכם את כל מה שרציתם לדעת על וויראליות, פרסום, שיווק, הקמת קהילה, יצירת תוכן ועוד. והכל- מהמשפיענים הגדולים ברשת. הקורס הוא קורס העשרה (ללא נקודות זכות) שפתוח לכולם.
אחת ההרצאות בקורס היא של קורין גדעון (“מהפריים טיים לפריים טיים החדש”) שעשתה בשנים האחרונות שינוי גדול בקריירה, ומתחזקת היום עמוד אינסטגרם מצליח (K284) שבנתה בעצמה תוך כדי הקורונה. ישבנו לשוחח איתה על המעבר ממסך הטלוויזיה למסך הטלפון, על הקשיים שבדרך, על ההצלחה שיש ברשת ואיך כל אחד יכול.
בתור בעלת תואר ראשון בעצמך, איך זה מרגיש לחזור לאקדמיה, רק הפעם בכובע המרצה?
“זה נורא מוזר לי, כי אני מרגישה כאילו אני עדיין סטודנטית בעצמי, אז מאוד משונה לי פתאום להיות בצד השני של המרצה. אבל אני גם מאוד שמחה שזה לא בדיוק כמו מרצה פורמלית, זה במסגרת קורס שהוא כיפי וזורם, בגובה העיניים ויותר אישי. אני אוהבת לעמוד מול קהל וליצור קשר עם אנשים ועצם זה שיש לי את ההזדמנות לעשות את זה כאן בצורה בלתי אמצעית זה מאוד נחמד”.
איך זה מרגיש להצטרף לקורס משפיענים?
“האמת היא שאני אוהבת דברים חדשים ומאתגרים, קצת לצאת מאזור הנוחות שלי. זו לא הרצאה שהייתה קיימת לפני, בניתי אותה במיוחד בשביל הקורס הזה, וזה אתגר בשבילי. אבל זה גם מאוד מגניב, והאמת שגם נורא המחמיא לי שפנו אליי ושרצו אותי בקרב שאר המרצים המדהימים בקורס, באמת כל אחד מהם מוכשר בתחומו. אז אמרתי יאללה, נלך על זה, נקפוץ למים.”
מה דעתך על שילוב של תוכן כזה בלימודים אקדמיים?
“זה נראה לי הכי מגניב בעולם ואני חושבת שכדאי ששאר האקדמיה גם תשכיל להבין את זה, שירימו את הכפפה כמו שעשו במרכז האקדמי פרס. זה לא מובן מאליו שהם משלבים נושאים יותר עדכניים ורלוונטיים לעולם של היום. ללמוד באקדמיה היום מבלי להתייחס לפלטפורמות של הרשתות החברתיות, שזה בעצם הדבר הכי גדול שקורה בעולם, זה נראה לי מאוד חוטא למטרה. לסטודנטים אני בטוחה שזה יעשה רק טוב.”
על מה את הולכת לדבר במסגרת ההרצאה שלך?
“תאכלס אני מדברת על הסיפור האישי שלי, על המעבר שלי מהטלוויזיה לעולם של הרשתות החברתיות. זה מעבר שקרה בשנתיים האחרונות סביב הקורונה, לא מתוך בחירה, פשוט מצאתי את עצמי בלי עבודה בטלוויזיה. ואז אמרתי לעצמי, בואי ננסה ונראה, מה יש עוד לעשות. התחלתי באמת להשקיע יותר ברשתות החברתיות, וראיתי שזה עולם מטורף. היום כל עולם הפרסום והרבה מהתקציבים הולכים לשם, ובכלל רוב האנשים נמצאים היום ברשתות. גם כשאני רואה טלוויזיה אני תמיד עם חצי ראש בטלפון. בהרצאה אני מספרת על התהליך של המעבר מהטלוויזיה לרשתות, ובסוף כמו שאומרים מעז יצא מתוק, אז יש פה גם אלמנטים שהם לא רק מקצועיים אלא גם כאלה שכל אחד יכול להתחבר אליהם.”
