כיצד מחברים בין לימודים לקריירה? איך מגשרים על הפער שבין החממה הלימודית לבין העולם האמיתי? יש הרבה מה לעשות בעניין, והטעות הראשונה של הרבה סטודנטים בישראל היא להתחיל לחשוב על היום שאחרי התואר, ובכן, ביום שאחרי התואר.
את ההכנה לקריירה עושים תוך כדי התואר

הצעד הראשון לבניית קריירה מוצלחת אחרי התואר הוא לבחור מסלול לימודים שמשלב תוך כדי הלימודים כמה שיותר פרקטיקה וחיבור לעולם שמחוץ למגדל השן האקדמי. במרכז האקדמי פרס, למשל, ההכנה לקריירה מוטמעת בדנ"א של התואר כבר מהשנה הראשונה. הקורסים נבנים מתוך גישה של הרמוניה בין החומר התיאורטי לבין העולם המעשי, ובהמשך התואר אפשר ללמוד במסלולים כמו "מסלול החברות" שבמסגרתו חברות וארגונים מובילים במשק הישראלי מעבירים קורסים שהם עצמם בנו, מנקודת ההשקפה של העולם המעשי.
גם "תואר פלוס" משתלב עם המגמה של שילוב תיאוריה ופרקטיקה, והוא מאפשר לסיים את התואר, יחד עם לימודי תעודה מעשיים, ללא תוספת תשלום או זמן. התוצאה היא לא רק חיבור מעשי לקריירה, אלא יתרון בקבלה למשרות רבות.
אולם גולת הכותרת של החיבור לקריירה במרכז האקדמי פרס היא "היחידה לפיתוח קריירה", שמטרתה לוודא שכל סטודנט מקבל בדיוק את מה שהוא צריך כדי להתחיל או לפתח קריירה שהוא יכול להתאהב בה. איך בדיוק עושים את זה? זה בדיוק מה ששאלנו את דפנה טלר, המנהלת הטרייה של היחידה לפיתוח קריירה.
היחידה לפיתוח קריירה: "להגיע לעולם התעסוקה עם ביטחון"
עם תואר ראשון במנהל עסקים, תואר שני בתקשורת, קריירה של עשור בתחום הפרסום ומיזם עצמאי לגיוס מועמדים בתחום התקשורת השיווקית שהקימה בעשר אצבעות (ספרנו), דפנה טלר מגיעה לתפקיד מנהלת היחידה לפיתוח קריירה עם רזומה שאפשר לקנא בו – ובעיקר ללמוד ממנו. "הידע שצברתי בתחומים מגוונים", פותחת טלר, "כמו תחום הגיוס, שיווק, תכנון עסקי וחשיבה שיווקית, עוזר לי להעניק לסטודנטים ערך מוסף. אני מכירה את שני צידי 'שולחן העבודה' מקרוב, גם כמרואיינת בעצמי, אבל גם כמגייסת מנוסה. אני יודעת בדיוק מה כל צד צריך, ואת הניסיון הזה אני מביאה לתפקיד החדש".
מהי בעצם המטרה של היחידה לפיתוח קריירה?
"המטרה שלנו היא לסייע לסטודנטים לעצב קריירה מקצועית מוצלחת. דרך שירותי היחידה, כל סטודנט יכול לקבל את הידע והכלים הנדרשים כדי להגיע לעולם התעסוקה עם ביטחון ויתרון בולט על פני מועמדים אחרים".
"הסטודנט של היום הוא המנהל של מחר"
היחידה מציעה כמה מוקדי שירות ו"תוקפת" את האתגרים שעימם מתמודד הסטודנט בבואו לצאת אל העולם האמיתי מכמה פנים.
"נוסף על כך", היא ממשיכה. "אנחנו נכנסים לכל החוגים שבהם מלמדים קורסים במשאבי אנוש ומדריכים את הסטודנטים כיצד נכון לראיין מועמדים לעבודה – איך נבחר את האדם המתאים ביותר לתפקיד, מה כדאי לשאול, ולא פחות חשוב – מה אסור לשאול".
למה חשוב ללמד משאבי אנוש גם למי שלא יעסוק בכך?
"אנחנו עושים את הצעד הזה מתוך הבנה שהסטודנט של היום הוא המנהל של מחר, ולכן יהיה בהכרח מעורב בתהליכי קבלה לעבודה או לצוות. אני לא רוצה שבוגרים של המרכז האקדמי פרס ישאלו שאלות לא אפקטיביות כמו 'מה התכונה החיובית ומה התכונה השלילית שלך?'".
