חוג: MBA – תואר שני במנהל עסקים
תפקיד: מנהל תחום הענן ומרכז התמיכה של רד-האט ב-Matrix Open Source
- קורות חיים: כדי לבנות קורות חיים של כוכבים, פונים לכוכבים ולוקחים מהם את התבנית (Template). כשאני רציתי לבנות את קורות החיים שלי מחדש, פניתי למגייסת שעובדת ב-LinkedIn, ביקשתי ממנה template, ובנוסף, ביקשתי משלוש מגייסות שעובדות בחברות מובילות לעבור לי על קורות החיים ולתת לי פידבק.
- כנסים: לא משנה באיזה תחום בחרתם, לכו לכנסים וכמה שיותר, עדיף של חברות בינלאומיות כמו אמזון, גוגל ומיקרוסופט. זה לא רק כדי לצבור כלים, ידע רלוונטי וקשרים עם אנשים אחרים בתעשייה; תתפלאו, לפחות שלושה חברים שלי וגם אני קיבלנו הצעות עבודה בכנס טכנולוגי.
- סימולציות: קשה בסימולציות – קל בריאיון עבודה. נצלו מפגשים עם חברים כדי לבצע סימולציות של ראיונות עבודה, קבלו פידבק ויישמו בראיונות הבאים. במסגרת הסימולציות הכינו גם שאלות שלכם אל המראיינים. שאלות אלה מפגינות התעמקות בעיסוקי החברה, רצינות וגם ביטחון עצמי.
- בידול: הסטודנטים שלומדים איתכם בכיתה הם גם המתחרים שלכם בתעשייה. תמיד תשאלו את עצמכם למה שיבחרו דווקא בכם ולא בסטודנטים שלומדים איתכם? השקיעו לפחות שעה ביום כדי לעבוד על פרויקט משלכם, לחקור וללמוד תחומים רלוונטיים שיבדלו ויבליטו אתכם מול מתמודדים אחרים.
- מנטור: התחילו בלבנות פרופיל מרשים ב-LinkedIn ולאחר מכן שלחו בקשות חברות למנהלים בכירים בתעשייה והזמינו אותם לארוחת צוהריים. אולי זה נשמע לכם מוזר, אבל ככה זה עובד. מספיק לשבת עם שני מנהלים בכירים לצוהריים ולקבל מהם עצות, הכוונה, טיפים וכלים כדי להתקדם בתעשייה. כדאי גם לשמור על קשר עם המנהלים ולהיפגש איתם אחת לתקופה.