מידע הוא כלי רב ערך עבור כל ארגון ועסק, ובשנים האחרונות בעקבות מהפכת המידע, הוא גם הפך לזמין מאוד. המצב הזה, שבו אפשר לאגור כל כך הרבה אינפורמציה מסוגים שונים, מייצר אתגרים חדשים ומורכבים. מערכות מידע תופסות מקום הולך וגדל בתרבות העסקית והארגונית המודרנית. כמעט כל עסק, משרד ממשלתי, עירייה או עמותה עוברים תהליכי דיגיטציה ואוטומציה ברמה כלשהי, מאמצים מתודות ששימשו בעבר רק תאגידי ענק, מייסדים מאגרי מידע, מתודות ארגוניות ותסריטי פעולה כדי להגיע לתובנות ולייעל את הפעילות. כתוצאה מכך, בימינו יש הרבה יותר תפקידים טכנולוגיים בחברות. תואר במערכות מידע ניהוליות יכול להיות בסיס טוב לכל התפקידים הללו.
מה זה ניהול מערכות מידע ומה לומדים
הלימודים במערכות מידע ניהוליות משלבים קורסים מכמה וכמה תחומי ידע: מנהל עסקים, כלכלה ואסטרטגיה, יזמות, מחשבים, אלגוריתמיקה ומערכות מידע. השילוב הרב-מערכתי של קורסים ומיומנויות מתחומים שונים מאפשר לבוגרי התואר לבחור בין מספר רב של תפקידי מפתח בענפים מובילים במשק, עליהם נפרט בהמשך.
עבודות ומשרות במערכות מידע ניהוליות
תואר במערכות מידע ניהוליות כולל משרות בתחומים מגוונים : הייטק, סייבר, משרדים ממשלתיים ועוד, כמעט בכל ארגון קיימים תפקידים בתחום. התואר אינו מכווין לתפקיד אחד, ויש מספר לא מבוטל של עבודות ומשרות בהן תוכלו להשתלב בשוק העבודה.
במערכות מידע ניהוליות במרכז האקדמי פרס תוכלו למצוא מגוון התמחויות בשיתוף מכללת ג’ון ברייס, המצטיינים יקבלו התחייבות לסיוע בהשמה לעבודה בהייטק , אז באילו מקצועות תוכלו לעשות התמחות ואיך המסלול עובד? הכל במדריך שהכנו לכם.
מדען נתונים – Data Scientist \ Data Analyst
תפקידו של ה-Data Scientist הוא להפיק את המידע והמסקנות אשר מגיעים ממערכות המידע. ה-Data Scientist יודע כיצד לצבוע את הנתונים המתקבלים במערכות המידע של הארגון, לנתח אותם ולהפיק מהם תובנות רלוונטיות ומעשיות. זהו תפקיד חשוב ומבוקש מאוד כיום בשוק העבודה, המצריך יצירתיות, חדשנות והבנה עסקית, מאחר שבשורה התחתונה הוא זה המאפשר לארגונים להיות פרואקטיביים, יעילים ורווחיים. במרכז האקדמי פרס תוכלו ללמוד, תוך כדי התואר במערכות מידע, גם התמחות ב”מדעי הנתונים” (Data Analyst). ההתמחות מקנה לבוגריה כלים מקצועיים שיאפשרו להם לאפיין, לבחור ולהטמיע מערכות בינה עסקית (BI) ובינה מלאכותית (AI) המבוססות על ניתוח נתונים ואלגוריתמי Machine learning שמיושמים ב-Python. במסגרת לימודי ההתמחות, ירכשו כלים מקצועיים לעבודה עם מסדי נתונים בעלי שכבות ניהול חכמות, המאפשרות צביעת ושליפת נתונים רלוונטיים. כמו כן, תלמדו להטמיע ממשקי ניהול המאפשרים למשתמשי הקצה בחירת אפשרויות ניתוח והצגתן ב-Dashboard ניהולי.
תחום ה-Data Scientist מבוקש מאוד היום בתחום ההיי-טק, שכן העבודה של מרבית חברות ההייטק מתבססת על נתוני דאטה. בתואר במערכות מידע ניהוליות במרכז האקדמי פרס, תקבלו התמחות מדעי הנתונים מטעם מכללת ג’ון ברייס וגם למצטיינים תיהיה התחייבות לסיוע בשמה להייטק .
מומחה להגנת סייבר
הגנת סייבר היא תחום הכולל בתוכו מקצועות רבים: ממיישם הגנת סייבר שאחראי על בחירת מערכות הגנה מתאימות לארגון על הטמעתן וניהולן השוטף ועד למנהל אבטחת המידע האחראי על תכנון אסטרטגיית הגנת מידע ארגונית ועל ניהול צוות העוסק בהגנה על המידע הארגוני.
במרכז האקדמי פרס מציעים לכם תואר ראשון במערכות מידע ניהוליות בשילוב לימודי סייבר ואבטחת מידע שיעזור לכם להשתלב בקלות בשוק העבודה במידה וזה התפקיד שאתם רוצים לעשות. ממליצים לכם לקרוא עוד על המסלול בכתבה הבאה.
מטמיע מערכות מידע/ מיישם מערכות מידע
בשוק קיימות מערכות מידע רבות שניתנות להפעלה והתאמה בכל ארגון בהתאם לצרכיו. מטמיע מערכות מידע, מתקין ומגדיר מערכות מידע ארגוניות ומלמד את כל העובדים הרלוונטיים בארגון כיצד להתממשק אליהן ולהשתמש בהן. ישנם מיישמי מערכות מידע שעובדים עם מערכת אחת ומטמיעים אותה בארגונים שונים, וישנם מיישמים ארגוניים שמלבד ההטמעה אחראים גם על הניהול השוטף של המערכת ועל שדרוג ותמיכה טכנית.
בוגרי תואר ראשון במערכות מידע ניהוליות, יכולים להשתלב בקלות בתחום הטמעת מערכות מידע.
מפתח FULL STACK
הפיתוח המסורתי התאפיין בשני תפקידים מסורתיים – מפתחים המתמחים בצד-לקוח ומפתחים המתמחים בצד שרת. מפתח front-end ומפתח back-end. חלוקה זו אילצה לפזר את הידע על פני מפתחים שונים בארגון וגרמה לבעיות תקשורת ותגובות איטיות אבל, לאורך השנים, הכלים העומדים לרשות מפתחים השתפרו והטכנולוגיות מאפשרות לייצר פתרונות מורכבים במהירות יחסית. הדבר נכון הן לצד-שרת והן לצד-לקוח.
מפתח full- stack יוכלו לפתח עמודי אינטרנט, לתת מענה טכנולוגי לצד הלקוח והשרת ויעבדו עם הטכנולוגיות החשובות ביותר במשק כגון: HTML & HTML5, CSS & CSS3, Bootstrap, JavaScript & jQuery, PHP, Node.js, Angular, React.
מנהל רשתות
מנהל רשתות אחראי על מערכות ההפעלה, על התקשורת הפנים ארגונית ועל התקשורת היוצאת והנכנסת דרך האינטרנט. מנהל רשתות מתקין תוכנות התומכות בתקשורת הארגונית, מתחזק, מטמיע אותן ומקצה שמות משתמש וסיסמאות למשתמשים בתוך הארגון. מנהל הרשתות מווסת את העומסים במערכת ואת השימוש במשאבי רשת. מנהלי רשתות אחראים גם על התקשורת בין מכשירים שונים בתוך הארגון (למשל- הקשר האלחוטי בין מדפסות למחשבים). חלק ממנהלי הרשתות אחראים גם על היבטים שונים של אבטחת מידע. מנהל רשתות הינו תפקיד חשוב בכל ארגון, שכן הוא אחראי על התקשורת של הארגון. בוגרי תואר ראשון במערכות מידע ניהוליות, יכולים להשתלב בקלות בתחום ניהול הרשתות.
מנהל מערכות מידע (CIO)
מנהל מערכות מידע אחראי על בחירת, הגדרת, אפיון והתאמה של מערכות המידע והטכנולוגיה. לכל ארגון יש רשת ומאפיינים ייחודיים, ועל כן נדרש מנהל אשר ידע לבצע את ההתאמות של מערכות המידע לארגון ויתכנן אסטרטגיה מתאימה. מערכות מידע מתחדשות ומשתנות כל יום, ולכן הטמעה וניהול של מערכות מידע אינו תהליך חד פעמי, אלא תהליך דינמי ומשתנה הדורש פיקוח ואחריות. מנהל מערכות מידע, אחראי לקבלת ההחלטות בנושא מערכות מידע בארגון, והצגתם בפני הבכירים. על מנת להגיע לתפקיד בכיר מסוג זה, תידרשו לצבור ניסיון של כמה שנים כמטמיע/ מיישם מערכות מידע או מנהל רשתות. לאחר שתצברו ניסיון תוכלו להתמנות למנהל מערכות מידע. כמובן, שכדי להתחיל את דרכם בתפקידים פחות בכירים יש לעשות תואר במנהל מערכות מידע.
