כשדלית ממן מספרת לחבריה ללימודים במרכז האקדמי פרס ברחובות היכן היא מתגוררת, כולם מרימים גבה. דלית, בת 37 ואם לשתי בנות, מתגוררת במושב נתיב השיירה שליד נהריה ועובדת בכרמיאל – כמנהלת צוות בבנק יהב. מה גרם לדלית לבחור ללמוד תואר שני במנהל עסקים במקום המצריך כשעתיים וחצי נסיעה לכל כיוון מביתה?
היום, בסמסטר האחרון ללימודיה, מצהירה דלית בגאווה: "כעת, לקראת סיום התואר, אני יודעת לומר שעשיתי את הבחירה הנכונה. אם אבחר להמשיך ללמוד תואר נוסף, אבחר להמשיך בפרס בלי היסוס".
"תואר שני במנהל עסקים מקנה למנהלים כלים ניהוליים שמוסיפים להם המון"
דלית, ספרי לי קצת על העבודה של בבנק יהב.
אני נמצאת בבנק יהב כבר כעשור. אני אחראית על תפקוד הסניף, העמידה שלו ביעדים ועל צוות הסניף. תחילה הועסקתי כמנהלת מכירות, תפקיד שהוכרתי בו מספר פעמים כמצטיינת. אבל תמיד שאפתי להתקדם וללמוד, וגם עכשיו אני מסתכלת קדימה על המשך הקריירה.
אז למה ללמוד תואר שני? את הרי כבר עובדת במשרת ניהול
היום, לקראת סיום התואר, אני מדברת לעובדים שלי בצורה אחרת ומתנהלת באופן שונה מלפני התואר. אני מאמינה שתואר שני במנהל עסקים מקנה למנהלים כלים ניהוליים שמוסיפים להם המון.
כלים ניהוליים אני מבינה – אבל גישה לעובדים?
בהחלט. למשל, למדתי איך לגשת לשיחה עם עובדים לגבי הביצועים שלהם באופן שיהפוך את השיחה לאפקטיבית ונעימה. אני מאמינה שכשטוב לעובד, גם הביצועים שלו טובים יותר וכולם מרוויחים.
"התקשרתי לבעלי ואמרתי לו: כאן אני מעוניינת ללמוד"
אז למה ללמוד ברחובות? הרי לא חסר בצפון לימודים לתואר שני
בחרתי בפרס מתוך בחירה מושכלת ומתוך הרגשה שקיבלתי כשהגעתי לבקר במרכז. כשהחלטתי ללמוד לתואר שני, עשיתי סבב מכללות ואוניברסיטאות. כמובן שהתעניינתי קודם כל במוסדות באזור הצפון, אבל בדקתי גם מקומות אחרים, כולל המרכז האקדמי פרס.

ומה קרה בביקור הזה?
כבר כשהגעתי לפגישה ראשונית עם יועץ הלימודים במרכז האקדמי פרס מיד הבנתי שכאן אני מעוניינת ללמוד. התקשרתי לבעלי והודעתי לו: "כאן אני רוצה ללמוד". הוא ענה: "את בטוחה? זה מאוד רחוק". אמרתי לו: אני צריכה לעשות כמה בירורים אבל אני סוגרת כאן.
מה כל כך משך אותך בתואר שני במנהל עסקים בפרס?
התרשמתי מהעובדה שכבר בפגישה הראשונה, כסטודנטית פוטנציאלית, עודדו אותי לפגוש ולהכיר את המרצים, שדיברו איתי באופן פתוח וחיובי. היום אני גם יכולה להעיד שהם אכן מרצים מדהימים. בנוסף, המקום עצמו משרה אוירה נעימה, ולא רק האנשים שבו. המקום יפה, נקי ומסודר ועושה אווירה טובה כללית. אני כבר יודעת על עצמי שאיפה שטוב לי – אני מצליחה, יש כאן אוזן קשבת וגמישות לצרכים של הסטודנטים, כולל בבניית מערכת השעות. זה חשוב מאוד לאנשים עובדים ולהורים.
אני מתכתבת עם מרצים במיילים והם עונים מהר ויש נכונות לעזור ולבוא לקראתך. את רואה את האכפתיות שלהם – הם שם בשביל הסטודנטים, מעוניינים לתת מענה ולראות אותנו מצליחים
"המרצים שם בשביל הסטודנטים, מעוניינים לתת מענה ולראות אותנו מצליחים"
הרבה מוסדות אקדמיים מתהדרים ב"יחס אישי". בפרס, יש בפועל יחס כזה?
לגמרי. המרצים תמיד קשובים ודלתם פתוחה. אני מתכתבת עם מרצים במיילים והם עונים מהר ויש נכונות לעזור ולבוא לקראתך. את רואה את האכפתיות שלהם – הם שם בשביל הסטודנטים, מעוניינים לתת מענה ולראות אותנו מצליחים. אם לא הייתי אחרי תואר ראשון, גם אותו הייתי עושה שם על אף הנסיעות הארוכות.

יש מרצה שהתחברת אליה באופן מיוחד?
כן. ד"ר נירית תושב אייכנר לימדה אותי את הקורס בהתנהגות ארגונית. היא לימדה באופן מיוחד. כל שיעור נעשה באופן חוויתי ומרתק. מדובר במקצוע לא פשוט ללמידה, אבל הדרך בה היא העבירה אותו גרמה לו להראות קליל. בכל זאת, כשהגעתי למבחן, שהוא מבחן קשה, הגעתי עם חששות לא מעטים וכשיצאתי משם יצאתי בהרגשה לא טובה. שלחתי לה מייל ואמרתי לה שהמבחן היה לי לא קל ואני חוששת. היא כל כך הרגיעה אותי ונתנה לי תחושה טובה. היא הייתה מקסימה לאורך כל הסמסטר.
ובפועל, איך היה הציון?
בסוף קיבלתי ציון מצוין. אפילו כתבתי לה מכתב אישי בסוף הקורס. גם ד"ר אורנית דוידזון, דיקנית הסטודנטים במכללה הייתה לי אוזן קשבת ועזרה לי. כשהייתי צריכה עזרה, היא נתנה לי את הטלפון והמייל האישי שלה וקבעה לי פגישה אישית. זה כל כך לא מובן מאליו.
בנקים בבתי ספר? על חשיבות החינוך הפיננסי
את מלמדת חינוך פיננסי לילדים. ספרי קצת על זה.
במסגרת העבודה שלי בבנק יהב יש לנו פרויקט שנקרא "שיעור אחר". פעם בשבוע, עובד בנק אחר מגיע לכיתה ה' בבית ספר ומלמד כלכלה וצרכנות לילדים. הכול נעשה בהתנדבות כמובן. אנחנו מלווים את אותה הכיתה לאורך כל שנת הלימודים בשיעורים חווייתיים ושוברי שגרה שהילדים נהנים מהם מאוד.
מה החשיבות של לימוד חינוך פיננסי מגיל קטן?
ילד צריך להבין מה המשמעות של כסף, של הלוואה, של כרטיס אשראי. הוא חייב להבין שכרטיס אשראי, למשל, הוא לא איזה כרטיס פלסטיק קסום שיוצא ממנו כסף, אלא משלמים עליו. זה בסיס לחיים האמיתיים. זה כלי בשבילם ללמוד להעריך כסף, ולדעת אפילו מה לעשות עם הדמי כיס שלהם ולחסוך אותם למטרה אותה הציבו לעצמם.
הקורס שלה נותן לי כלים שמתאימים לי כאימא – אני מבינה דרך הקורס, למשל, כמה הבנות שלי מושפעות מדבר פשוט כמו קניות בסופר כתוצאה מפרסומות
ד"ר טלי תאני הררי, סגנית ראש החוג למנהל עסקים, עוסקת גם היא רבות בנושא – ואפילו כתבה על זה ספר ילדים – התחברתן?
כן, הכרתי אותה לראשונה בקורס שאני לומדת אצלה: שיווק ופרסום לצעירים. היא מדהימה, ומעבירה קורס מרתק. הקורס שלה נותן לי כלים שמתאימים לי כאימא – אני מבינה דרך הקורס, למשל, כמה הבנות שלי מושפעות מדבר פשוט כמו קניות בסופר כתוצאה מפרסומות. הקורס בהחלט הכניס לי נקודות למחשבה בתור הורה. אפילו לקחתי את הספר שכתבה מהספרייה אצלנו ביישוב. אין ספק שהיא מבינה את חשיבות התחום.
דלית, מה התכנון שלך לעתיד?
כרגע יש לי עוד סמסטר אחד בלימודים, אבל אני מעוניינת להמשיך ללמוד. אני עוד לא יודעת מה. היה בי רצון ללכת לדוקטורט. אני עוד לא יודעת אם זה יתממש, או שאעשה תואר נוסף בתחום אחר כמו למשל פסיכולוגיה חינוכית שגם הוא מרתק אותי. אני כבר בשוונג ובטוחה שאמשיך ללמוד כי אני נהנית מזה כל כך. אם אלמד, אני בטוחה שאמשיך בפרס. בלי התלבטות.
עידו ופנר: כשמנהל עסקים, טכנולוגיה ותשוקה להצליח נפגשים