כיצד ניתן להשתלב במשרות ניהוליות במערכת הבריאות הנחשבת, ובצדק, לאחת מעולמות התעסוקה המגוונים והמרתקים הקיימים? המרכז האקדמי פרס מספק תשובה באמצעות פתיחת התוכנית ללימודי תואר שני במנהל מערכת הבריאות. עוד על כך וכיצד הלימודים לתואר יסייעו לבוגרים להשתלב בשוק העבודה – בכתבה שלפניכם
מערכת הבריאות בישראל נחשבת לאחת מהטובות בעולם, זאת בזכות ההון האנושי המרכיב אותה.
בשנים האחרונות התוודענו לצורך במערכת בריאות גמישה יותר, היודעת להתאים את עצמה לסיכונים בריאותיים במהירות וביעילות, כפי שנוכחנו לראות בשנים האחרונות, עם ההתמודדות אל מול התפרצות מגפת הקורונה ברחבי העולם. המציאות המשתנה, הוכיחה כי למערכת הבריאות יש צורך באנשי ניהול, שעברו הכשרה אקדמאית ומקצועית, אשר יוכלו לתרום מכישוריהם למציאת מענה לאתגרים הרבים.
מסיבות אלו, המרכז האקדמי פרס, פתח תוכנית ללימודי תואר שני במנהל מערכות בריאות, אשר תספק לבוגריה מסלול ישיר להשתלבות בתפקידים בכירים במערכת הבריאות בישראל. לצד פתיחת דלתות לקידום מהיר יותר במקומות העבודה הרלוונטיים, למסיימי התואר השני עומד יתרון משמעותי נוסף ביחס לבוגרי התואר ראשון – המציאות הוכיחה כי כושר ההשתכרות של אלה גבוה ב-25% ביחס לבוגרי התואר הראשון. התוכנית מיועדת לאנשי מערכת הבריאות, הרווחה, החינוך והכלכלה, בעלי תואר ראשון, שמעוניינים להתקדם לתפקידי ניהול בכירים במערכת הבריאות, או נדרשים לכך לשם ביצוע תפקידם הנוכחי.
הקנייה של מיומנויות ייעודיות ועדכניות המותאמות לצרכי הענף
מסלול הלימודים מתמקד בין היתר בהכשרת מנהלים להובלת שינויים ושיפור השירות במערכת הבריאות הישראלית. בסיומו, בוגרי התואר ירכשו מיומנות וידע להתמודד עם הצרכים המשתנים של מערכות הבריאות בישראל ובעולם, החל מהיכרות מעמיקה עם עולם הבריאות הדיגיטלי ומערכות המידע וההשפעה שלהם על צרכני הבריאות ונותני השירותים, דרך התוודעות לעולם המחקר המתפתח בתחום ועד לרכישה של שיטות ניהול חדשות המאופיינות בפתיחות ובגמישות הנדרשות לפתרון בעיות במערכת הבריאות.
כל אלו ועוד נועדו לסייע לבוגרים להתקבל ולהצליח בביצוע תפקידים בכירים במערכת הבריאות המשתנה, הדורשת מיומנויות ייחודיות אלו. ביניהם ניתן למנות: מנהלים בכירים במערכת הבריאות, חוקרים ומרצים במוסדות אקדמיים ומכוני מחקר רפואיים, יועצים ארגוניים ואסטרטגיים במערכות הבריאות, אנליסטים ומתכנני מדיניות בריאות, מנהלי פרויקטים בתחום מערכות מידע רפואיות ועוד.
לימודים היברידיים בגמישות מלאה
הלימודים בתוכנית מתקיימים לאורך שנתיים אקדמיות, באופן היברידי, כך שהסטודנטים יכולים לבחור בין למידה מהבית ללמידה מהקמפוס. כל השיעורים מוקלטים וזמינים לצפייה מכל מקום, דבר המאפשר גמישות מקסימלית ולמידה מותאמת גם לסטודנטים שעובדים במקביל ללימודיהם. מועמדים לתואר ראשון במנהל מערכות בריאות, יכולים להירשם לתואר משולב ראשון ושני ולקבל את התארים בתוך שלוש שנים אקדמיות בלבד.
מרכז רעו״ת הפועל במרכז האקדמי פרס, מסייע לסטודנטים הזקוקים לכך, לסיים את התואר בגמישות מירבית תוך כדי עבודה, באמצעות הכוונה אישית, שיעורי תגבור עם מרצים ועוד.
בנוסף, עומדת לרשות הבוגרים היחידה לפיתוח קריירה במרכז האקדמי פרס, המספקת מעטפת מלאה של עזרה למציאת עבודה כולל כתיבת קורות חיים, סדנאות מקצועיות בלינקדאין וקאנבה, הכנה לראיון עבודה ומאגר משרות רלוונטיות.
שמים דגש על ההיבטים הפרקטיים מטובי המרצים בתחום
חשיבות מיוחדת ניתנת להיבטים פרקטיים אשר מקנים לבוגרים ידע וכלים מעשיים להשתלבות במערך הבריאות. כך לדוגמה, בסמסטר האחרון של התוכנית מתקיים סמינר למידה ייחודי, במסגרתו נפגשים הסטודנטים עם מומחים מארגוני הבריאות השונים ולומדים על אופן ההתמודדות של ארגונים אלו עם סוגיות שונות במערכת הבריאות הישראלית. דוגמה עכשווית נוספת היא קורס GCP המתמקד באחד הנושאים “החמים” בתחום – ניהול ניסויים קליניים נאותים, ומכסה היבטים שונים של הסוגייה, ביניהם מתודולוגיה, רגולציה ואתיקה של תחום המחקר הקליני.
כמו כן, הסטודנטים יכינו ויציגו פוסטר המבוסס על חקר שביצעו באחת מהסוגיות שיידונו, זאת בהנחיה צמודה של סגל ההוראה בקורס. בדרך זו מתאפשרת לסטודנטים התנסות מאתגרת בהתמודדות עם לימוד עצמי, והצגה בסמינר המדמה כנס רפואי מקצועי.
בקורס שיטות מחקר, יתנסו הסטודנטים במגוון שיטות מחקר הרלוונטיות באופן ספציפי למערכת הבריאות. במהלכו, יילמדו עקרונות המחקר הכמותי, המחקר האיכותני וסדנה מעשית ואתית של מימוש הידע הנרכש.
עוד יכולים הסטודנטים לבחור בין קורסים בתחום הניהול לקורסים בנושאי בריאות, חברה וטכנולוגיה.
את התוכנית מובילים סגל מרצים מהמובילים בתחום פרופ’ ציון חגי, דיקן בית הספר למקצועות הבריאות במרכז האקדמי פרס ויו”ר ההסתדרות הרפואית בישראל.
פרופ’ ציון חגי מציין: ״מערכת הבריאות הישראלית הינה מערכת בריאות בין המתקדמות בעולם הודות לכוח אדם מקצועי איכותי ומסור. בתוכנית תואר שני במנהל מערכות בריאות במרכז האקדמי פרס נכשיר את דור העתיד של המנהלים”
עוד בסגל המרצים של התוכנית, ראש התוכנית, פרופ׳ שפרה שורץ, בעלת תואר שלישי במדעי הבריאות, מחקריה המרכזיים עוסקים בהתפתחות של מערכת הבריאות בישראל, ההיסטוריה של הרפואה הציבורית, ההתפתחות של קופות החולים בישראל, וחוק ביטוח בריאות ממלכתי.
פרופ’ שפרה שורץ אומרת: “תואר שני במנהל מערכות בריאות מקנה לבוגריו ידע ניהולי מקיף ועדכני המכשיר אותם לניהול בתי חולים, קופות חולים, מרפאות ושירותי בריאות ייחודיים במערכת הבריאות המתקדמת”.
אם כן, אם חשבתם להתברג במשרות ניהוליות בעולם המרתק של ניהול מערכות בריאות, התואר השני בניהול מערכות בריאות במרכז האקדמי פרס יכול לספק לכם את המקפצה המותאמת לרצונות והצרכים הספציפיים שלכם. צרו איתנו קשר עוד היום ונבחן את זכאותך ללימודים בתואר.