איך מגיעים לשוק העבודה עם ניסיון עוד לפני סיום התואר? כיצד תתנסו באופן מעשי במקצוע שלכם במהלך הלימודים? ואיך תוכלו לשלב ברזומה שלכם עבודה בחברות המובילות במשק? במסגרת לימודי תואר ראשון בניהול משאבי אנוש במרכז האקדמי פרס, זוכים הסטודנטים להשתתף בתוכנית ההתמחות Level Up שמאפשרת להם להתנסות באופן מעסקי במקצוע עוד לפני שהתחילו את דרכם בשוק העבודה.
במסגרת התוכנית תוכלו לצבור ניסיון בתחום ההתמחות שבחרתם תוך כדי הלימודים, להכיר מקרוב את עולם התעסוקה אליו אתם נכנסים, לעבוד בחברות המובילות במשק, ליצור קשרים עם בכירים בתעשייה ולהתנסות בעבודה מעשית בפועל. התוכנית אשר מיועדת לתלמידי ניהול משאבי אנוש בשנה ב’ ומעלה, משלבת גם לימודים עיוניים לצד ההתנסות המעשית. על מנת להתקבל לתוכנית תצטרכו לעבור ראיון קבלה, ואת ההתמחות תזכו לעשות באחת מהחברות המובילות במשק כמו: אסם, UPS, DHL, לוריאל, מנפאוור, כאן תאגיד השידור “כאן”, איילון, גרינפיס ועוד.
ישבנו לשיחה עם אוריאן רבני, בוגרת המרכז האקדמי פרס, ועם לירון פינקל, מנהלת גיוס בחברת DHL Express והחונכת של אוריאן בזמן ההתמחות, כדי לשמוע על התהליך שעברו יחד, וכדי לראות איך ההתמחות בזמן הלימודים עזרה לה למצוא עבודה בסיום התואר.
אוריאן הגיעה במסגרת ההתמחות שלה למחלקת משאבי האנוש של חברת DHL Express. לירון: “חברת DHL יחסית חדשה לפרויקט הזה אבל יש לנו כבר כמה מתמחים מהמרכז האקדמי פרס ואין ספק שזה פרויקט מאוד מיוחד.”
איך הייתה ההתמחות בשבילך?
אוריאן: “הפרויקט הזה נתן לי כלים מדהימים וניסיון משמעותי, בשבילי זאת הייתה קפיצת מדרגה רצינית בהתפתחות שלי. את ההתמחות עשיתי פעם בשבוע במשך חצי שנה, הייתי מגיעה למשרד ולומדת איך נראה היום של מישהי שעובדת בתחום משאבי האנוש.”
מה קורה ברגע שסטודנט מגיע להתמחות?
לירון: “אנחנו חברה מאוד מלמדת ומכשירה בבסיס שלה. ולכן גם הסטודנטים שמגיעים אלינו להתמחות עוברים תהליך מאוד צמוד של למידה. כל החומר התאורטי שהם למדו באקדמיה הופך לחוויה אמיתית, והם מקבלים הצצה לחיי העבודה עוד לפני סיום הלימודים.”
מה למדת בהתמחות?
אוריאן: “בהתמחות למדתי מההתחלה את שוק העבודה. איך נראה תהליך גיוס, איך מראיינים טלפונית, איך נראה עולם משאבי האנוש במציאות, משהו שלא הייתי חשופה אליו לפני כן בלימודים. אם לא הייתה לי את התוכנית אני יודעת שכנראה היה לי נורא קשה ביציאה לשוק העבודה.”
למה קשה?
אוריאן: “כי כשאת מגיעה בלי ניסיון לעבודה, אז מסתכלים עליך אחרת, את מגיעה מעמדה נחותה יותר ועמדת הזינוק שלך לתפקיד הבא רחוקה יותר, אם לא התוכנית לא בטוח שהייתי מגיעה לאיפה שאני היום.”
לירון: “לדעתי ההתמחות הזאת סופר חשובה, היום אנחנו וגם רוב החברות בשוק מחפשים אנשים עם ניסיון. כשמגיעים אלינו סטודנטים ועושים התמחות בזמן התואר, הם לומדים את החברה, לומדים את המחלקות ואת תהליכי העבודה. זה ארגז כלים ונקודת פתיחה מטורפת לסטודנטים שיכולים אחר כך ללכת לחפש עבודה עם ניסיון ברזומה, או להמשיך בחברות בהן הם עשו את ההתמחות.”
איך החברה קיבלה אותך במסגרת ההתמחות?
אוריאן: “היה מדהים, המחלקה ב-DHL קיבלה אותי אליה בחיבוק גדול, ליוו אותי לאורך כל התהליך, ולכל שאלה שהייתה לי קיבלתי מענה. קיבלתי גם ליווי של סמנכ”לית משאבי האנוש, למדתי ממנה אישית וקיבלתי המון כלים. פתאום באמת התיאוריה של הלימודים הפכה לפרקטיקה של העולם האמיתי.”
מה הערך המוסף בעיניך של הפרויקט בשביל הסטודנטים?
אוריאן: “קודם כל זה לא כמו עוד קורס שיש מבחן וצריך לעבור אותו. זה באמת משהו שונה, משהו שהוא מלמד ומפתח. לטווח הארוך זה הדבר הכי משמעותי שהיה לי בתואר וזה נתן לי מקפצה משמעותית.”
לירון: “עד שלא הגעתי באמת לעבודה הראשונה שלי, לא הצלחתי להבין את מה שלמדתי במסגרת התואר. במסגרת העבודה קיבלתי כלים שאי אפשר לרכוש במהלך לימודים אקדמיים בלבד.”
הסיכוי של סטודנט שעשה התמחות בתואר למצוא עבודה בשוק גבוהה יותר?
לירון: “בטח, בוודאי! ברגע שעומד מולי בן אדם שחווה כבר את תחום משאבי האנוש, גם אם זה בארגון אחר. אני יודעת שהוא היה חשוף לתהליכי גיוס, שהוא כבר עשה עבודה בפועל, ולהכניס אותו כעובד בחברה שלנו יהיה תהליך חלק וקל יותר לשני הצדדים. הרבה יותר קשה לקחת עובד שאין לו ניסיון בכלל, ללמד ולהכשיר אותו מאפס. בהחלט יש יתרון למי שעושה התמחות גם ברמת השכר.”
בסיום ההתמחות בחברת DHL Express אוריאן קיבלה הצעת עבודה ועד היום עובדת בתור מנהלת גיוס (HR Business Partner) במחלקת משאבי האנוש של החברה.
אוריאן: “התאהבתי במקום ובאנשים, ואני יודעת שלא הייתי מגיעה לאיפה שאני היום בלי הניסיון שרכשתי בהתמחות”.
לירון: “אני כל כך נהנית מתהליך החניכה של הסטודנטים כי אני רואה את הרעב והמוטיבציה שיש להם בעיניים. מצד אחד הם לא מקבלים שכר בשלב הזה, אבל מצד שני הם נותנים את כל כולם לחברה ולתהליך הלמידה. ברגע שרואים את הניצוץ הזה בעיניים של אנשים זה כיף ללמד אותם ולראות את התהליך שהם עוברים. אנחנו גם זכינו לגייס אלינו עובדת מצוינת, אז בכלל יש כאן Win Win לכולם.”
לימודי תואר ראשון בניהול משאבי אנוש במרכז האקדמי פרס
בשוק העבודה של היום תואר ראשון הוא הכרחי, אבל גם התנסות מעשית תיתן לכם יתרון מדהים על פני מועמדים אחרים. בנוסף לתוכנית LEVEL UP, המרכז האקדמי פרס מציע כבר בזמן התואר הראשון בניהול משאבי אנוש, תוכנית לימודים המשלבת “תואר פלוס”, לימודי תעודה מתקדמים בשילוב עם התואר. בין התעודות שניתן לשלב: תגמול וקידום עובדים, שינוי ופיתוח ארגוני, מיומנויות ניהול ועוד..
בנוסף, תוכנית הלימודים משלבת עבודה מעשית מודרכת: תכנית פרקטיקום- תכנית המאפשרת לסטודנטים להתנסות ולתרגל בפועל את כלל המיומנויות שנרכשו במהלך הלימודים במחלקות משאבי האנוש של ארגונים וחברות.
אם אתם מחפשים תואר שגם יתן לכם התנסות מעשית בשוק העבודה, התוכנית של ניהול משאבי אנוש במרכז האקדמי פרס היא בדיוק בשבילכם.