חוג: תואר שני במנהל עסקי וייעוץ ארגוני
תפקיד: רכזת גיוס בחברת H&M
- סבלנות: כשסיימתי את התואר הראשון רציתי לעבוד במחלקת משאבי אנוש של ארגון גדול, אבל כל המקומות דרשו ניסיון בעבודה בחברת השמה, מה שלי היה חסר. הבנתי שאין לי ברירה ושאני חייבת לעבור קודם כול דרך חברת השמה. התקבלתי למנפאואר, עבדתי עם לקוחות גדולים, צברתי ניסיון ואז התקבלתי לסוג התפקיד שרציתי מלכתחילה ב-M&H.
- טיפים לקורות חיים (ממי שקראה המון כאלה): יש לשים לב לקורות חיים מבחינה ויזואלית. הכוונה אינה לקישוט או לצבע אלא להקפיד שהם יהיו קריאים וברורים, שהכתב לא גדול ולא קטן מדי, שיש רווחים. יש להקפיד על ניסוח ברור: לא תמיד מה שברור לכותב הוא ברור מספיק לקורא. כדאי לתת למישהו אובייקטיבי לקרוא ולראות אם הכתוב ברור מספיק כבר בקריאה ראשונה.
- ריאיון עבודה – קודם כול אמינות: חשוב לבנות התחלה של ריאיון, כמה משפטים ברורים שבהם תספרו על עצמכם. הכי חשוב זה להראות שאתם אמיתיים וכנים, מודעים לעצמכם ולחולשות שלכם, ושאתם יודעים גם איך להתמודד איתן ומוכנים לאתגר. בסופו של דבר מראיין רוצה לדעת אם המרואיין מתאים למשרה, ואין כל יתרון בלהתקבל לעבודה שלא מתאימים לה ולעזוב אחרי חודש.
- לשלב בין לימודים לעבודה: אני מציעה לעבוד בתחום תוך כדי לימודים, גם אם מדובר במשרה חלקית, בשכר נמוך או במקום העבודה שקצת רחוק לכם. אני, למשל, עבדתי כרכזת פר"ח בתואר הראשון. במסגרת התפקיד הייתי צריכה לראיין סטודנטים, לעשות ביקורי בית לתלמידים ולהוביל את הפרויקט. התפקיד היה מאוד רלוונטי עבורי בהמשך הדרך.
- שתפו את המנהלים בתחושותיכם: בתור מישהי שעוסקת בתחום אני יודעת כמה עובד חשוב למקום העבודה. מקום עבודה תמיד יעדיף לשמר עובד מאשר לגייס עובד חדש. כיום ההתייחסות לעובד היא כאל הון אנושי, ולכן אם העובד מרגיש חוסר סיפוק בעבודה או שחיקה, חשוב מאוד להיות פתוחים עם המנהלים ולשתף בתחושות. ארגונים רבים יכולים להציע לכם תפקיד אחר באותו ארגון או הרחבת תחומי סמכות.