חוג: תואר שני במנהל עסקים
תפקיד: CTO (מנהל טכנולוגיות) ופיתוח עסקי בחברת היבוא וההפצה Group Getter
ללימודי התואר השני במרכז האקדמי פרס הגיע מאיר אלבז, כיום מנהל טכנולוגיות ראשי (CTO) בחברת היבוא וההפצה Group Getter, אחרי שסיים תואר הראשון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה. כיצד מתחברים שני עולמות אלה, אילו מיומנויות רוכשים במהלך לימודי מנהל עסקים, איך בונים קריירה כ-CTO ולמי זה מתאים? הינה התובנות של מאיר לחיים שאחרי הלימודים.
בחרו במקצוע שמתאים לאופי שלכם
"כשאתם ניגשים לבחירת המסלול המקצועי שלכם, אל תבחרו מקצוע רק כי כולם הולכים אליו. שבו עם עצמכם וחשבו – מה אתם אוהבים? איפה התשוקה שלכם? אתם נהנים יותר מעבודה לבד או עם אנשים? אוהבים לדבר ולהציג או דווקא להיות מאחורי הקלעים? לאחר שבניתם פרופיל אישי, יהיה לכם קל יותר לפנות למשרות שתואמות את התכונות הטבעיות שלכם".
קריירה כ-CTO? יש מיומנויות שהן מאסט
"מנהל טכנולוגי חייב להיות מצויד בראייה רחבה המשלבת הבנה טכנית ועסקית, מאחר שהעבודה שלו דורשת מפגש עם ממשקים מרובים – הנהלה בכירה, מחלקת יבוא, מחלקת הפצה, מחלקת פיננסים ומחלקת IT. את המיומנויות האלה ועוד רבות אחרות רכשתי במסגרת לימודי התואר השני במנהל עסקים במרכז האקדמי פרס, וחידדתי אותן בשטח. לצד המיומנויות המקצועיות, חשוב גם לפתח יחסי אנוש מעולים, לדעת לעבוד בצוות ולשתף את הקולגות בתהליכים השונים. כך גם נוצרת אווירה של חברות וקבוצתיות, וגם התוצאות ברמת החטיבה, המחלקה ואפילו החברה – טובות יותר".
זיהוי מגמות: כדור הבדולח העסקי שלכם
"אחת המשימות החשובות של CTO היא בחירת כלים והתוויית אסטרטגיה, בהתאם לאופי החברה וללקוחותיה. בחירה לא נכונה של מוצרים או יצרנים עלולה לעלות לחברה בהפסדים עצומים, ולהפך – בחירת אסטרטגיה נבונה יכולה להצעיד את החברה קדימה. אנחנו לא נביאים, אבל כדי להצליח לעשות את זה בכל זאת, חשוב שנדע לנתח את מגמות השוק בשנים הקרובות. בשביל זה אני 'חי ברשת', מנוי לאתרים רלוונטיים, ומשתמש בכלי מחקר שונים המזהים לאן השוק הולך. זהו אחד המפתחות החשובים להצלחה בתחום הפיתוח העסקי, שהוא די מרכזי בתפקיד שלי".
מאחורי הקלעים – טיפים לקראת ראיון עבודה
"לפני שאני ניגש לראיין מועמדים, אני בונה את הפרופיל המקצועי שאני מחפש לארגון. אני שם דגש על הניסיון המקצועי, אך גם על שלושה דברים חשובים לא פחות. הראשון הוא אופק עתידי: האם המועמד בעל רצון ותשוקה ללמוד את התחום? כי מי שמתקבל צריך להשקיע בללמוד את התחום והמוצרים הרלוונטיים לחברה. שנית, אני בוחן אם המרואיין מתכוון להיכנס לחברה כ'תחנת מעבר', או שיש לו כוונות להשתקע ולהתקדם. זו נקודה חשובה מאוד שמעסיקים רבים בודקים, מכיוון שההשקעה בקליטת עובד כרוכה בעלויות גבוהות למעסיק. כך יוצא שגם אם אני פוגש מועמד עם פחות ניסיון מקצועי אך עם רצון להישאר לטווח ארוך – אני מעדיף אותו על אחרים. פרמטר שלישי שאני בודק הוא יכולת השתלבות חברתית: האם מדובר ב-Team Player שמסוגל לעבוד עם אנשים, או בסוליסט, שמעדיף לעבוד לבד? הצורך משתנה בהתאם לתפקיד, אבל זה בהחלט פרמטר שנבחן בתהליך הגיוס".
תואר שני במנהל עסקים: למה כדאי ואיך לשלב עם קריירה?
"התואר השני במנהל עסקים במרכז האקדמי פרס היה מבחינתי חוויה מתקנת ללימודי התואר הראשון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה, שמיקדו אותי בעולמות המתמטיים והפיזיקליים בלבד. התואר השני במנהל עסקים הרחיב את אופקיי ואת ההבנה העסקית שלי במיקרו ובמאקרו, וסייע לי להבין איך מתנהגות מערכות כלכליות ברמת מדינה, בנקים, לקוחות וספקים. התואר גם עזר לי לרכוש חברים טובים בתפקידי מפתח רלוונטיים, נושא חשוב לא פחות. הלימודים עצמם התקיימו בשעות אחה"צ והערב, כך שיכולתי לשלב אותם עם עבודה. הצוות האקדמי הבין את הקושי שבשילוב לימודים עם עבודה ועשה הכול כדי, מצד אחד, להעביר את החומר ברמה גבוהה וללא פשרות, ומצד שני – להקל על הסטודנטים במקומות שאפשר".