לצד הקניית ידע תיאורטי שקל ליישם בשטח, פועלת היחידה בשלל דרכים נוספות ומסייעת לסטודנטים לאתר הזדמנויות תעסוקה בעולם האמיתי. כאן, חשוב לומר, לניסיון של דפנה טלר כמגייסת יש יתרון עצום.
"היחידה לפיתוח קריירה מנהלת דף פייסבוק המיועד לסטודנטים ולבוגרים בכל החוגים שלנו, ובו מתפרסמות משרות חדשות מדי שבוע", היא מספרת. "המשרות מגוונות מאוד – ממשרות JUNIOR ועד למשרות המיועדות לבוגרים עם ניסיון. כדאי לעקוב".
השירות המבוקש ביותר: פגישת ייעוץ אישית

פעמיים בשבוע יושבת דפנה טלר במשרדה ומזמינה אתכם להתייעץ בנוגע לכל התלבטות תעסוקתית. פגישות הייעוץ האישיות שמציעה היחידה הן אחד השירותים המבוקשים ביותר על ידי הסטודנטים – ולא בכדי. "אם סטודנט לא בטוח בדרך שלו, לא יודע כיצד לחפש עבודה, באיזה תחום כדאי לו להתמחות או שהוא פשוט רוצה לשפץ את קורות החיים שלו – זה המקום לבוא, לדבר ולקבל הדרכה מקצועית ומעשית שעושה סדר בראש. בשלושת החודשים שאני בתפקיד, הגיעו אל היחידה כמעט 40 סטודנטים ורובם ככולם יצאו מרוצים מאוד".
יש לך דוגמה ספציפית לסיוע שהיחידה העניקה לסטודנט?
"מבלי להסגיר פרטים אישיים כמובן, הגיע אלינו סטודנט ושיתף בתסכול הגדול שלו מכך שהוא מקפיד לעקוב אחר משרות רלוונטיות ולשלוח אליהן קורות חיים – אך לא חוזרים אליו. זה פגע לו במוטיבציה, הוא לא הבין איפה הוא טועה וממש התחיל לדבר על נטישת התחום.
"התפקיד שלנו בתור אנשי מקצוע היה קודם כול להרגיע אותו, ואחר כך להבין היכן נעוצה הבעיה. פתחנו את קורות החיים שלו, עברנו עליהם והתובנה הייתה שעומד בפנינו סטודנט מבריק המחפש משרה ראשונה והתחלתית, אך פשוט מתקשה לעשות לעצמו יחסי ציבור טובים.
"אז לקחנו עט עבה וכתבנו בראש הטופס: 'מעוניין בתפקיד ראשוני בתחום, שכר התחלתי, נכונות לשעות עבודה מאומצות' – וזה באמת היה נכון, כמובן. שלושה ימים לאחר מכן הסטודנט קיבל טלפון ראשון, שבועיים אחר כך הוא השתלב בעבודה מצוינת ובתנאים טובים יותר ממה שהוא חשב שיקבל מלכתחילה".
עם הפנים קדימה
איך את רואה את היחידה בעתיד?
"השאיפה שלנו היא להמשיך לחבר את הסטודנטים לעולם התעסוקה כמה שיותר. שמנו לנו למטרה לארגן ירידי תעסוקה, להביא מדי פעם מעסיקים רלוונטיים לכל החוגים שיציגו את המשרות הפנויות וככה יהיה חיבור בין סטודנטים לבינם, ולהפוך את היום שאחרי התואר לנגיש וברור עבור הסטודנטים. לאחרונה, למשל, קיימנו יריד תעסוקה שבו השתתפו עסקים וארגונים מובילים במשק. במסגרת היריד אף קיימנו "ספיד דייטינג" בין עסקים לבין סטודנטים ובוגרים. במקום שהסטודנטים יתרוצצו בין עסקים – אנחנו מביאים את העסקים אליהם. אנחנו גם מתכננים לבנות מערכת מתקדמת לאיתור משרות כממשק פנימי של המרכז האקדמי פרס".
ומה לגבי הנושא הלוהט של מיתוג אישי ברשת, לינקדאין וכדומה?
"היחידה לפיתוח קריירה עובדת בימים אלה על שתי סדנאות, אחת מהן עוסקת ברשתות חברתיות. היא ממש ייחודית והמטרה שלה היא ללמוד איך מנהלים עמוד פייסבוק, לינקדאין ופרופילים חברתיים נוספים כך שכל מועמד יוכל להימצא על ידי מגייסים בקלות. הנושא של מיתוג אישי אף נכנס לאחרונה לתוך קורס אקדמי, כחלק מההבנה של חשיבות העניין
ולסיום – איך מגיעים כדי לקבל את שירותי היחידה?
אפשר לשלוח מייל ישירות אלינו dafna@pac.ac.il או לפנות אליי דרך הפייסבוק – ותתואם פגישה