לאתר הראשי
08-3006089
  • Facebook
  • YouTube
  • LinkedIn
פרס פלוס
  • מגזין פרס פלוס
  • תואר ראשון
    • מתכוננים ללימודים
    • מהו תואר ראשון במנהל עסקים
    • הכל על לימודי משפטים
    • הכל על מדעי ההתנהגות
    • מנהל מערכות בריאות
    • מדעי התזונה
    • שיווק
  • תואר שני
    • מנהל עסקים MBA
    • ייעוץ ופיתוח ארגוני
    • פסיכולוגיה חינוכית
  • מדברים קריירה
  • חיים בקמפוס
    • מבחנים ולימודים
  • שאלונים
  • מגזין פרס פלוס
  • תואר ראשון
    • מתכוננים ללימודים
    • מהו תואר ראשון במנהל עסקים
    • הכל על לימודי משפטים
    • הכל על מדעי ההתנהגות
    • מנהל מערכות בריאות
    • מדעי התזונה
    • שיווק
  • תואר שני
    • מנהל עסקים MBA
    • ייעוץ ופיתוח ארגוני
    • פסיכולוגיה חינוכית
  • מדברים קריירה
  • חיים בקמפוס
    • מבחנים ולימודים
  • שאלונים
ראשי » מדעי התזונה » שבוע התזונה: שלוש תובנות מאת פרופ' זכריה מדר

שבוע התזונה: שלוש תובנות מאת פרופ' זכריה מדר

מדעי התזונה פרופ' זכריה מדר שבוע התזונה

השבוע חל "שבוע התזונה" בישראל, שמטרתו לקדם את הביטחון התזונתי ולשפר את המצב התזונתי של אזרחי ישראל. לכבוד שבוע זה, פרופ' זכריה מדר, ראש החוג לתואר ראשון במדעי התזונה במרכז האקדמי פרס, משתף אותנו בשלוש תובנות רלוונטיות לתקופה זו, בנושאי תזונה, בריאות הציבור והתמודדות עם מגפת הקורונה ברמת התזונתית.

  1. שימוש בויטמין D להפחתת הסיכון להידבקות בקורונה שבוע התזונה: שלוש תובנות מאת פרופ' זכריה מדר

המאבק במגפת הקורונה אינו שייך רק לצוותים הרפואיים המעניקים טיפול תרופתי, אלא מתחיל בתזונה של כל אחד ואחת מאיתנו. אין לנו בשלב זה עדויות מספקות שיאפשרו לתמוך באופן גורף בהמלצה על תזונה מסוימת או על שימוש בוויטמין מסוים להפחתת הסיכון להידבקות בווירוס COVID-19. עם זאת, ברור שתזונה נכונה ומצב תזונתי תקין משפרים משמעותית את הסיכויים להחלמה ולשיקום, בעיקר לאחר היציאה מהמחלה ולאורך זמן.

אחת הדרכים להגיע למצב תזונתי תקין היא העשרת התזונה בויטמין D. המכונים הלאומיים לבריאות בארה"ב (NIH) ממליצים לרוב על נטילת ויטמין D במינון יומי של 400 עד 800 יחידות בינלאומיות. ההחלטה על המינון תלויה בין השאר בגיל; בקרב בני יותר מ-70 נדרש מינון גבוה יותר.

נוסף על כך, אפשר לצרוך יותר מזונות שבהם מצוי ויטמין D, כמו דגים מסוימים (סלמון, מקרל וסרדינים), שמן דגים וחלמון ביצה. בישראל משווקים גם מוצרי מזון שהועשרו בוויטמין D.

בנימה אישית – לאחר קריאה של חומר בנושא, ועל אף היעדרן של ראיות מוחלטות, הייתי ממליץ על ההתוויה לויטמין D ובמיוחד לאוכלוסייה הבוגרת ולאלו הסובלים ממחלת הסוכרת.

רוצה לדעת עוד על לימודי מדעי התזונה במרכז האקדמי פרס?

