אם ללמוד בפיג’מה מהספה נשמע לכם כמו לחיות את החלום, הכתבה הזו מיועדת בעיקר לכם. מדוע? כי סביר להניח שאחרי יומיים של הגשמת החלום הזה, גם אתם תבינו שבמציאות כדאי לגבש שגרת לימודים מחייבת ויעילה. כלומר להתעורר בצוהריים ולצפות בנטפליקס זה נחמד ליום–יומיים, אבל לא ממש יעזור לכם בתקופת הבחינות. כדאי להסתכל על המצב אחרת: יש לכם זמן נקי ללמוד, בלי נסיעות וללא הסחות דעת, שכדאי לנצל היטב, בעזרת כמה כללי ברזל שיגנו עליכם מפני בינג’ים לא מבוקרים בעליל.
-
לימודים אונליין: נצלו אותם
החדשות הטובות הן שחלק ניכר מהלימודים במרכז האקדמי פרס ממשיך כרגיל, באונליין. בין אם מדובר בקורסים שתוכננו מלכתחילה כמקוונים ובין אם מדובר בשיעורים המועברים בזמן אמת באמצעים טכנולוגיים, כדאי להתאים את עצמכם לסוג הלמידה הזה ולהפוך אותו לעוגן לימודי. איך עושים זאת? ראשית, עם קביעת זמן ומקום – הכניסו ליומן שלכם את זמני השיעורים, והגדירו פינה מיוחדת וקבועה בבית לזמן השיעור. שנית, התייחסו אל השיעור המקוון כאל שיעור רגיל: אם בכיתה אתם נוהגים לרשום הערות ולסכם, עשו זאת גם עכשיו, הדבר יעזור לכם בשמירה על ריכוז ויפחית הסחות דעת. אם בכיתה אתם מתכוננים מראש לשיעור על ידי קריאת חומרי הרקע – חשוב שבעתיים לעשות זאת עכשיו. והכי חשוב: השתמשו ביכולת לשאול שאלות ולקבל תשובות בזמן אמת, ממש כמו בשיעור.
-
תאמו עבודה בקבוצות: זום וסקייפ הם הקמפוס
אל תרגישו לבד, גם אם אתם נמצאים לחוד, ואפילו בבידוד. קבוצות עבודה קטנות בזום או בסקייפ יכולות לעזור לכם לשמור על קשר עם שאר הסטודנטים בימי קורונה, ולהתגבש סביב החומר הנלמד. תוכלו לחשוב יחד, להתייעץ, להעלות רעיונות, להתכונן ותוך כדי כך גם להפיג קצת מהמתח שהוא חלק בלתי נפרד מהימים האלה. יותר קל כשמשתפים חוויות זה עם זה.
-
שיטת הסלאמי: חלקו מטלות גדולות למשימות קטנות
מכירים את ההרגשה הזו שאין לכם כוח להתחיל מטלה כי היא נראית לכם הר קשה לטיפוס? פשוט חלקו את המטלה הזו למשימות קטנות. צרו לכם תוכנית עבודה לפי שעות וימים, שבהם תנצחו את המשימות הקטנות, וכך יהיה לכם גם יותר קל להתחיל וגם יותר קל להתמיד בביצוע. כדאי להשתמש באפליקציות לניהול משימות או זמן, כמו למשל אפליקציית pomodoro המחלקת עבורכם זמני משימות וזמני מנוחה מהן באופן מסודר.
-
היו הביג בוס של עצמכם: החליטו על דד ליינים מדומים
נסו להסתכל על עצמכם מהצד, ולהבין כיצד אתם מנצלים את הזמן. במילים אחרות: אם הייתם הבוס של עצמכם – מה הייתם חושבים על ההתנהלות שלכם? כשאתם מסתכלים על עצמכם מזווית הבוס, צרו לעצמכם דד ליינים ועמדו בהם. אם הדד ליין האמיתי שנתן לכם המרצה להגשת המאמר הוא 20 באפריל, החליטו שאתם מסיימים עד 25 במרץ את ההקדמה והחלק הראשון. בסוף כל שבוע תנו לעצמכם דו"ח של ניצולת זמן והספקים. לא עמדתם בציפיות שלכם מעצמכם? לא נורא, תשתפרו בשבוע הבא. הצלחתם לעמוד במשימות? עברו לסעיף הבא.
-
מגיע לכם לחגוג את ההצלחות שלכם. במיוחד כשאתם בבית לבד.
חילקתם משימות ועמדתם בדד ליינים? כבוסים של עצמכם, אתם חושבים שמגיע לכם בונוס? מצוין. פנקו את עצמכם. נכון, אתם לא יכולים לחלק לעצמכם תווי שי, אך בהחלט יכולים לזרום עם עוד פרק בסדרה האהובה עליכם, עוד קוביית שוקולד משובח, נמנום נחמד בצוהריים או לשחק בשלב 1,347 בקנדי קראש. אנחנו לא שופטים: מה שעושה לכם את זה, ויעלה את המוטיבציה, מתאים גם לנו.
תמיד כדאי לזכור, שלמרות שהתקופה הזו מלאה בחוסר ודאות, אנחנו כאן בשבילכם ונמשיך לספק לכם תמיכה לימודית וטכנית, גם כשאתם בפיג'מה על הספה בבית.
והכי חשוב: תשמרו על עצמכם. רק בריאות.