אין זה סוד: תואר ראשון במנהל עסקים הפך לסוג של ברירת מחדל עבור אלה שטרם החליטו במה ירצו לעסוק. הסיבה: זהו תואר שמעניק ידע כללי נרחב ביותר בתחומים שונים: כלכלה, סטטיסטיקה, מימון, משפטים, שיווק, ניהול, פסיכולוגיה ועוד.
אבל מה קורה רגע לאחר קבלת התואר הראשון, כשצריכים להתחיל את הקריירה? ידע כללי והשכלה אקדמאית הם כלים מועילים, אך בעולם התעסוקה הצפוף שאליו נפלטים כל שנה אלפי בוגרים חדשים של מנהל עסקים, זה לא מספיק.
תואר פלוס: לימודי תעודה תוך כדי התואר הראשון
במרכז האקדמי פרס זיהו את הבעיה ומצאו לה מגוון פתרונות. אחד מהם: "תואר פלוס". הרעיון: תוך כדי הלימודים לתואר ראשון במנהל עסקים, הסטודנטים מתחילים להתמקצע בתחומי ידע מסוימים: שיווק, ניהול משאבי אנוש ומימון – ובכל אחד מתחומי ידע אלה ניתן לשלב לימודי תעודה רלוונטיים.
לימודי התעודה מעניקים לבוגרים תעודה מעשית בתחומים מגוונים כמו מנהל מערכות מידע, תעודת מגשר, תעודת מאמן עסקי, בוגר תכנית לשיווק דיגיטלי ועוד.
העובדה שבוגרי מנהל עסקים מקבלים, בנוסף לידע האקדמי, גם תעודה מעשית, מהווה יתרון ברור בקבלה לעבודה, וזאת במגוון תפקידים. כך, למשל, תעודת שיווק דיגיטלי, תעניק יתרון מובהק במקומות עבודה רבים, ברור גם שתעודת מגשר מעניקה יתרון ללומדי משפטים ותעודת מאמן עסקי משקפת יתרון רוחבי למגוון תפקידי ניהול.
מסלול החברות: עוד נדבך מעשי ללימודים האקדמיים

חיזוק הפן המעשי בתואר ראשון במנהל עסקים אינו מסתכם רק במסלול "תואר פלוס". לאחרונה החלו הסטודנטים במרכז האקדמי פרס להשתתף ב"מסלול החברות". במסגרת מסלול זה, חברות מובילות במשק הישראלי כמו בנק הפועלים, שיכון ובינוי ורן רהב תקשורת מעבירות קורסים אקדמיים שהן עצמן יצרו. קורסים אלה משקפים את הידע המעשי שצברו בכירים בחברות אלה, ידע שעובר לסטודנטים הן בכיתה והן בביקורים באותן חברות.
בנוסף למסלול החברות ולמסלולי "תואר פלוס", מתקיימת במרכז האקדמי פרס גם תוכנית מצטיינים במנהל עסקים שבמסגרתה סטודנטים מצטרפים לפגישות של בכירים במשק הישראלי כדי לקבל תחושה של איך נראה היום יום של בכירים אלה ועם אילו אתגרים עליהם להתמודד.
המטרה: להתאהב בקריירה
המסלולים השונים שמציע המרכז האקדמי פרס ללומדי תואר ראשון במנהל עסקים נועדו לא רק להקנות יתרון פרקטי בקבלה לעבודה ובניהול הקריירה, אלא לפתוח בפני הסטודנטים חלון אל אפשרויות הקריירה השונות תוך כדי הלימודים, כדי שאלה יוכלו לדייק את בחירות הקריירה שלהם. הסיבה: המרכז האקדמי פרס שם לו למטרה לאפשר לסטודנטים לבחור בקריירה שבה יוכלו להתאהב, וזאת לאור האמונה שקריירה כזו תאפשר לסטודנטים להיות אנשים מאושרים ומסופקים יותר.
מה עושים עם תואר במנהל עסקים? המדריך המלא