כשמאירה דנינו החליטה, לקראת גיל 50, להתחיל ללמוד לתואר ראשון, הסובבים שאלו אותה “בשביל מה לך?” זה לא היה עניין של חיפוש עבודה, כי כבר הייתה לה משרה טובה. היא פשוט רצתה להרחיב את תחומי הידע שלה וקפצה למים העמוקים של האקדמיה.
את המצופים היא קיבלה מהמרכז האקדמי פרס, שהזכיר לה איך לומדים והחדיר בה את הביטחון להצלחה. עם תואר ראשון שאותו סיימה בהצטיינות מאחוריה, ותואר שני שבו נותר לה סמסטר אחד בלבד, מאירה כבר חושבת על הצעד הבא: דוקטורט.
“אבא תמיד אמר לי: צריכים ללמוד”
ישבנו עם מאירה לשיחה על מוטיבציה, רצון ללמוד ולהרחיב אופקים, ולמה כל אחד יכול להתחיל ללמוד בכל גיל.
מאירה, מה משך אותך ללמוד מנהל מערכות בריאות במרכז האקדמי פרס?
כל השנים לא הרגשתי צורך ללמוד לימודים אקדמיים משום שיש לי עבודה מאוד טובה כמנהלת תחום חברת ציוד רפואי שבה עבדתי 21 שנים. זה היה נוח לי, במיוחד כשילדיי היו צעירים יותר.

אז למה החלטת פתאום כן ללכת ללמוד?
אבא שלי, זיכרונו לברכה, תמיד אמר לי שצריך ללמוד. הילדים שלי למדו. הבן הגדול לומד רפואה, הבת האמצעית הולכת ללמוד בפלורידה, והקטנה בת 15, לומדת בתיכון ומאוד מצליחה. עכשיו, כששניים מילדיי כבר גדולים יותר, הרגשתי שיהיה לי זמן פנוי גם ללימודים של עצמי.
היום את עדיין עובדת בתחום הציוד הרפואי?
כן. היום אני עובדת בבית חולים גהה כאחראית על הרכש של ציוד רפואי בכל בית החולים. לכן גם בחרתי ללמוד מנהל מערכות בריאות. יש לי המון ידע בנושא ומשום כך התואר דיבר אליי.
“השיעורים היו תמיד מעניינים מאוד”
לא מרתיע להגיע ללימודים אחרי כל כך הרבה שנים שבהן לא למדת?
כן. כשהתחלתי ללמוד, עשיתי זאת מתוך עניין, רציתי לדעת עוד על התחום שבו אני גם כך עוסקת שנים רבות. היו לי כל מיני חששות, אבל הם פגו מהרגע הראשון שהגעתי לפרס. המרכז האקדמי פרס היווה ממש בית חם עבורי.
באיזה מובן?
קודם כול, משום שהיינו מחזור ראשון לתואר במנהל מערכות בריאות, היינו מחזור מאוד מגובש. מדובר בכיתה מאוד מיוחדת: מגוון הגילים רחב. הלימודים היו חוויה נעימה במיוחד בגלל השיתוף והתמיכה של שאר חברי הכיתה שלמדו יחד את כל המקצועות.
גם מבחינת המרצים הרגשת שיש לך תמיכה?
בהחלט. אני רוצה לציין במיוחד את פרופסור יורם בלשר, ראש החוג למנהל מערכות בריאות. פרופסור בלשר הוא בן אדם מדהים. אין לי מילים להביע עד כמה. הוא מקסים ובעל חיוך כובש, והוא מקשיב לסטודנטים לכל אורך התואר.

ופרט לראש החוג, היו עוד מרצים שתרצי לציין?
כן. הרשימה ארוכה. היה פרופסור חיים קנובלר, שהוא אישיות בפני עצמה, שלימד אותנו כל מה שקשור בתחום הפסיכולוגיה. הוא הביא המון דוגמאות וסיפורים מהחיים האישיים שלו, וזה היה מרתק. לימד אותנו גם פרופסור זאב שטגר, שהמציא חיסון נגד איידס עכשיו. הוא מוביל בתחומו, והשיעורים שלו תמיד היו מעניינים מאוד.
השמועה אומרת שבפרס המרצים מאוד נגישים. זה נכון?
חד משמעית. פרופסור בלשר היה נכנס אלינו לפחות פעם בשבוע, והיה לנו את הנייד שלו והמייל שלו. אין מצב שמישהו היה נתקל בבעיה ולא היו מוצאים לו פתרון. הנגישות של המרצים וראש החוג לא ברורה מאליה, וזה קורה בניצוחה של עפרה אלול שמנהלת את המרכז האקדמי ביד רמה.
“כיום, לאחר התואר, אני עובדת בצורה יעילה יותר”
ספרי לי, מה בדיוק לומדים בתואר למנהל מערכות בריאות?
לומדים את כל האספקטים הקשורים למערך הרפואה בבית החולים, אם זו ההתנהלות מול עובדים, האתגרים והתחרותיות שיש בשירות הציבורי, שיטות עבודה ועוד. בין השאר למדנו קורס לא פשוט במימון וגם קורס במתמטיקה.
מה יכולים לעשות בהמשך סטודנטים שעשו תואר במנהל מערכות בריאות?
סטודנטים יכולים לעבוד בתחום הציבורי, בבתי חולים ובמרפאות, ולהבין את התהליכים במקומות אלו. בתחום העבודה שלי, למשל, כל נושא הרכש, המערך הלוגיסטי ושרשרת האספקה היום הרבה יותר מובנים לי מבעבר, וכך אני עובדת בצורה יעילה יותר.
את חושבת שכשתסיימי את התואר השני תרצי לחפש מקום עבודה חדש?
כן. עכשיו, כשאסיים את התואר השני שלי, אני יכולה למצוא תפקיד מאתגר יותר. אני בהחלט מחפשת מקום אחר להתקדם בו באותו תחום. אני מחפשת תפקיד ניהולי.
ומה לגבי להמשיך ללמוד?
אני מקווה להמשיך גם לדוקטורט. התחלתי לעשות בירורים לגבי זה. אני מקווה שמי שלימד אותי יוכל להמשיך ללוות אותי.
יש לך טיפ לסטודנטים איך לסיים תואר בהצטיינות?
הדבר הכי חשוב הוא להגיע לכל השיעורים. משם השמיים הם הגבול. לכל אלו שמפחדים אם להתחיל ללמוד או לא, אני אומרת — פשוט תתחילו. ברגע שאתה רוצה ומתחיל, אתה מסוגל.
מתברר שללימודים ולקריירה, ממש כמו לאהבה, אין גיל. אם אתם רוצים לאהוב את מה שעושים, לכו ללמוד, בלי חשש, את התואר שהכי עושה לכם את זה.