אין ספק שעשית שינוי קריירה מאוד משמעותי בשנתיים האלה, איך זה הרגיש תוך כדי?
“אני באופן אישי הייתי בטוחה שאהיה בטלוויזיה כל החיים, אבל אז נכפה עלי השינוי הזה ויחד איתו היו משברים, הרבה חוסר וודאות, ולא ידעתי איך אני הולכת להתפרנס. אבל בסוף זה סיפור יפה כי זה לא משהו שהוריד אותי למטה, שינסתי מותניים, ראיתי לאן זה יכול להוביל אותי, והנה בסופו של דבר אני מודה על זה שאני לא בטלוויזיה, ברמה שאני רוצה לשלוח פרחים למנכ”ל קשת ולהגיד לו תודה שאני לא שם, לא צוחקת.”
מה ההבדל בין עולם הטלוויזיה לעולם הרשתות החברתיות מבחינתך?
“ההבדל הכי ברור זה שברשתות אני אדון לעצמי, אני אחראית על הערוץ שלי ואני מחליטה איזה תוכן יהיה בו, בניגוד לטלוויזיה ששם הייתי בתוך מסגרת ואז מישהו אחר מחליט עבורי, אם אני מגישה את התוכנית, איזה תוכנית אני מגישה, מתי זה משודר, מה אני אומרת, ועוד. וגם יש הרבה יותר קשר עם הקהל באינסטגרם.”
את הגעת לעולם של הרשתות החברתיות אחרי שכבר היה לך מנוף משמעותי מהטלוויזיה, אנשים בלי רקע כזה יכולים להצליח בעולם הרשתות החברתיות?
“ברור, הרבה אנשים, גם כאלה שמרצים לצידי בקורס הזה, כמו רוני שינקמן המהממת. יש גם שמות נוספים כמו דניאל עמית ועוד, שקיימים ברשת, מצליחים בטירוף ואפילו מרוויחים יותר מכל בן אדם שמופיע על המסך. העולם מאוד השתנה ויש עולם מקביל של רשתות חברתיות ובהחלט אפשר להתחיל שם מאפס. דניאל עמית למשל זו הדוגמה הכי מדהימה שיש, כי באמת לא היה לה שום רקע, והנה היום היא כוכבת מספר אחת.”
לסיכום, איזה טיפ היית נותנת לסטודנטים שיקשיבו לכל המשפיענים בקורס ורוצים גם להצליח כמוכם?
“בתכלס לעבוד קשה, שום דבר לא הוגש לי על מגש של כסף, גם אני התחלתי מלמטה. כשהגעתי לטלוויזיה, לגיא פינס, הייתי עושה את העבודות הכי שחורות שיש. והכי חשוב שאף פעם לא היה לי אגו, גם כשיצאתי מהטלוויזיה אחרי שהייתי מנחה בפריים טיים לא הייתה לי שום בעיה לעשות פגישה עם כל בן אדם שהכרתי או שחשבתי שיכול לעזור לי, כדי לתת לי רעיונות איך לקדם את עצמי בעתיד. לא הייתה לי שום בושה להתחיל להשקיע ברשתות החברתיות למרות שמסביב הרבה אנשים מצקצקים. אז אני חושבת שהכי חשוב זה לעבוד קשה ולא להיות עם אגו. בסוף כל הצעדים הקטנים האלה מקדמים אותנו, כשאני התחלתי לא ידעתי שאני אגיע לאן שהגעתי היום. פשוט אמרתי, אוקיי, אין לך את הפריבילגיה לשבת בבית, אז תהיי חרוצה, תירי לכל הכיוונים ובסוף משהו יתפוס.”
רוצים לשמוע את קורין ומרצים נוספים בקורס #FOLLOW_ME? הירשמו עכשיו