לאתר הראשי
  • 08-3006089
  • Tik Tok
  • Facebook
  • YouTube
  • LinkedIn
פרס פלוס
  • מגזין פרס פלוס
  • תואר ראשון
    • מתכוננים ללימודים
    • מהו תואר ראשון במנהל עסקים
    • הכל על לימודי משפטים
    • הכל על מדעי ההתנהגות
    • מנהל מערכות בריאות
    • מדעי התזונה
    • שיווק
  • תואר שני
    • מנהל עסקים MBA
    • ייעוץ ופיתוח ארגוני
    • פסיכולוגיה חינוכית
  • מדברים קריירה
  • חיים בקמפוס
    • מבחנים ולימודים
  • שאלונים
  • מגזין פרס פלוס
  • תואר ראשון
    • מתכוננים ללימודים
    • מהו תואר ראשון במנהל עסקים
    • הכל על לימודי משפטים
    • הכל על מדעי ההתנהגות
    • מנהל מערכות בריאות
    • מדעי התזונה
    • שיווק
  • תואר שני
    • מנהל עסקים MBA
    • ייעוץ ופיתוח ארגוני
    • פסיכולוגיה חינוכית
  • מדברים קריירה
  • חיים בקמפוס
    • מבחנים ולימודים
  • שאלונים
ראשי » מדעי התזונה » תזונה בימי קורונה: לפרופ' זכריה מדר יש כמה טיפים בשבילכם 

תזונה בימי קורונה: לפרופ' זכריה מדר יש כמה טיפים בשבילכם 

העולם השתנה בסערה. עד לפני רגע ניהלנו אורח חיים פעיל, יצאנו בכל בוקר לעבודה, למדנו לתואר ובילינו עם משפחה וחברים, ובבת אחת כל זה נגמר וכולנו מצאנו את עצמנו תקועים בבית, בפיג'מה, קרוב למקרר ורחוק מחדר הכושר.

איך מתמודדים עם השינוי המסיבי הזה באורח החיים שלנו, ונמנעים מלעלות מידה בג'ינס בסוף התקופה? ביקשנו מפרופ' זכריה מדר, ראש בית הספר למדעי התזונה במרכז האקדמי פרס, לתת לנו כמה טיפים לשמירה על תזונה בריאה ונכונה בעידן הקורונה.

הסכנה: הפרת האיזון הקלורי ופאניקת סופרים תזונה בימי קורונה

הגוף שלנו רגיל לאיזון מסוים בין הכנסת הקלוריות לשריפתן, ולפי קצב זה הוא מתנהל. "ברגע שאדם לא יוצא, לא עושה פעילות גופנית ורק אוכל, האיזון הזה מופר. המאזן של הכנסת והוצאת הקלוריות הולך לטובת ההכנסה, וזו בעיה גדולה מאוד", מסביר פרופ' מדר. מעבר לזה, לא רק שאנחנו מוציאים פחות אנרגיה – אנחנו גם צורכים יותר קלוריות, אם זה משעמום או מחרדה. "אנשים יושבים בבית, ליד השולחן ולא רחוקים מהמקרר, וניגשים אליו ללא הפסקה," אומר פרופ' מדר. בעיה נוספת? הפשיטה על הסופרמרקטים. "בגלל הפאניקה, אנשים ומשפחות הלכו וקנו כמויות גדולות של אוכל. בסופו של דבר האוכל הזה מתקלקל, וכדי לא לזרוק אותו – אוכלים יותר".

האם אנחנו על דרך המלך לקראת עלייה קולקטיבית במשקל? פרופ' מדר בהחלט חושש מכך: "אחרי שלושה–ארבעה חודשים יהיו אנשים רבים שיעלו במשקל, וזה פחד גדול מאוד. עלייה במשקל שתגרום להשמנה שהיא כבר מסוכנת תוכל לגרום למחלות דלקתיות ולבעיות נשימתיות, שני היבטים שמעבר לזה שהם מסוכנים בפני עצמם, הם מסוכנים מאוד גם מול נגיף הקורונה".

אבל לא באנו לייאש, באנו לעודד. לכן ביקשנו מפרופ' מדר טיפים לירידה מדרך המלך להשמנה לא בריאה.

  1. ארוחות מסודרות בשעות קבועות

הטיפ הראשון והחשוב יותר של פרופ' מדר הוא ניהול שגרת תזונה בריאה וחכמה: "כתוצאה מהמצב, מספר הארוחות המשפחתיות גדל. מצד אחד זה טוב שיושבים כל המשפחה יחד ואוכלים מסודר ולא רק 'חוטפים' משהו, אבל יש לשים לב לא לשבת בכל שעתיים לארוחה, ולא להוסיף ארוחות רק כי הילד ביקש", מסביר פרופ' מדר. "חשוב לשמור על ארוחות קבועות, בשעות קבועות, שלוש ארוחות מסודרות", הוא ממליץ.

  1. נשנושים? הילחמו בהם בחוכמה

כשאנחנו כל היום בבית, רובנו מוצאים את עצמנו מחפשים רעיונות מקוריים לנשנוש הבא, שיכול להתחיל מקורנפלקס עם חלב של הילדים ועד עוגיות הפסח החדשות ש"כדאי לטעום". שאלנו את פרופ' מדר איך להתמודד עם היצירתיות שלנו במציאת נשנושים. "אם כבר קמת מהכיסא והרגשת צורך להכניס לפה משהו, אז להכניס ירק או פרי", הוא אומר, "ואם יש איזה רצון עז למתוק, מומלץ לקחת שוקולד מריר מאוד, עם פחות קלוריות ופחות סוכר. זה ירגיע את המוח". ואולי הכי חשוב: הרחיקו את עצמכם מהנשנוש פיזית – במהלך המסע שלכם לנשנוש אולי תגייסו מחשבה מונעת, ובמילותיו של פרופ' מדר: "לפעמים הרצון לנשנוש חזק יותר מהנשנוש עצמו".

רוצה לדעת עוד על לימודי מדעי התזונה במרכז האקדמי פרס?

השאירו פרטים ממש כאן או
חייגו כבר עכשיו 08-3006087
התקשרו עכשיו




בשליחת טופס זה אני מאשר/ת קבלת מידע על ההרצאות, עדכונים, פרסומים, הטבות ותארים מהמרכז האקדמי פרס באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט ו/או שיחות טלפון. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה ו/או מרשימת הפנייה השיווקית באמצעות שיחה בכל עת.

  1. משלוחים? בישולים!

למרות שמשלוח הוא הדבר האחרון שקצת מזכיר לנו שגרה וימים טובים יותר, ממליץ פרופ' מדר שלא להפוך אותו להרגל. "אני ממליץ, גם ביום רגיל, ועכשיו בוודאי, להימנע ממשלוחים. יש לכם יותר זמן בבית וזה הזמן להתעסק בבישול, ללמוד להכין מאכלים חדשים ולהכניס את המזונות הבריאים הביתה. אנחנו לא יודעים מה אנחנו מקבלים כשאנחנו מזמינים משלוח – זה נטעם טעים, אבל הטעם מר מבחינה בריאותית".

  1. היזהרו מהילדים – הם משמינים תזונה בימי קורונה

אם יש לכם ילדים בבית, אתם מתמודדים עם בעיות נוספת במסגרת התזונה, ואתם שומעים את צמד המילים "אני רעב" הרבה יותר מהרגיל. פרופ' מדר מזהיר לא רק מהתזונה של הילדים, אלא מההשפעה שלהם על ההורים: "כשהילדים בבית הם מבקשים כל מיני דברים, ואנחנו מקשיבים להם: נותנים להם ממתקים, פותחים להם שקית ביסלי, ואז גם אנחנו ההורים משתתפים ומנשנשים. צריך להיזהר, לתת פחות לילדים ולהחליף את החטיפים והממתקים בנשנושים בריאים יותר. גם לעניין השתייה – ההעדפה היא תמיד לתת מים במקום משקאות ממותקים". ואל תשכחו את טיפ מס' 1: ארוחות מסודרות מפחיתות את הנשנוש אצל הילדים.

  1. מזונות שיעזרו לעבור את התקופה

אנשים רבים מחפשים אחר מזונות שאולי יעלו מצב רוח ויפיגו את החרדות, אבל פרופ' מדר ממליץ להשתמש בטכניקות אחרות להפגת חרדה: "אוכל הוא לא תמיד הפתרון. כדי להרגיע את החרדה, אנשים צריכים להעסיק את עצמם. זה הזמן להתחבר עם המשפחה, לחזק את הקשר הזוגי, לפתח תחביב חדש ולא לתת לחרדה את המקום". ומה לגבי מזונות קסם שיחסנו אותנו נגד נגיף הקורונה? פרופ' מדר מבהיר שאין מזונות כאלה, אך בהחלט יש מזונות שיכולים לחזק את המערכת החיסונית שלנו: "זה בעיקר הרבה פירות וירקות, כמה שיותר. אפשר גם לאכול מאכלים קלויים – קטניות, אפונה, בוטנים, אגוזים, פול קלוי. זה בהחלט יגביר את ההתחסנות של הגוף נגד דלקות שיכולות להיווצר כתוצאה ממחלה כמו קורונה".

"צריכים להכניס את חשיבות האיזון לראש"

לסיכום, שאלנו את פרופ' מדר מה הוא אישית עושה כדי לעבור את תקופת הקורונה בשלום מבחינה תזונתית. "אני אוכל בדיוק אותו הדבר, לא מוסיף ולא גורע, אבל מאזן את כמות הקלוריות באמצעות ספורט", הוא משתף אותנו. "אני גר בקומה השלישית אז אני עולה ויורד במדרגות, ככה חצי שעה, או עולה על ההליכון בבית. צריך להכניס את החשיבות של הדבר הזה לראש, ורק כך אפשר יהיה לעבור את התקופה הזו מבלי לעלות במשקל".

אם אתם מחפשים עוד טיפים לתזונה בריאה ונכונה יותר, אתם מוזמנים לעקוב אחרי הפינה הקבועה של פרופ' מדר, על תזונה ובריאות.

רוצה לדעת עוד על לימודי מדעי התזונה במרכז האקדמי פרס?

השאירו פרטים ממש כאן או
חייגו כבר עכשיו 08-3006087
התקשרו עכשיו




בשליחת טופס זה אני מאשר/ת קבלת מידע על ההרצאות, עדכונים, פרסומים, הטבות ותארים מהמרכז האקדמי פרס באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט ו/או שיחות טלפון. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה ו/או מרשימת הפנייה השיווקית באמצעות שיחה בכל עת.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

תגובות

אולי יעניין אותך גם

"ברשתות אני אדון לעצמי, אני אחראית על הערוץ שלי ואני מחליטה איזה תוכן יהיה בו" | ראיון עם קורין גדעון
מדברים קריירה

"ברשתות אני אדון לעצמי, אני אחראית על הערוץ שלי ואני מחליטה איזה תוכן יהיה בו" | ראיון עם קורין גדעון

לימודי ערב או לימודי בוקר? איזה מסלול לימודים מתאים לכם?
מתכוננים ללימודים: מה כדאי ללמוד לתואר ראשון

לימודי ערב או לימודי בוקר? איזה מסלול לימודים מתאים לכם?

סופגנייה: פרופ' זכריה מדר מאתגר אתכם להפוך אותה לבריאה יותר
מדעי התזונה

סופגנייה: פרופ' זכריה מדר מאתגר אתכם להפוך אותה לבריאה יותר

מה עושים עם תואר בייעוץ ארגוני? המדריך המלא
ייעוץ ופיתוח ארגוני

מה עושים עם תואר בייעוץ ארגוני? המדריך המלא

כל מה שרציתם לדעת על שיווק דיגיטלי
מדור תואר ראשון של מגזין פרס פלוס

כל מה שרציתם לדעת על שיווק דיגיטלי

רוצים לדעת עוד?
פופולארי
במקום הראשון בישראל בסקר שביעות רצון הסטודנטים: המרכז האקדמי פרס
חיים בקמפוס

במקום הראשון בישראל בסקר שביעות רצון הסטודנטים: המרכז האקדמי פרס

91391 צפיות
תואר שני במשפטים ללא משפטנים
תואר שני

תואר שני במשפטים ללא משפטנים

81580 צפיות
מה לבדוק לפני שבוחרים ללמוד ניהול מערכות בריאות?
מדור תואר ראשון של מגזין פרס פלוס

מה לבדוק לפני שבוחרים ללמוד ניהול מערכות בריאות?

58976 צפיות
עקבו אחרינו באינסטגרם
  • המרכז האקדמי פרס 2017

  • יום בחיי ניסים אלון- מנכ"ל לאומית ומרצה ב"מסלול החברות"

  • יום בחיי רני רהב- בעלים ויו"ר "רן רהב תקשורת ויחסי ציבור"

  • עבודה מהבית- בעד או נגד

  • הכירו את חוה איטס - בוגרת תואר שני ביעוץ ופיתוח ארגוני במרכז האקדמי פרס

  • הכירו את איציק גלנץ - בוגר תואר ראשון במערכות מידע ניהוליות במרכז האקדמי פרס

  • מתן יעקובסון מספר על התואר הראשון במנהל עסקים

  • הכירו את מריאן טויל בוגרת תואר ראשון ושני במרכז האקדמי פרס

  • הכירו את מיטל בנימין, בוגרת תואר ראשון במדעי התזונה

  • בואו לסיור בקמפוס המרכז האקדמי פרס

  • בואו לשמוע על הקורס של ד"ר יעל דורון ודני פרידלנד, הפסיכולוגיה של זוגיות ואהבה

  • בואו לשמוע על קורס בהכנת מזון עם המרצה האורחת מיכל אנסקי

בואו לבקר בקמפוס

רח' שמעון פרס 10, רחובות 7610202
שיחת חינם: 08-3006089
טלפון רב קווי: 08-9390520

צרו קשר





יוטיוב

בקרו בערוץ שלנו

© המרכז האקדמי פרס, כל הזכויות שמורות | פיתוח תוכן: המתכנה
תנאי שימוש
גלילה לראש העמוד
צור קשר





דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס