לאתר הראשי
08-3006089
  • Facebook
  • YouTube
  • LinkedIn
פרס פלוס
  • מגזין פרס פלוס
  • תואר ראשון
    • מתכוננים ללימודים
    • מהו תואר ראשון במנהל עסקים
    • הכל על לימודי משפטים
    • הכל על מדעי ההתנהגות
    • מנהל מערכות בריאות
    • מדעי התזונה
    • שיווק
  • תואר שני
    • מנהל עסקים MBA
    • ייעוץ ופיתוח ארגוני
    • פסיכולוגיה חינוכית
  • מדברים קריירה
  • חיים בקמפוס
    • מבחנים ולימודים
  • שאלונים
  • מגזין פרס פלוס
  • תואר ראשון
    • מתכוננים ללימודים
    • מהו תואר ראשון במנהל עסקים
    • הכל על לימודי משפטים
    • הכל על מדעי ההתנהגות
    • מנהל מערכות בריאות
    • מדעי התזונה
    • שיווק
  • תואר שני
    • מנהל עסקים MBA
    • ייעוץ ופיתוח ארגוני
    • פסיכולוגיה חינוכית
  • מדברים קריירה
  • חיים בקמפוס
    • מבחנים ולימודים
  • שאלונים
ראשי » על תזונה ובריאות » הפינה של פרופ' זכריה מדר – והפעם: על אוכל וקיימות

הפינה של פרופ' זכריה מדר – והפעם: על אוכל וקיימות

האם יצא לכם לחשוב פעם איך תיראה מערכת המזון העולמית ב-2050? מה יאכלו, איך, כמה, וכיצד זה ישפיע על קיימות כדור הארץ? בדיוק לשם כך הקים כתב העת היוקרתיLANCET את ועדת Lancet-EAT . הוועדה כינסה 37 מדענים מובילים בתחומם, מ-16 מדינות ומתחומי דעת שונים, שחיברו יחד דו"ח המשרטט את היעדים והדרכים להאכלת עשרה מיליון בני אדם עד 2050.

אם לא נשנה את התזונה שלנו – ילדינו עלולים לסבול מרעב

הדו"ח של LANCET מספק סקירה מדעית מקיפה על תזונה בריאה לאדם ממערכות מזון בריאות לסביבה, והוא מתריע כי אם לא נשנה את התזונה שלנו באופן דרסטי כבר היום, עתיד ילדינו יכלול רעב ומחלות.

הדו"ח כולל את הצעדים שיש לנקוט על מנת למנוע עתיד עגום זה, וסקירה מדעית על הצורך בתזונה בעלת אופי בריא, עם חיבור לסביבה ולכדור הארץ.
בין שורת הצעדים שעליהם המליצה הוועדה נמצא שינוי דפוסי תזונה, והחידוש המרכזי הוא שצלחת המזון שלנו חייבת להיות מורכבת משני חצאים – האחד כולל ירקות ופירות והשני כולל קלוריות בעדיפות לפי הסדר הבא: דגנים מלאים, מקורות חלבון מהצומח, שומנים צמחיים בלתי רוויים ועד כ-12% מחלבון שמקורו מהחי. דפוס זה כונה "תזונה בריאה פלנטרית".

בריאות פלנטרית היא מונח המתייחס לבריאות של הציוויליזציה האנושית ולמצב המערכות הטבעיות שעליהן היא מתבססת. ועדת Lancet-EAT נסמכת על המונח בריאות פלנטרית ומציגה את המונח החדש ״תזונת בריאות פלנטרית״ על מנת להדגיש את תפקידה המכריע של התזונה בחיבור בין בריאות בני אדם לקיימות סביבתית, ואת הצורך בשילוב שני אלה לתוך תוכנית גלובלית אחת.

רוצה לדעת עוד על לימודי מדעי התזונה במרכז האקדמי פרס?

השאירו פרטים ממש כאן או
חייגו כבר עכשיו 08-3006087
התקשרו עכשיו




בשליחת טופס זה אני מאשר/ת קבלת מידע על ההרצאות, עדכונים, פרסומים והטבות מהמרכז האקדמי פרס באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.

הפורום הישראלי לתזונה בת-קיימא: שלושה צעדים הכרחיים

הפורום הישראלי לתזונה בת-קיימא השיק בשבוע זה את עיקרי הדו"ח, שמעט ממנו אני מביא כאן. הדו"ח מציע חמש אסטרטגיות פעולה:

על אוכל וקיימות
מתןך דו״ח סיכום של ועדת Lancet-EAT
  1. מחויבות לאומית ובינלאומית למעבר למערך תזונה בריא יותר
  2. סדרי עדיפות של החקלאות, מייצור כמויות גדולות של מזון לייצור מזון בריא
  3. הגברת ייצור מזון באופן בר-קיימא, כדי להגדיל תפוקה באיכות גבוהה
  4. משילות הדוקה ומתואמת על היבשה והאוקיינוסים
  5. הפחתה עד למחצית של אובדן מזון ובזבוז מזון, בהתאם ליעדים שהציב האו״ם לפיתוח בר-קיימא

כמסקנה, הוועדה הגדירה שלושה צעדים משמעותיים שיש לנקוט באופן מיידי:

  1. שינוי דפוסי תזונה בהתאם לדו"ח Lancet (לפיהם, צלחת המזון צריכה להיות מורכבת בחצי מנפחה מירקות ופירות; החצי השני של הקלוריות בצלחת צריך להכיל בראש וראשונה דגנים מלאים, מקורות חלבון מהצומח, שומנים צמחיים בלתי רוויים ו(לבחירה) עד כ-12% חלבון שמקורו מהחי).
  2. הפחתה בחצי של אובדן מזון בשלב הייצור ושל בזבוז מזון בשלב הצריכה.
  3. שיפור שיטות ייצור המזון, מהשלב של הגידול בשדה ועד שלב השיווק לצרכן, זאת על מנת להפחית את פליטת גזי החממה, היקף השטחים המעובדים, השימוש, הבזבוז ואובדן מים מתוקים, כמו גם צמצום וייעול הדישון והפחתה משמעותית של הפגיעה במגוון הביולוגי.

לבסוף, מוצע השינוי בהרכב הדיאטה המובא בטבלה המבטאת את רכיבי המזון והצריכה היומית, שמטרתה להקנות צריכה קלורית יומית של 2,500 קלוריות (המספרים בסוגריים מראים את טווח הצריכה):

צריכת אבות המזון בגרמים ליום

קלוריות

דגנים מלאים
אורז, חיטה, תירס ועוד

232

811

ירקות שורש עמילניים
תפוח אדמה

50 (100-0)

39

ירקות

300 (600-200)

78

פירות

200 (300-100)

126

מוצרי חלב
חלב מלא או שווי ערך דומים

250 (500-0)

153

מקורות חלבון
בקר, טלה
עופות
ביצים
דגים
קטניות
אגוזים


14 (28-0)
29 (58-0)
13 (25-0)
28 (100-0)
75 (100-0)
50 (75-0)


30
60
19
40
284
291

שומנים
שומנים לא רווים
שומנים רווים


40 (80-20)
11.8 (11.8-0)


354
96

סוכרים
כל הסוכרים

31 (31-0)

120

תזונת בריאות פלנטרית: האם כולנו נאכל אותו דבר? הפינה של פרופ' זכריה מדר – והפעם: על אוכל וקיימות

על אף שהתזונה הבריאותית הפלנטרית, המבוססת על שיקולים בריאותיים, מתיישבת עם דפוסי אכילה מסורתיים רבים, אין היא מרמזת כי האוכלוסייה העולמית חייבת לאכול בדיוק אותו אוכל, והיא גם לא קובעת תזונה מדויקת. במקום זאת, הדיאטה הבריאותית הפלנטרית מציגה קבוצות מזון אמפיריות וטווחי צריכת מזון שמשולבים בתזונה ואשר יועילו לבריאות.

לסיום – טיפים מזכריה 

  • לקרוא את הדו"ח המלא בעברית (יש לחפש בגוגל את הפורום הישראלי לתזונה בת-קיימא, שם קיים הדו"ח המלא)
  • ללמוד את הטבלה ולהתחיל ליישמה. חשוב לציין כי בסך הכול לא תישארו רעבים, שכן הטבלה ממליצה על צריכה של 2,500 קלוריות באופן יומי.
  • כיוון שהטבלה אינה מתייחסת לסוגי השתייה, המלצתי היא: חייבים להימנע משתייה ממותקת (קוקה קולה, מיצים ממותקים, סוגים אחרים), אך אפשר לצרוך באופן מתון קפה שחור, יין ובירה לבנה.

לפינה הבאה של פרופ' מדר: פלפל חריף

רוצה לדעת עוד על לימודי מדעי התזונה במרכז האקדמי פרס?

השאירו פרטים ממש כאן או
חייגו כבר עכשיו 08-3006087
התקשרו עכשיו




בשליחת טופס זה אני מאשר/ת קבלת מידע על ההרצאות, עדכונים, פרסומים והטבות מהמרכז האקדמי פרס באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

תגובות

אולי יעניין אותך גם

"ברשתות אני אדון לעצמי, אני אחראית על הערוץ שלי ואני מחליטה איזה תוכן יהיה בו" | ראיון עם קורין גדעון
מדברים קריירה

"ברשתות אני אדון לעצמי, אני אחראית על הערוץ שלי ואני מחליטה איזה תוכן יהיה בו" | ראיון עם קורין גדעון

בוגרים מצייצים: יונתן איתן
מדברים קריירה

בוגרים מצייצים: יונתן איתן

תואר כללי או כלי מעשי? – תואר במנהל עסקים בשילוב תעודה מקצועית
מדור תואר ראשון של מגזין פרס פלוס

תואר כללי או כלי מעשי? – תואר במנהל עסקים בשילוב תעודה מקצועית

לעשות עסקים בסין: התוכנית שפותחת דלת למזרח
מנהל עסקים MBA

לעשות עסקים בסין: התוכנית שפותחת דלת למזרח

עידו אינביינדר
מדברים קריירה

עידו אינביינדר

פופולארי
ד"ר אורן דיין משנה תפיסות של שיווק דיגיטלי: מחשדנות לחדשנות
מדור תואר ראשון של מגזין פרס פלוס

ד"ר אורן דיין משנה תפיסות של שיווק דיגיטלי: מחשדנות לחדשנות

66525 צפיות
מה לבדוק לפני שבוחרים ללמוד ניהול מערכות בריאות?
מדור תואר ראשון של מגזין פרס פלוס

מה לבדוק לפני שבוחרים ללמוד ניהול מערכות בריאות?

57813 צפיות
"תצאו החוצה מהאפליקציות כי החיים הטכנולוגיים הם אשליה"- קורס הזוגיות של יעל דורון ודני פרידלנדר
מדור תואר ראשון של מגזין פרס פלוס

"תצאו החוצה מהאפליקציות כי החיים הטכנולוגיים הם אשליה"- קורס הזוגיות של יעל דורון ודני פרידלנדר

53332 צפיות
עקבו אחרינו בפייסבוק
  • המרכז האקדמי פרס 2017

  • יום בחיי ניסים אלון- מנכ"ל לאומית ומרצה ב"מסלול החברות"

  • יום בחיי רני רהב- בעלים ויו"ר "רן רהב תקשורת ויחסי ציבור"

  • עבודה מהבית- בעד או נגד

  • הכירו את חוה איטס - בוגרת תואר שני ביעוץ ופיתוח ארגוני במרכז האקדמי פרס

  • הכירו את איציק גלנץ - בוגר תואר ראשון במערכות מידע ניהוליות במרכז האקדמי פרס

  • מתן יעקובסון מספר על התואר הראשון במנהל עסקים

  • הכירו את מריאן טויל בוגרת תואר ראשון ושני במרכז האקדמי פרס

  • הכירו את מיטל בנימין, בוגרת תואר ראשון במדעי התזונה

  • בואו לסיור בקמפוס המרכז האקדמי פרס

  • בואו לשמוע על הקורס של ד"ר יעל דורון ודני פרידלנד, הפסיכולוגיה של זוגיות ואהבה

  • בואו לשמוע על קורס בהכנת מזון עם המרצה האורחת מיכל אנסקי

בואו לבקר בקמפוס

רח' שמעון פרס 10, רחובות 7610202
שיחת חינם: 08-3006089
טלפון רב קווי: 08-9390520

צרו קשר





יוטיוב

בקרו בערוץ שלנו

© המרכז האקדמי פרס, כל הזכויות שמורות | פיתוח תוכן: המתכנה
תנאי שימוש
גלילה לראש העמוד
צור קשר





דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס