רובנו פונים לתואר ראשון כדי שיעניק לנו מקפצה לקראת קריירה מצליחה בתחום שמעניין אותנו. אבל בשנים האחרונות כבר ברור שתואר ראשון לבדו אינו מספיק. השוק מוצף במועמדים איכותיים, ומי שרוצים להתקדם חייבים להוסיף לשורת התואר בקורות החיים גם ניסיון מעשי, כזה שילכוד את עיני המעסיקים. את הניסיון הזה מומלץ (מאוד!) להשיג במהלך הלימודים לתואר.
הכירו את היחידה לפיתוח קריירה במרכז האקדמי פרס, שחרתה על דגלה את חשיבות החיבור בין אקדמיה לקריירה. היחידה ביססה בשנים האחרונות את מעמדה כמי שמסייעת לסטודנטים במרכז האקדמי פרס לרכוש את כל הכלים הנדרשים כדי לפתח – עוד בזמן התואר – קריירה מוצלחת ומתגמלת, כזו שאפשר להתאהב בה.
כל מה שמחכה לכם ביחידה לפיתוח קריירה
היחידה לפיתוח קריירה פועלת בשלושה ערוצים עיקריים: הראשון הוא יצירת מאגר משרות רלוונטי, המתעדכן באופן קבוע ומאפשר לסטודנטים וגם לבוגרים! למצוא משרות רלוונטיות למסלולים השונים הנלמדים במרכז האקדמי פרס.
הערוץ השני נוגע לפגישות ייעוץ תעסוקה אישיות, שאותן מובילות יועצות הקריירה של היחידה. הפגישות (שמועברות בחינם, כמובן) ניתנות לכל סטודנט או בוגר שחפץ בכך, כמה פעמים שיזדקק. במהלך הפגישות האישיות מתמקדים בכל מה שקשור להשתלבות בשוק העבודה – מהכוון תעסוקתי, דרך כתיבת קורות חיים,סיוע בחיפוש עבודה בפלטפורמות השונות, ועד הכנה וליווי בראיונות עבודה.
הערוץ השלישי מתמקד בסדנאות רלוונטיות שניתנות לאורך כל שנת הלימודים האקדמית. הסדנאות יינתנו במתכונת חודשית ובמגוון נושאים שרלוונטיים לשוק העבודה, כמו הקניית כלים פרקטיים להשתלבות בשוק העבודה ובניית יתרון על פני מועמדים אחרים בשוק.
נא להכיר: הרכזות של היחידה לפיתוח קריירה
תכירו את זוהר לב פרדקין, יועצת קריירה ביחידה. בוגרת תואר ראשון במדעי ההתנהגות במרכז ובעלת 9 שנות ניסיון בתחום משאבי האנוש והגיוס. שמתכוונת לקחת את היחידה לפיתוח קריירה כמה צעדים קדימה, ולהפוך אותה לחלק משמעותי מהמעטפת של הסטודנטים והבוגרים במרכז האקדמי פרס. כחלק מהפעילות של זוהר ביחידה היא אחראית על ליווי תוכנית ההתמחות של משפטים.
סטודנטים למשפטים צריכים לבצע התנסות מעשית בשנה ג’ ללימודים בקליקות משפטיות שונות וכאן מגיע הליווי של זוהר, כבר בשנה ב’ זוהר מתחילה ללוות את הסטודנטים למציאת ההתמחות המתאימה ביותר לסטודנטים!
“אני מכינה את הסטודנטים למשפטים החל משלב כתיבת קורות החיים, ועד לשבת הקבלה להתמחות, הסטודנטים בליווי עוברים תהליך אישי ומלא שבו הם לומדים איך להתראיין, איך עובד עולם התעסוקה בתחום המשפטים והדבר הכי חשוב איך להגיע לתפקידי מפתח ולצמוח בתחום הלימודים שלהם. המטרה של היחידה, ושלי באופן פרטי, היא לעזור לסטודנטים ולבוגרים ליצור יתרון על פני מועמדים אחרים ולהתבלט בשוק העבודה באמצעות מתן כלים פרקטיים”, היא מפרטת. “אנחנו רוצים לסייע לסטודנטים להצליח לממש את עצמם בכל ההיבטים של חיפוש התמחות מתאימה, להקנות להם כלים פרקטיים בעולם העבודה וללוות אותם בשלבי התהליך”.
תכירו את ורד יניר, יועצת קריירה ביחידה. בוגרת תואר ראשון במדעי ההתנהגות ומשאבי אנוש ובעלת 8 שנות ניסיון בתחום משאבי האנוש והגיוס.
בעלת תואר שני בייעוץ ופיתוח ארגוני.
ורד אחראית על תוכנית LEVEL-UP התוכנית קיימת בתארים: מנהל עסקים, ניהול משאבי אנוש, מערכות מידע ניהוליות ומסלול דו חוגי בתקשורת ומנהל עסקים ומיועדת לסטודנטים בעלי ממוצע 80 ומעלה שמעוניינים להשתלב תוך כדי הלימודים בארגונים מובילים בתעשייה, להכיר מקרוב את עולם התעסוקה אליו הם נכנסים, ליצור קשרים עם בכירים בתעשייה ולצבור ניסיון מעשי בתחום הלימוד שלהם!
“התהליך עם הסטודנטים נותן לי סיפוק משמעותי, אני פוגשת סטודנטים וסטודנטיות בשנה האחרונה שלהם לתואר, חלקם עדיין מתקשים למצוא עבודה בתחום הלימודים שלהם ואני מלווה אותם יד ביד לאורך התהליך, אנחנו נפגשים לשיחת ייעוץ שבה אני מכירה את הסטודנטים, את התחביבים שלהם ואת העדפות שלהם, לאחר מכן אנחנו עוברים לשלב בניית קורות החיים בהתבסס על העבר התעסוקתי של הסטודנטים ומתחילים לשלוח לארגונים כגון: אוסם, מכון ויצמן, USP, לוריאל, מאוחדת, UMI ועוד מגוון רחב של ארגונים, בשלב שלפני הראיון הסטודנטים עוברים איתי פגישה נוספת שבה אני עוברת איתם על איך מתנהל ראיון עבודה, אילו שאלות יכולים לשאול את המועמדים וכל תהליך ההכנה לראיון עד לשלב קבלתם וגם אחרי.
החלק הכי מספק בתפקיד הוא לראות את הצמיחה של הסטודנטים, אני רואה סטודנטים שהתחילו חוששים מעולם התעסוקה והגיעו לתפקידי מפתח בארגונים והתקדמו לאורך השנים” כך מספרת ורד על תפקידה והתמחות LEVEL UP.
תכירו את רותם כספי, יועצת קריירה ביחידה ובוגרת תואר ראשון בפסיכולוגיה. בעלת ניסיון רב בייעוץ והכוונה בקבלת החלטות בצמתים חשובים בחיים כמו: הכנה לצה”ל, בחירת מסלול לימודים ובניית מסלול קריירה. בנוסף, בעלת ניסיון בהדרכת קבוצות לאוכלוסיות שונות.
רותם אחראית על מערך הליווי המלא של הסטודנטים למציאת עבודה בתחומי הלימוד: מנהל עסקים כולל תארים דו חוגיים, מנהל מערכות בריאות, מדעי התזונה ופסיכולוגיה חינוכית.
כחלק מפיתוח הסטודנטים והבוגרים של המרכז, היא מעבירה סדנאות העשרה מקצועיות בתחום הקריירה ומקיימת פגישות ייעוץ עם סטודנטים ובוגרים בנושאי הכוונה תעסוקתית, שדרוג קורות חיים והכנה לראיון עבודה.
“אני פוגשת סטודנטים ובוגרים ממגוון תחומי לימוד שמגיעים בצומת חשובה בחייהם. מלאים בשאיפות שרוצים את הכלים הנכונים והמדויקים כדי לדחוף את עצמם ולהתקדם בקריירה, עם כל האתגרים שהמציאות של היום מציבה בפניהם בשוק העבודה והשימוש ההולך וגובר בטכנולוגיות מפותחות. המטרה שלי היא שסטודנטים יימצאו עבודה בזיקה לתחום הלימוד שלהם עוד במהלך התואר, כך שיוכלו לצאת עם ניסיון בולט לשוק העבודה כשיהיו בוגרים ועם תוכנית שבה הם מציבים את המטרות לטווח הארוך.”
אלברט איינשטיין אמר פעם- “רק מי שלוקח סיכון והולך רחוק, מגלה עד כמה רחוק הוא יכול להגיע”. במהלך פגישת ייעוץ התפקיד שלי הוא להראות לנועץ את מה שמחכה לו מעבר לפינה אם ייעשה בחירות נכונות וידע להשתמש נכון בקלפים שברשותו.”
האתגרים הגדולים של חיפוש עבודה בקרב סטודנטים?
שוק העבודה היום הוא דינמי ומתפתח כל הזמן, והוא גם מוצף במועמדים. כדי לבלוט חייבים ליצור יתרון, להבין איך השוק עובד ולדעת כיצד להגיע מוכנים לראיונות. מעבר לכך, יש היום הרבה מאוד בלבול. סטודנטים רבים מגיעים ליחידה קודם כול להכוון תעסוקתי – אני מסיים את התואר, מה אני יכול לעשות איתו? לאילו משרות אני צריך לשלוח קורות חיים? איך אני עושה את זה? הרבה לא יודעים אפילו איפה לחפש – נדמה שכל המידע שם בחוץ ונגיש לכולם, אבל זה לא ממש כך. נוסף על כך, קיים הפן הנפשי. תהליך חיפוש עבודה הוא תהליך לא פשוט. אתה פגיע, אתה חשוף, אתה נוגע במקומות של חוסר ביטחון והתמודדות עם דחייה, ולכן חלק ממה שהיחידה מספקת בתהליך הליווי כולל שיחות מוטיבציה וניהול משברים. יש סטודנטים שמגיעים ורק רוצים לבוא ולפרוק, לשתף בחוויות.
הטיפ המרכזי לסטודנטים שרוצים למצוא עבודה במהלך הלימודים?
מה שמעניין את הסטודנטים – ובאמת צריך לעניין אותם – זה מה שקורה ביום שהם מסיימים את התואר. לכן, הטיפ המרכזי הוא להתחיל לחשוב על ניהול הקריירה כבר בתחילת הלימודים. לא מומלץ להגיע לשנה האחרונה בתואר ורק אז להתחיל לחשוב על עבודה. השילוב בין התואר לבין ניסיון תעסוקתי רלוונטי הוא מה שמעניק את היתרון ואת האפשרות לבלוט מעל מועמדים אחרים”.
מתי כדאי לפנות ליחידה לפיתוח קריירה ?
סטודנטים צריכים לקחת את הסמסטר הראשון של שנה א’ כדי ללמוד איך ללמוד, להבין כיצד לחלק את העומס ולעכל את האינטנסיביות של הלימודים. אבל החל מסמסטר ב’ אפשר להתחיל לבוא ולהסתייע ביחידה – לעיין במשרות רלוונטיות, לנסח קורות חיים, ולהתחיל להגיש מועמדות למשרות רלוונטיות. גם אם המשרות שהם ימצאו לא יהיו משיקות באופן ישיר לתחום הלימודים, עדיין כדאי לצאת ולעבוד. עבודה יכולה לכוון אותם למקומות שיסייעו להם להחליט מה לעשות בקריירה שלהם, וכל ניסיון שצוברים הוא ניסיון רלוונטי.
רואים את התוצאות בשטח
גם בוגרים שכבר סיימו את התואר הראשון מוזמנים להסתייע במאגר המשרות ואף להגיע לפגישות ייעוץ אצל היחידה לפיתוח קריירה. לא משנה אם הם התברגו כבר במקום עבודה, או שהם עדיין בחיפוש, היחידה לפיתוח קריירה תעמיד בפניהם את כל הכלים.
יש צורך גדול מאוד בפגישות ייעוץ גם אצל הבוגרים. הרבה בוגרים מעוניינים להבין כיצד להתפתח ואיך לנווט את הקריירה לכיוון הרצוי. היחידה יכולה לספק את הכלים האלו.
איך קובעים פגישה?
אז אם אתם רוצים להתעדכן בכל מה שקורה ביחידה לפיתוח קריירה, או לקבוע פגישה עם הצוות, מומלץ לפנות בווצאפ ליחידה!