מפתח BI
מפתח BI מבין את צרכי המידע של הארגון ומכין דשבורדים לניהול קל והבנה של פרמטרים שונים הקשורים לעבודה השוטפת של הארגון. דשבורדים אוספים את המידע מתוכנות שונות איתן עובד הארגון, מטייבים אותו ומארגנים אותו להצגה ברורה למשתמש שלא בקיא במערכות נתונים. מפתחי BI יוצרים דוחות על מצב הארגון ועונים על שאילתות עסקיות מצד עובדי הארגון. לצורך כך הם נדרשים לאינטואיציה והבנה של התחום העסקי בו הם פועלים. כלי העבודה הנפוצים של מפתחי BI הן תוכנות כמו Power BI ו- Tableau ותוכנות לעבודה עם בסיסי נתונים כמו SQL.בתואר הראשון תוכלו לקבל את הכלים על מנת לתפעל את מערכות המידע ולהפוך למפתחי BI. מומלץ לאחר לימודיכם, לבחור תחום עסקי שמעניין אתכם, להתמקצע בו ובכך לתת מענה גם ברמת ה-BI, וגם להתמחות בארגונים בהם תרצו לעבוד.
מנהל IT
המונח IT, או בשמו המלא Information Technology ובעברית טכנולוגיות המידע, מתייחס לענף מרכזי בתעשיית המחשוב לארגונים. מחלקות ה-IT הן למעשה הבסיס של הארגון הדיגיטלי החדש, ותפקידן להבטיח תשתית טכנולוגית יציבה וחדשנית שבאמצעותה אפשר לממש את התוכניות הדיגיטליות של הארגון. מחלקות ה-IT צריכות לתמוך במודלים חדשים המשלבים את מערכות ה-Legacy הארגוניות עם יישומים חדשים המוטמעים בענן המחשוב ובאפליקציות קצה של המשתמשים, ולתמוך בכל היבטי התפעול והאחזקה של מערכות אלו והשילוב ביניהן. לכן מי שיבחר בתפקיד זה יצטרך הבנה טכנולוגית מעמיקה וידע מתקדם ברשתות. נדרשת יכולת הסתגלות גבוהה לסביבה דינמית. בשל המהפכה הדיגיטלית שלה אנו עדים, הביקוש לתפקיד מומחי ומנהלי IT בארגונים הולך וגובר, ומעמדם בחברה הולך ועולה.
מנהל אבטחת מידע
מערכות המידע הארגוניות, כולל האתרים, התקשורת הפנים ארגונית והאפליקציות הארגוניות, נמצאים בסכנה מרגע שעלו לרשת הארגונית או העולמית. גורמים עוינים יכולים להתנכל להן – גם אם אין לארגון אויבים של ממש. מתחרים יכולים לשאוב מידע מן המערכות או לשתול בהן מידע מוטעה ועוד. מומחה הגנת הסייבר משלים את פעולת מפתחי מערכות המידע או מפתחי האפליקציות ותורם מן המומחיות הייחודית שלו בהגנה על מה שיצרו. תפקידו להכיר את פרוטוקולי התקשורת הקיימים ואת דרכי ההצפנה, להדריך כיצד לשלב מנגנוני אבטחה ביישומים השונים, לזהות פרצות ואירועי אבטחה ולטפל בהם. מנהל אבטחת מידע לרוב אחראי על פעולתו התקינה של צוות אבטחת המידע של הארגון.
מפתח מערכות מידע – IT Developer
מערכות מידע אוצרות בתוכן את כל הידע הארגוני. הן נמצאות במקומות רבים- ממערכות ניהול לקוחות בעסקים, דרך ניהול המידע הארגוני וניהול מלאים ועד למערכות מידע רפואי או ממשלתי. מפתחי מערכות מידע הם מתכנתים שיוצרים מערכת מידע גנרית שיכולה בהתאמות קלות להתאים למספר רב של ארגונים או מערכות מידע “תפורות לפי מידה” עבור לקוח אחד שזקוק למערכת ייחודית. מפתחי מערכות מידע אחראים על כל חלקי המערכת: על בניית מאגרי המידע ואחסונם על גבי שרת זמין, על יצירת ממשקי המשתמש ועל אופן שליפת המידע באמצעות פרוטוקולי התקשורת שהם מגדירים בין המשתמשים לבין מאגרי המידע.
מפתח אפליקציות
אין צורך להרחיב כמה משמעותי עולם האפליקציות בזמנים שלנו. אפליקציות הן מענה טכנולוגי לצורך בשטח. לעיתים האפליקציות עונות על צורך של הציבור- כמו אפליקציות של רשתות חברתיות או אימיילים ולעיתים צורך מקומי של חברה מסויימת כמו שעון נוכחות או אפליקציות לניהול משימות. מפתח אפליקציות הוא מתכנת שמקבל את תיאור האפליקציה ומממש אותה בקוד. המינוח מפתח אפליקציות מתייחס בדרך כלל לאפליקציות שנועדו לטלפון נייד. רוב האפליקציות משתמשות בבסיסי נתונים, שם נשמר ומעובד המידע המתקבל ממשתנים או חיישנים. ככל שמאגרי המידע מורכבים יותר, ידע במערכות מידע ניהוליות הוא קריטי לצורך פיתוח האפליקציה.
בעלי תואר במנהל מערכות מידע ידעו להשתמש בבסיס הנתונים על מנת לפתח אפליקציות, ויכולים להתחיל במשרות ג’וניור מיד לאחר סיום התואר הראשון.
מנהל דיגיטל – CDO
Chief Digital Officer, או בעברית מנהל דיגיטל, הוא תפקיד חדש יחסית. מקובל לייחס את התפקיד לעולם השיווק, אך למעשה הוא מבוקש בכל תעשייה ויידרש בכל מקום שבו יהיה צורך להתאים טכנולוגיות חדשות לאופי הארגון. מנהל הדיגיטל אחראי לתכלל את הפעילות הדיגיטלית של הארגון, ליזום ולנהל את הטרנספורמציה של הארגון אל העולם הדיגיטלי. במסגרת התפקיד תעבדו בצמוד למתכנתים, אנשי שיווק ואסטרטגיה, ותעבירו את המסרים וערכי הארגון באמצעות כלים דיגיטליים. מנהל דיגיטל יכול להשתלב בחברות וארגונים, אך מדובר בתפקיד שיש אליו דרישה גם בתחום העצמאי.
תואר ראשון במנהל מערכות מידע יעניק לכם את הכלים להתקבל לשלל משרות בתחום הניהול הדיגיטלי.
בודק תוכנה / QA
לפני שתוכנה או אפליקציה מגיעות למשתמש הסופי בודקי התוכנה עוברים על כל הקישורים, המסכים, התפקודים הרצויים של המוצר ועוד ובודקים אם הם תקינים. כיום חלק גדול מבדיקות התוכנה נעשה באמצעות קוד שכותבים בודקי התוכנה בכלי בדיקת תוכנה ייעודי. בודקי התוכנה מריצים סדרת בדיקות הכוללת בדיקות לתפקוד התוכנה בשימוש רגיל ובמקרי קיצון, בדיקת ממשק המשתמש ועוד. הבודקים מדווחים למפתחים על שגיאות שמצאו ועוקבים אחרי הטיפול בהן. יש QA אשר אחראים לתוכנות ואפליקציות שנמצאות כבר באוויר, ויש כאלו האחראים להריץ בדיקות על תוכנות ואפליקציות בפיתוח. מדובר באחד התפקידים המבוקשים היום בתעשיית ההייטק, ובוגרי תואר ראשון במערכות מידע ניהוליות יכולים להשתלב בתפקידי ג’וניור ממש עם סיום הלימודים.
מנהל אוטומציה
מנהל האוטומציה מאתר את הפעולות החוזרות שדורשות אוטומציה ומוצא דרך ליעל אותן, אם על ידי רכישה והטמעה של כלי אוטומציה מתאים או על ידי כתיבת סקריפטים בתוכנות ייעודיות שנועדו ליצור אוטומציות בכלים דיגיטליים. בנוסף, יש מנהלי אוטומציה המיועדים לעבודה שיווקית.נ במסגרת התפקיד תעבדו צמוד לאנשי השיווק בארגון ותתרגמו את האסטרטגיה השיווקית לכדי תהליך טכנולוגי שבסופו יושג היעד הרצוי מבחינת הארגון. מדובר בתפקיד ליבה קריטי למימוש האסטרטגיה השיווקית, שהביקוש אליו בשוק התעסוקה הולך וגדל.
