החלום של כל סטודנט הוא למצוא עבודה בתחום אותו הוא לומד. העניין הוא שלהשיג משרה כזו זה לא דבר קל, בטח לסטודנט חסר ניסיון וקשרים ועסוק מאוד. בדיוק מהסיבות האלו הקימו בפרס את היחידה לפיתוח קריירה המנוהלת על ידי טלי נחמן המציעה לסטודנטים הכוונה אישית צמודה וגם סדנאות מעשיות כלליות בדרך למציאת המשרה הנחשקת.
האם אכן ניתן להתאים משרות לסטודנטים בתחום לימודיהם ולאפשר להם לצבור ניסיון מעשי בתחום בו הם לומדים? סיפורה של דניאל ביטון מוכיח שכן.
"היחידה לפיתוח קריירה זה לא רק למצוא עבודה – זה תהליך"
דניאל ביטון, 20, היא סטודנטית שנה שנייה לתואר ראשון במנהל עסקים במסלול משאבי אנוש. בנוסף לכך עובדת דניאל כיום כמנהלת השמה בחברת מנפאואר. את המשרה מצאה בעזרת היחידה לפיתוח קריירה. איך בדיוק זה קרה? בדיוק לשם כך פנינו אליה.
דניאל, את האמת: איך עשית את זה?
התחלתי את הלימודים במנהל עסקים במלול שיווק ועבדתי כמנהלת חנות ברשת ג'נטלמן. בהמשך התואר עברתי למסלול של ניהול משאבי אנוש וחיפשתי משרה חדשה שתתאים לתת התחום הזה בתוך מנהל עסקים. פניתי אל טלי נחמן מהיחידה לפיתוח קריירה.
ומיד נשלחת אל מנפאואר?
ממש לא. זה תהליך שלם שעוברים שם ועוזר לך להבין הרבה דברים על עצמך. קודם כל שואלים אותך לאן אתה מכוון בקריירה, מבררים אם אתה סגור על מה שאתה רוצה לעבוד בו. שואלים שאלות שמעוררות אותך לחשוב, לעבור עם עצמך תהליך שמסתיים בהסקת מסקנות.
ממסקנות לבד לא מוצאים עבודה.
נכון, לכן בשלב השני מנסים לחדד את המסקנות הכלליות האלה כדי להבין איזה אישיות אני, איזה ערך מוסף אני יכולה להביא איתי כדי להגיע להתאמה הכי מדויקת למשרה ורק אז לחפש משרות מתאימות.
ומה היה הערך המוסף שלך?
במקרה שלי הערך המוסף הבולט היה יתרון שפות. עם התובנה הזו אפשר להתקדם הלאה: לנסח את קורות החיים באופן שמדגיש את היתרונות האלה, ולפנות לחברות בהן יש צורך בשפות.
ומה היו התוצאות של הפעולות בהן נקטת?
בשלב הסופי טלי נחמן המליצה עלי לחברת מנפאואר. מנפאואר התרשמו ממני לטובה וכיום אני יועצת השמה בחברה.
חלום.
אכן. זאת בדיוק העבודה שחיפשתי, וזאת אחלה התחלה לקריירה.
"שלב הכיף הוא הרגע בו אני מוצאת לאנשים עבודה"
אז ספרי לי קצת על איך נראה יום עבודה שלך
הלקוחות שלי הם מפעלים, שמחפשים עובדי מיון, הנדסאים ומהנדסים, מפעלי הייטק כמו אינטל ואחרים. אז אני קמה בבוקר, מפענחת לפי קורות החיים שאני מקבלת מי המועמד שנראה הכי מתאים לכל משרה ומתקשרת למועמדים האלה. זה שלב הכיף בו אני מוצאת לאנשים עבודה.
ממש אראלה ממנפאואר. אז אני מבין שהיחידה לפיתוח קריירה היא לא סתם גימיק.
זה מערך רציני מאוד שעומד לרשות הסטודנטים. ואת זה כל סטודנט מבין מהרגע שהוא נכנס למפגש הראשון עם טלי נחמן. זה לא רק עניין טכני מקצועי נטו. זה תהליך שלם בו גם נבנה קשר אישי, זה ממש ייעוץ והכוונה לא רק למציאת עבודה, אלא גם, למשל איזה תואר שני הכי יתרום לך לקריירה לפי התנודות בשוק העבודה וההבנה של מה מעסיקים מחפשים.
את מכירה עוד סטודנטים שמצאו עבודה בעזרת היחידה לפיתוח קריירה?
הרבה סטודנטים פה חייבים ל טלי נחמן וליחידה לפיתוח קריירה את העבודה שלהם. יש ביחידה מאגר של משרות שמגיע ישירות ממעסיקים שסומכים על היחידה, מה שמקל מאוד על הדרך למציאת עבודה ומדלג מעל מיונים שונים.
שינוי מסלול לימודים תוך כדי הלימודים
הזכרת קודם שהתחלת מנהל עסקים במסלול שיווק ואז עברת למסלול ניהול משאבי אנוש. למה?
נחשפתי לתחום של ניהול משאבי אנוש בהרצאה של טלי נחמן על הנושא של ייעוץ ארגוני ומיד הרגשתי שהתחום הזה מסקרן אותי. התחלתי לקרוא על ייעוץ ארגוני ועל השמת עובדים וניהול משאבי אנוש, וככה בעצם הכרתי את העולם הזה והחלטתי שאני צריכה להישאר בו. החלטתי לעבור למסלול של משאבי אנוש ואני נהנית מאוד מהבחירה הזו.
והכל בגלל מרצה אחת?
קודם כל טלי נחמן אישה מדהימה. היא לא באה רק ללמד את חומר הקורס, אלא גם ליצור עניין בתוכן הקורסים, להנגיש את התכנים לעולם של הסטודנט, ולגרום לכל סטודנט להבין כל דבר לעומק. בכלל, זו הגישה של המרצים במרכז האקדמי פרס – הם רוצים לוודא שהחומר באמת הובן על ידי כולם.
"כולם"? את לא מגזימה?
לא. יש כאן יחס אישי, וכאן זו לא סיסמה אלא מציאות. זה לא רק שהמרצה מחייך בבוקר בכניסה לכיתה, אלא בכך שנוצרת כאן תחושה אמתית של ליווי במהלך כל קורס ואף מעבר לו. יש מענה לכל פניה, בין אם זה לענות לסטודנטים בתקופת מבחנים, למרות שזו תקופה לחוצה גם למרצים, שמלמדים בעוד מוסדות אקדמיים, ובין אם זה לשבת עם הסטודנטים לשיעורים פרטניים או קבוצתיים במהלך הקורס. ושוב, זה לא רק כדי להצליח במבחנים – אלא כדי שניקח איתנו כלים מעשיים לחיים.
כלומר הלימודים של מנהל עסקים במסלול משאבי אנוש הם לא רק תיאורטיים?
ממש לא. הלימודים הם מאוד פרקטיים ומעניקים כלים יישומיים. אנחנו לומדים דברים שאני נפגשת איתם אחר כך בעבודה, והעולמות מתחברים.
את יכולה לתת לי דוגמה?
וודאי. למשל בקורס להתנהגות צרכנים למדנו, בין השאר, על הנושא של פסיכולוגיה בסידור של חנויות. זה מגיע לרמה של איזה צבעים צריכים להיות בחוץ שימשכו את הלקוח פנימה ואיזה צבעים כדאי שיהיו דווקא בתוך החנות ויגרמו ללקוחות להישאר. או: מהן השיטות השונות לסידור מוצרים בחנות. וגם כללי עשה ואל תעשה מעשיים – למשל: לא לשים שלטים של "נא לא לגעת" כי זה יוצר מרחק בין המוצר לבין הלקוח. יישמתי את הדברים האלה בעבודה הקודמת שלי ברשת ג'נטלמן.
והמנהלים שלך מקשיבים לעצות של מי שהיא בינתיים "רק" סטודנטית?
יש מנהלים שמגלים פתיחות למקצועיות באשר היא. כאשר השתמשתי בכלים האלו ועשיתי סדר חדש בחנות שהוביל להצלחה בפועל, המנכ"ל החיל את השינויים בכל הרשת בעקבות מכתב שכתבתי לו. כשרואים דבר כזה קורה, זה נותן סיפוק גדול מאוד.
לסיום, יש לך איזה טיפ לסטודנט חדש למנהל עסקים?
כן. קודם כל תישארו עם ראש פתוח בנוגע לקריירה שלכם – המרצים פה בפרס יכולים לשנות לכם תפיסות, להכיר לכם עולמות שלא הכרתם או שלא חשבתם שהם מעניינים, ולחדד לכם תובנות שישפיעו על מהלך הקריירה שלכם. זה הרי מה שקרה לי. שנית, השתמשו ביחידה לפיתוח קריירה. זה משתלם.