כפיר לוי, 35, הוא בוגר לימודי תואר ראשון במנהל עסקים במרכז האקדמי פרס. כפיר, שלמד במסלול השיווק בתואר, משמש כיום סמנכ"ל שיווק ומכירות ב"עדיף תקשורת", חברת תוכן ישראלית בענף הביטוח והחיסכון ארוך הטווח, העוסקת בהפצת מידע מקצועי בתחומים אלה באמצעות אמצעי מדיה שונים וכנסים.
כבוגר מנהל עסקים שהשתלב בתפקיד בכיר ומנהל כיום 12 עובדים בשלוש מחלקות שונות ב"עדיף תקשורת", פנינו אל כפיר כדי לברר את סוד ההצלחה של השתלבות חלקה בעבודה.
"הידע תורם לביטחון ומאפשר לך כעובד לשאוף קדימה ולכוון גבוה"
כפיר, איך משתלבים בעבודה לאחר הלימודים?
"צריכים להתחיל לתכנן כבר בשלב הלימודים. אחד היתרונות הגדולים של התואר במרכז האקדמי פרס הוא היותם פרקטיים ומעשיים וזה מתחיל לתרום כבר בשלב חיפוש העבודה. ניתן מיד לרתום את הכלים והמיומנויות לביצוע מעשי".
אתה יכול לתת לי דוגמה למיומנויות שצברת בתואר וששימשו אותך ביציאה לשוק העבודה?
"זה משפיע בכמה רמות. למשל, ברמת הניתוב המקצועי. הלימודים עוזרים לך לדעת מה אתה רוצה לעשות לאחר התואר. בנוסף, הידע החדשני והעדכני שהבוגר מפגין בעת ראיון העבודה נותן לו יתרון על פני אחרים".
ומה לגבי ההשתלבות בעבודה – היא עברה חלק?
"גם כאן הרגשתי את התרומה של הלימודים. היא אדירה ומורגשת באופן יום יומי. הכלים, הידע, ההבנה של התחום – הכול נרתם ועוזר. למשל: מודלים בשיווק, מודלים עסקיים, פרקטיקה של שיחה, מיומנויות ניהול – אני משתמש בכל אלה באופן שוטף. הכול עדכני, ישים, שימושי, חשוב. כל הידע הזה גם תורם לביטחון ומאפשר לך כעובד לשאוף קדימה ולכוון גבוה".
הקטע של לכוון גבוה – זה משהו מולד או נרכש?
"יש בזה משהו נרכש. האווירה במרכז מעודדת מצוינות ואמונה בעצמך. אלה כלים חשובים שאתה לוקח איתך לחיים המקצועיים והם מורגשים ברמה היום יומית. בין השאר, הטמפרמנט האקדמי של המרצים מדרבן אותך, ואתה לוקח גם את זה איתך, בנוסף לרמה אקדמית סופר-גבוהה".
"המרצים בפרס הם לא רק מרתקים. הם מדריכים, מרצים לחיים"
האם אתה שומר על קשר עם מרצים?
"עם חלקם אני שומר על קשר רציף. יש במרכז האקדמי פרס מרצים נהדרים. לא רק שהם מרתקים ומעבירים חומר בצורה נהדרת, אלא הם בני אדם מיוחדים, ממש מדריכים, מרצים לחיים. דלתם פתוחה בפני הסטודנטים, הם מביטים עליהם בגובה העיניים ונותנים תחושה יותר מנהדרת. חלק מהמרצים שלי היו פשוט עילוי, הן ברמה המקצועית-אקדמית והן ברמה האישית. פשוט מודל לחיקוי. הזמינות הטוטלית שלהם נמשכת גם אחרי הלימודים".
מתי, למשל, נעזרת במרצה גם אחרי שסיימת את התואר?
"למשל התייעצתי עם מרצה לגבי השתלבות בעבודה והיא ענתה לי באריכות וממש הרגשתי את נדיבותה ונכונותה לעזור. מאוד קל לשמור על קשר עם המרצים גם בפייסבוק וזה ערך מוסף יוצא מן הכלל ורב חשיבות. אני שומר על קשר הדוק עם מרצים שאליהם התחברתי במיוחד, למשל: ד"ר תמר איצקסון, שאולי שארף, עו"ד חיים גרוברג, פרופ' אביחי שוב עמי ד"ר ענת אלון, וד"ר אורן דיין".
ועם החברים אתה שומר על קשר או שאין זמן לזה?
"במהלך הלימודים אספתי כמה חברים לחיים. החוויות שאתה עובר יחד איתם מאוד מגבשות והקשר נשמר באדיקות גם אחרי סיום הלימודים. בכלל, חיי החברה במרכז מאוד אינטנסיביים ותוססים. האווירה מצוינת וכיף להגיע בכל אחר צהריים למרכז. זכיתי להכיר אנשים שלא היה יוצא לי להיתקל בהם בחיי היום יום שלי מחוץ למסגרת האקדמית. זו חוויה מלמדת ומרחיבת אופקים והיא מאפשרת למידה, מקנה סיפוק ובעיקר מאוד מעשירה וחווייתית".
"טיפ לסטודנטים? לא לפחד לשאול, לבוא כדי באמת ללמוד ולא לחשוש לבקש עזרה"
האם יש לך טיפים לסטודנטים חדשים למנהל עסקים במרכז האקדמי פרס?
"יש לי כמה. קודם כול – היעזרו בצוות של המרכז כדי לסיים את הלימודים בהצלחה. אל תהססו לבקש עזרה. אני אב לשתי בנות ומנהל חיים עמוסים מאוד. השלמתי את לימודיי האקדמיים תוך שאני עובד במשרת ניהול, משרה מלאה ותובענית. הצוות עושה מעבר ליכולתו וככל שניתן כדי ללכת לקראת הסטודנטים ולהקל עליהם. השכילו להשתמש ברגישותם זו ורתמו אותה כדי לסיים את התואר בהצלחה כמה שיותר גדולה".
יפה. מה עוד?
"נסו להפיק מהלימודים את המיטב. למרות הקשיים עקב העומס הרב, זכרו שמדובר באתגר זמני שיסתיים ועד אז נסו לא לעגל פינות, השקיעו ככל הניתן ומצו את תרומתם של הלימודים. העיקר זה לא 'לסיים ולצאת עם תואר', העיקר זה ללמוד, לדעת ולרכוש כלים ומיומנויות שבאמת יעזרו לכם. ומניסיון בשטח – הם אכן עוזרים".
אם נרצה לסכם את הריאיון עם כפיר, נגיע למסקנה הבאה: עבודה קשה, השקעה בלימודים ושמירת קשר קרוב עם מרצים וחברים גם לאחר התואר הם מתכון בדוק לקריירה רבת משמעות.
בינתיים, נמשיך לעקוב אחרי כפיר והקריירה שלו.
תואר ראשון במנהל עסקים: למנהיגים יצירתיים ואוהבי אתגרים