חוג: תואר שני במנהל עסקים עם התמחות בייעוץ ארגוני
תפקיד: מנהלת מחלקת שירות לקוחות בטבע
- לסמן אבני דרך: הקבלה לתפקיד הנוכחי היא לגמרי המשך של הניסיון התעסוקתי הקודם שלי. התחלתי בסלקום כנציגת שירות לקוחות. ידעתי מהתחלה שאני נמצאת במקום כדי להתקדם ושהמטרה היא להיות נציגה לא יותר משנתיים. בהתאם לזה עברתי לעתודה ניהולית, הפכתי לאחראית משמרת ומנהלת צוות מכירות ואחרי 6 שנים עברתי לתנובה. שם עברתי מספר תפקידים עד לניהול של 60 עובדים. אחרי 5 שנים התקבלתי לטבע למח' שירות לקוחות ואני מנהלת צוות של 8 מנהלות אזורים.
- להתחיל מלמטה ולהסתכל קדימה: הדבר הכי חשוב הוא נכונות להתחיל מלמטה. כך רוכשים את כל הידע הנדרש. חשוב לבסס את הידע וגם את השם: להוכיח את עצמכם בכל תפקיד ואז ההתקדמות תהיה טבעית. תואר לא מספיק, גם אם הוא בתחום הרלוונטי. חייבים את הניסיון גם בשטח, בעבודה מול עובדים, מול לקוחות, להכיר היטב את המערכת והצרכים שלה. גם כשמתחילים מלמטה – חשוב תמיד להסתכל קדימה אל מטרות רחוקות יותר ולכוון אליהן תוך הצבת זמן להגיע אליהן. חשוב להכיר את התרבות הארגונית של המערכת ואת היעד להציב גם כעובדה למנהלים כבר בהתחלה. כך עשיתי גם בסלקום וגם בתנובה.
- לא לפחד מהתקדמות רוחב: חברה גדולה מציבה יותר אפשרויות ותפקידים. התקדמות בתפקיד לא חייבת להיות רק התקדמות אורך – בדרגה, אלא גם התקדמות רוחב – לתפקיד אחר בדרגה דומה. בראייה ארוכת טווח, התקדמות רוחבית עוזרת להתקדמות אורכית.
- לא להתפזר: כשאתם מחפשים עבודה לא להתפזר מדי. להתמקד על תפקיד או תחום שמעניין אתכם וגם על מספר מקומות עבודה. אני בחיפוש העבודה לאחר התפקיד בתנובה התמקדתי בשלושה מקומות או סוגי מקומות: טבע, קופת חולים או חברות מעולם התקשורת.
- להרגיש את המערכת: חשוב להרגיש את המערכת ואת המנהל שלך. להבין את הדרך שלו, להתכוונן ולייצר שיח טוב וסביבת עבודה נוחה. הכרתי הרבה מנהלי ביניים שיחסים לא טובים עם המנהל שלהם חסם אותם מלהתקדם.