תשלומי שכר הלימוד הם עול כבד עבור סטודנטים רבים, ולכן לא מעט אנשים נאלצים לוותר על החלום שלהם להשתלב במסלול לימודים אקדמיים. הבשורה הטובה היא שניתן להתגבר על המכשול הזה בקלות.
אז לפני שאתם שוברים תוכנית חיסכון או לוקחים הלוואה, כדאי שתדעו שהמרכז האקדמי פרס מציע לסטודנטים עזרה בקבלת מלגות מטעם גופים וארגונים שונים ברחבי הארץ, וכן מטעם המרכז עצמו – בהתאם לפרמטרים ועלויות משתנות.
בכל הנוגע לתהליך קבלת המלגה, ניתן לקבל מענה ממחלקת הרווחה והמעורבות החברתית של המרכז האקדמי פרס. המחלקה דואגת ללוות את הסטודנטים לאורך כל התהליך, בשיתוף פעולה עם שותפי הפרויקטים בקהילה, וכן מייעצת ומכוונת אותם באתגרים העולים בדרך האקדמית.
ריכזנו עבורכם במחולל המלגות באתר את כל המידע הנחוץ על המלגות השונות אשר תוכלו לקבל בסיוע המרכז האקדמי פרס – אילו מלגות מתאימות לתואר ראשון ושני, מי יכול להגיש בקשות למלגות, איך נרשמים, מהן ההתחייבות ועוד.
מלגות לתואר ראשון
במרכז האקדמי פרס יש שפע של מלגות סוציו-אקונומיות ומלגות על בסיס מעורבות חברתית שעליהן נפרט בהרחבה בהמשך. רוב המלגות רלוונטיות הן לתואר הראשון והן לתואר השני ומסייעות לסטודנטים להתחיל את שנת הלימודים עם פחות לחץ כלכלי ובנוסף, מאפשרות להם לפתח את עצמם מבחינה אישית.
כל הסטודנטים, נרשמים חדשים וממשיכים כאחד, יכולים להגיש בקשה למלגה על בסיס מעורבות חברתית. מלגות על בסיס סוציו-אקונומי מיועדות לסטודנטים העומדים בקריטריונים הנוגעים למצב משפחתי, מצב בריאותי של המועמד ובני משפחתו, הכנסה לנפש ועוד.
מנקודת המבט של מחלקת הרווחה והמעורבות החברתית של המרכז האקדמי פרס, כל סטודנט שנמצא זכאי לסיוע סוציו-אקונומי, רצוי שיבחר להשתלב במקביל גם במלגה על בסיס מעורבות חברתית, כדי להגדיל את היקף הסיוע הכלכלי שיינתן לו.
מלגת מלגו
מלגת מלגו היא מלגה חיצונית, אשר לה זכאים סטודנטים אזרחי ישראל או תושבי קבע שאינם מקבלים סיוע ולומדים לתואר ראשון במוסדות להשכלה גבוהה שהוכרו על פי חוק המל״ג ועומדים בתנאי הזכאות הסוציו אקונומיים של הוועדה. ניתן להגיש בקשה למלגה זו דרך אתר משרד החינוך, הבקשות נפתחות לקראת חודש ינואר .
גובה המלגה: 5,000-12,480 ש”ח לפי מדרגות סיוע.
איך מגישים? דרך טופס מקוון באתר משרד החינוך
מלגות על בסיס מעורבות חברתית
מלגות אלו ניתנת על בסיס התחייבות למעורבות חברתית, וחלקן מוצעות גם על ידי המרכז האקדמי פרס. היתרון המרכזי של מלגות אלו הוא שהן מאפשרות לסטודנטים להתנסות בעשייה חברתית וליהנות ממלגה בהיקף משמעותי. עם זאת, יש לזכור כי המלגה דורשת התחייבות לסך שעות מסוים מצד הסטודנטים. ולכן לפני שאתם נרשמים למלגה כזו, בדקו את לוחות הזמנים שלכם ותוודאו שתוכלו לעמוד בהתחייבות.
פרס לאב רחובות
תוכנית הדגל של המרכז – ״פרס לאב רחובות״, משלבת בכל שנה 100 סטודנטים בלמעלה מעשרה פרויקטים ברחבי העיר. הסטודנטים פועלים בקהילה לאורך כל השנה, משתלבים במגוון פרויקטים לטובת ילדים ונוער בסיכון, מסייעים למשפחות מיוחדות ולניצולי שואה, תומכים בנערים עוברי חוק, וכן מלווים משפחות עם קשיים כלכליים ועוזרים להן לארגן את המציאות הכלכלית שלהם מחדש. בנוסף לכך, הסטודנטים עוברים בכל חודש הדרכה המעניקה להם כלים ומיומנויות וכן מקבלים ליווי מלא של המרכז האקדמי פרס והשותפים בקהילה. המלגה מתאימה לסטודנטים שיכולים להקדיש לפרויקט 4 שעות שבועיות.
גובה המלגה: 10,000 ש”ח
איך מגישים? דרך מחלקת הרווחה והמעורבות החברתית
מלגת חינוך לפסגות
המרכז האקדמי פרס עובד בשיתוף פעולה עם עמותת “חינוך לפסגות”, אשר פועלת לצמצום פערים חברתיים באמצעות יצירת שוויון הזדמנויות. סטודנטים שיבחרו במלגה זו ילוו ילדים בבתי הספר היסודיים או בחינוך העל יסודי ויתגברו אותם במקצועות השונים או ידריכו תלמידי תיכון בהכנה לבגרויות (בהתאם לתחום התמקצעות והידע של הסטודנט). הפעילות מתקיימת אחת לשבוע בהיקף של 130-150 שעות שנתיות בהתאם למסלול המלגה בו משולב הסטודנט בחודשים אוקטובר עד יולי.
גובה המלגה: עד 10,000 ש”ח.
איך מגישים? ההרשמה נפתחת בחודש יולי וניתן להירשם דרך האתר של חינוך לפסגות.
מלגת עתיד פלוס
קרן עתיד פלוס לחינוך בישראל מקדמת שוויון הזדמנויות באמצעות לימודי מתמטיקה, מדעים, טכנולוגיה, יזמות ומנהיגות – לילדים ובני נוער מהפריפריה החברתית-כלכלית במדינת ישראל. העמותה מפעילה תוכניות חינוכיות צומחות בכ-10 מוקדים בפריסה ארצית, ברשויות מקומיות ובכפרי נוער.
גובה המלגה: עד 12,000 ש”ח
איך מגישים? ניתן להגיש אליהן מועמדות בהתאם למועד פתיחת ההרשמה המצוין באתר עתיד פלוס.
מלגת פר”ח
פר”ח הוא פרויקט חונכות ארצי המשלב סטודנטים בפעילות של חונכות אישית או קבוצתית לילדים או בני נוער הזקוקים לעזרה לימודית ורגשית. החונך מעניק לילד תשומת לב אישית ומודל חיובי לחיקוי ובכך מסייע לילד לממש את הפוטנציאל הגלום בו, לפתח הערכה עצמית חיובית ולשגשג. לרוב נדרשת פעילות בהיקף של ארבע שעות שבועיות (פעמיים בשבוע למשך שעתיים) בשעות אחר הצהריים. בפרויקט יכולים להשתתף סטודנטים לתואר ראשון או שני, והפעילות מתקיימת לאורך כל שנת הלימודים – מתחילתה ועד לסוף חודש יוני. כאמור, מי שמעוניין לעזור ילדים לממש את הפוטנציאל שלהם ולהיות חלק מעשייה משמעותית בתוכנית חברתית, מוזמן להגיש מועמדות למלגה. גובה המלגה עומד על כ-7,000 ש”ח, ועבור פרויקטים בערים ובמועצות מסוימות אפשר לקבל מלגה מוגדלת.
גובה המלגה: עד 10,000 ש”ח.
איך מגישים? ניתן להגיש מועמדות באתר פר״ח בחודש ספטמבר
מלגת סחל”ב
סחל”ב היא תוכנית המשלבת סטודנטים בבתי ספר או בגני ילדים לאורך שנת הלימודים, במטרה לסייע לצוות החינוכי ובהתאם לתחום התמחותו של הסטודנט. הפעילות, בהיקף של 4 שעות שבועיות, מתקיימת בשעות הבוקר – בשונה מהמלגות האחרות – ולכן מלגה זו מתאימה לסטודנטים שפנויים בשעות הבוקר.
גובה המלגה: כ-60% משכר לימוד אוניברסיטאי.
איך מגישים? כדי להגיש מועמדות יש להיכנס לאתר סחל״ב לקראת חודש מאי.
מלגות ללא התנדבות
מלגות ללא התנדבות הן בדרך כלל מלגות על בסיס סוציו-אקונומי, כמו למשל מלגת מלגו ונעמ״ת לסטודנטיות (הניתנות החל משנה ב’), וניתן להירשם אליהן באתר הייעודי לאחר בחינת המצב הסוציו-אקונומי. כדי להגדיל את זכאותם של סטודנטים חד-הוריים/ בני מיעוטים וזכאים נוספים לקבלת מלגה ללא התנדבות, בונים עבורם תמונה סוציו-אקונומית המתייחסת למצב משפחתי, מקום מגוריהם (יש מלגות אשר מופנות לאזורי הפריפריה), שירותם הצבאי, ההכנסה לנפש ועוד.
מלגת המרכז האזרחי
המרכז האזרחי מעניק בכל שנה זה עשור מלגות לסטודנטים מצטיינים מעוטי יכולת ברחבי המדינה. מלגה זו מוענקת החל משנה ב׳ ומיועדת לסטודנטים ממקצועות טכנולוגיים וחברתיים כמו למשל מנהל עסקים/ מנהל מערכות בריאות/ מדעי ההתנהגות בהתאם לקריטריונים שנקבעו בתנאי המלגה.
גובה המלגה: 5,000 ש”ח
איך מגישים? ניתן להגיש מועמדות למלגה דרך האתר של המרכז האזרחי.
מלגת קרן גרוס
מלגה זו מוענקת לחיילים משוחררים אשר טרם חלפו 5 שנים מיום שחרורם בתנאי שמימשו את הפיקדון הצבאי שלהם לטובת שכר הלימוד. הקרן מציעה מסלולי סיוע לסטודנטים בני העדה האתיופית, לסטודנטים חרדים, לתושבי פריפריה גיאוגרפית, לבני מיעוטים ולחיילים בודדים.
גובה המלגה: עד 10,000 ש”ח
איך מגישים? ניתן להירשם דרך האתר של קרן גרוס בחודשים אוקטובר – דצמבר.
מלגת “ממדים ללימודים”
מלגת ״ממדים ללימודים״ של צה״ל והקרן לחיילים משוחררים, שאינה תלויה במצב סוציו-אקונומי. מיועדת ללוחמים אשר שירתו שירות מלא או כאלה שהם חלק מאוכלוסייה מיוחדת (עולים חדשים, בני מיעוטים, חיילים בודדים).
גובה המלגה: עד 75% משכר לימוד אוניברסיטאי העומד על 8,199 ש”ח עבור כל שנת לימוד
איך מגישים? ניתן להגיש אליה מועמדות דרך האתר של הקרן להכוונת חיילים משוחררים.
מלגות הצטיינות
במרכז האקדמי פרס קיימות שתי מלגות הצטיינות – הראשונה היא מלגת מצטיינים בסך 30% משכר הלימוד המלא ומיועדת לסטודנטים הנרשמים ללימודי תואר ראשון והם בעלי תעודת בגרות בממוצע ציונים 100 ומעלה (מלגה זו לא תקפה לנרשמים לחוגים ללימודי מדעי התזונה ומנהל מערכות בריאות). המלגה השנייה עומדת על כ-100% כיסוי של שכר הלימוד המלא והיא מיועדת לסטודנטים הנרשמים ללימודי תואר ראשון, בעלי תעודת בגרות בממוצע 100 ומעלה וציון פסיכומטרי 700 ומעלה. מלגות אלה מוצעות טרם ההרשמה לתואר.
מלגות לתואר שני
מרבית המלגות שהן על בסיס מעורבות חברתית וכן מלגות סוציו-אקונומיות של המרכז האקדמי פרס פתוחות לסטודנטים לתואר ראשון ולתואר שני כאחד. מלגת פר״ח, חינוך לפסגות וכו רוב המלגות העירוניות מיועדות אף הן גם לסטודנטים לתואר שני. יתר המלגות ניתנות בקהילה מצריכות בדיקת רלוונטיות.
מלגות במרכז האקדמי פרס
עולם המלגות הוא רחב מאוד ובכוחן להקל ולסייע משמעותית בתשלום שכר הלימוד. במרכז האקדמי פרס קיימות מלגות שהזכאות להן היא על בסיס נתונים סוציו-אקונומיים, וגם מלגות על בסיס מעורבות חברתית בהיקף משמעותי ביותר.
סטודנטים שמתלבטים אם להירשם לתואר ראשון או כאלה המעוניינים לעשות לעצמם סדר בעולם המלגות, יכולים להיפגש באופן אישי עם עובדי מחלקת הרווחה והמעורבות החברתית של המרכז האקדמי פרס, שינתחו את הפרופיל האישי ויסייעו להם לאתר את המלגות הרלוונטיות עבורם. ניתן ליצור קשר עם מחלקת רווחה ומעורבות חברתית בכתובת המייל הבאה [email protected], בוואטסאפ או דרך פרטי ההתקשרות באתר.