מנהלי אוטומציה קיימים בכל ארגון וענף בשוק, ותוכלו להשתלב בתפקיד בקלות עם סיום התואר במנהל מערכות מידע.
מפתח אתרים
בניית אתרים הוא אחד מהתחומים החשובים והאיכותיים בתעשיית הפיתוח. כל ארגון, מגדול ועד קטן, חייב להיות קיים בזירה הדיגיטלית. בין אם הוא רוצה לפרסם את עצמו, למכור מוצר או לספק אינפורמציה לגולשים. בעקבות כך, הדרישה עבור מפתחי אתרים עולה בקצב שיא בשנים האחרונות. מדובר במקצוע בו קיים שילוב של יצירתיות והמון חשיבה מחוץ לקופסא. בשביל להגיע לחוד החנית בענף פיתוח האתרים, יש לדעת לפתח גם לצד שרת וגם לצד לקוח, כך שאפשר לשלוט בתחום זה ב- 360 מעלות. ולא פחות חשוב- יש להכיר ולהתמחות ב- MEAN Stack וב- React. הנחשבות לטכנולוגיות המתקדמות והטובות ביותר בתחום. פיתוח אתרים הוא השילוב האולטימטיבי בין מערכות מידע לראש יצירתי.
מאפיין חווית משתמש – UX Developer
אפיון חוויית משתמש (User Experience design, או בקיצור UX) עוסק בתכנון האינטראקציה בין משתמשים למערכות מחשב ומובייל. לחוויית המשתמש השפעה עצומה על התנהגותו, אהדתו והרצון של המשתמש לעשות שימוש חוזר במערכת או באפליקציה. לכן, מאפייני חוויית המשתמש של מערכות המידע עצמן ושל התוצרים שלהן צריכים להכיר היטב את קהל המטרה של הארגון ולתכנן את תהליך העבודה בהתאם לצרכיו. מאחר שהתחרות על תשומת הלב של הלקוח גדולה, קיימת דרישה גדולה בשוק לאנשי UX שידעו להפוך את חוויית משתמש לפשוטה ונוחה וכך לסייע ביצירת יתרון עבור החברה, בצבירת מידע רב ומפורט ובשימוש יעיל במערכות המידע הארגוניות.
האם כדאי ללמוד מערכות מידע ניהוליות
תואר במערכות מידע ניהוליות מתאים לאנשים אשר יש להם אוריינטציה לעולם הטכנולוגי. אם החשש שלכם הוא שהתפקיד יותר מדי “מול המחשב”, תוכלו למצוא בתואר הזה כפי שהראנו תפקידים רבים ומגוונים, ניהוליים ושיווקיים אשר משלבים בין העולם הטכנולוגי לעולמות אחרים. בעולם שבו עולם ההייטק והטכנולוגיה מתקדם מיום ליום תואר במערכות מידע ניהוליות יכול לתת לכם את כל הכלים כדי להשתלב במקומות הכי מבוקשים.
במרכז האקדמי פרס, תוכלו ללמוד התמחויות בשיתוף מכללת ג’ון ברייס, שגם מקנה לכם תואר ראשון במערכות מידע ניהוליות וגם התמחות ספציפית שבמסגרתה המצטיינים יקבלו סיוע בהשמה לעבודה בהייטק! ככה שעם סיום התואר תוכלו להתחיל לעבוד.
ואם כל זה לא מספיק אנחנו נהייה איתכם לנצח!
המרכז האקדמי פרס השיק את פלטפורמת אינפיניטי, ספריית קורסים מקוונת חינמית לסטודנטים ולבוגרים של המרכז האקדמי פרס עם התכנים החדשניים ביותר. הסטודנטים לא רק מקבלים תואר אקדמי, אלא גם ערך מוסף של למידה מתמשכת שמבטיחה שתמיד תהיו צעד אחד קדימה. אינפיניטי מבטיחה שההשכלה שלכם לא תסתיים עם סיום התואר, אלא תמשיך להתפתח ולצמוח יחד איתכם לכל אורך הקריירה.
בין הקורסים השונים תוכלו למצוא קורס AI ויזואלי וטקסטואלי, שיווק דיגיטלי, אוטומציות ועוד!
להרשמה לאינפיניטי לחצו כאן>>