השאירו פרטים ממש כאן או
חייגו כבר עכשיו 08-3006087
התקשרו עכשיו




בשליחת טופס זה אני מאשר/ת קבלת מידע על ההרצאות, עדכונים, פרסומים, הטבות ותארים מהמרכז האקדמי פרס באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט ו/או שיחות טלפון. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה ו/או מרשימת הפנייה השיווקית באמצעות שיחה בכל עת.

  1. חשיבותו של קמפיין הסימון התזונתי בצל המגפה שבוע התזונה: שלוש תובנות מאת פרופ' זכריה מדר

בצל מגפת הקורונה, קצת לפני שנכנסנו להסגר, השיק משרד הבריאות את קמפיין הסימון התזונתי על מוצרי המזון. לצערי, הקורונה האפילה על הקמפיין כיוון שבתקופה זו נראה היה טרחני להעלות נושא זה לכותרות בהתחשב במצב, וכולנו היינו חסרי סבלנות ורצון לעסוק בכך.
למרבה הצער אנו רואים לחץ מצד תעשיית המזון למוסס את הקמפיין ולדחות את יישומו. חשוב שהציבור הישראלי יתמוך בקמפיין ולא ייתן לו להתמוסס, שכן יש בו לשפר את החוסן התזונתי שלנו ולשפר את בריאות האוכלוסייה בישראל.

  1. חידושים מדעיים: כיצד תזונה בריאה מפחיתה סיכון לניוון רשתית

מדעי התזונה הם תחום מתפתח שבו מתפרסמים חידושים מדעיים בקצב גבוה. דוגמה לחידוש מדעי שכזה פורסם על ידי בית המדרש של המדענים של אוניברסיטת TUFTS הנחשבת למובילה בתחום התזונה. המחקר, שכותרתו "The Food-Vision Connection", עוסק בהתנוונות מקולרית (AMD) ברשתית העין, הנחשבת לגורם מוביל לאובדן קשה של הראייה. מחקרים אפידמיולוגיים שנערכו על ידי מדעני TUFTS ואחרים הבחינו בקשר בין תזונה בריאה לבין הפחתת סיכון לחלות ב-AMD. עכברים שניזונו מדיאטה שהכילה רכיבי מזון בעלי תגובה גליקמית נמוכה – עשירים יחסית בדגנים מלאים – הראו פחות שינויים ברשתית האופיינית ל-AMD, בהשוואה לעכברים שניזונו מתזונה עתירה באופן גליקמי המכילה פחמימות פשוטות שעוברות תהליך עיכול מהיר. הממצא, שלפיו השינוי התזונתי השפיע וגרם לבלימה של הנזק לרשתית, הפתיע ואף ריגש את החוקרים. שלב נוסף במחקר גילה שהדיאטה שינתה את המגוון של המיקרוביוטה במעי, כלומר קיים קשר בין הדיאטה הנמוכה בתגובה הגליקמית לבין מגוון החיידקים שהתפתחו במעי ואשר הביאו לבלימה של ה-AMD. את המנגנון הזה כינו החוקרים The Gut-Retina Axis (ציר מעי–רשתית).

האם חידוש זה ישפיע על המלצות התזונה כבר עכשיו? לדעתי, מוקדם מדי להמליץ על תזונה נמוכה גליקמית למניעת AMD, שכן המחקרים בנושא עדיין נמשכים. עם זאת, אפשר לומר ששינוי תזונתי עשוי לעזור להאט את התקדמות מחלת ה-AMD בשלביה הראשונים. לכן, מתן תזונה דלה בפחמימות פשוטות ועשירה בעיקר בדגנים מלאים היא התחלה טובה שעשויה להגן מפני התפתחות AMD בגיל מבוגר.

רוצה לדעת עוד על לימודי מדעי התזונה במרכז האקדמי פרס?

השאירו פרטים ממש כאן או
חייגו כבר עכשיו 08-3006087
התקשרו עכשיו




בשליחת טופס זה אני מאשר/ת קבלת מידע על ההרצאות, עדכונים, פרסומים, הטבות ותארים מהמרכז האקדמי פרס באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט ו/או שיחות טלפון. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה ו/או מרשימת הפנייה השיווקית באמצעות שיחה בכל עת.

מדעי התזונה פרופ' זכריה מדר שבוע התזונה
« פוסט קודם
פוסט הבא »

תגובות

אולי יעניין אותך גם

"ברשתות אני אדון לעצמי, אני אחראית על הערוץ שלי ואני מחליטה איזה תוכן יהיה בו" | ראיון עם קורין גדעון
מדברים קריירה

"ברשתות אני אדון לעצמי, אני אחראית על הערוץ שלי ואני מחליטה איזה תוכן יהיה בו" | ראיון עם קורין גדעון

קרייריסטים חוזרים לאקדמיה: תואר ראשון במשפטים במרכז האקדמי פרס
מדור תואר ראשון של מגזין פרס פלוס

קרייריסטים חוזרים לאקדמיה: תואר ראשון במשפטים במרכז האקדמי פרס

תגבור שתיית מים כסיוע במניעה ובטיפול בתסמונת מטבולית
מדור תואר ראשון של מגזין פרס פלוס

תגבור שתיית מים כסיוע במניעה ובטיפול בתסמונת מטבולית

מי תהיה ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות ב-2030?
מנהל עסקים MBA

מי תהיה ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות ב-2030?

לימודי גישור: למה קורס גישור חשוב בלימודי משפטים ולקריירה?
מדור תואר ראשון של מגזין פרס פלוס

לימודי גישור: למה קורס גישור חשוב בלימודי משפטים ולקריירה?

רוצים לדעת עוד?
פופולארי
תואר שני במשפטים ללא משפטנים
תואר שני

תואר שני במשפטים ללא משפטנים

74583 צפיות
מה לבדוק לפני שבוחרים ללמוד ניהול מערכות בריאות?
מדור תואר ראשון של מגזין פרס פלוס

מה לבדוק לפני שבוחרים ללמוד ניהול מערכות בריאות?

58433 צפיות
"תצאו החוצה מהאפליקציות כי החיים הטכנולוגיים הם אשליה"- קורס הזוגיות של יעל דורון ודני פרידלנדר
מדור תואר ראשון של מגזין פרס פלוס

"תצאו החוצה מהאפליקציות כי החיים הטכנולוגיים הם אשליה"- קורס הזוגיות של יעל דורון ודני פרידלנדר

54153 צפיות
עקבו אחרינו בפייסבוק
  • המרכז האקדמי פרס 2017

  • יום בחיי ניסים אלון- מנכ"ל לאומית ומרצה ב"מסלול החברות"

  • יום בחיי רני רהב- בעלים ויו"ר "רן רהב תקשורת ויחסי ציבור"

  • עבודה מהבית- בעד או נגד

  • הכירו את חוה איטס - בוגרת תואר שני ביעוץ ופיתוח ארגוני במרכז האקדמי פרס

  • הכירו את איציק גלנץ - בוגר תואר ראשון במערכות מידע ניהוליות במרכז האקדמי פרס

  • מתן יעקובסון מספר על התואר הראשון במנהל עסקים

  • הכירו את מריאן טויל בוגרת תואר ראשון ושני במרכז האקדמי פרס

  • הכירו את מיטל בנימין, בוגרת תואר ראשון במדעי התזונה

  • בואו לסיור בקמפוס המרכז האקדמי פרס

  • בואו לשמוע על הקורס של ד"ר יעל דורון ודני פרידלנד, הפסיכולוגיה של זוגיות ואהבה

  • בואו לשמוע על קורס בהכנת מזון עם המרצה האורחת מיכל אנסקי

בואו לבקר בקמפוס

רח' שמעון פרס 10, רחובות 7610202
שיחת חינם: 08-3006089
טלפון רב קווי: 08-9390520

צרו קשר





יוטיוב

בקרו בערוץ שלנו

© המרכז האקדמי פרס, כל הזכויות שמורות | פיתוח תוכן: המתכנה
תנאי שימוש
גלילה לראש העמוד
צור קשר





דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס