חוג: תואר שני במנהל עסקים [M.B.A] עם התמחות בשיווק
תפקיד: מנהל אופרציה בחברת Hussey & Co האוסטרלית
כשיונתן יוצא למסעדה ומזמין סלט, הוא לא יכול שלא להעביר אותו טיפול פסיכולוגי מזורז – מאיפה הוא בא, לאיזה זן הוא משתייך ומה עבר עליו עד שנחת בצלחת. ככה זה, כנראה, כשאתה מנהל אופרציה בחברה ענקית לייצור סלטים טריים באוסטרליה.
עם אחריות על שבעה קווי יצור שונים, 100 עובדים ואינספור עלים טריים לסלט – יונתן מנצח על אופרציית הייצור המורכבת לכל רחבי אוסטרליה ואסיה, כשהוא עובד עם ממשקים רבים בארגון – החל מזרוע הלוגיסטיקה, דרך משאבי האנוש ועד לזרוע המכירות ובקרת האיכות.
יונתן איתן, בוגר המרכז האקדמי פרס, התפנה לראיון קצר שבו הוא משתף אותנו כיצד משלבים בין קריירה מצליחה לבין מגורים מעבר לים.
הטיפים של יונתן
- חושבים על רילוקיישן? לא חייבים לחפש עבודה מהארץ!
אחותי מתגוררת באוסטרליה. כשהגעתי לבקר אותה לפני כמה שנים – התאהבתי באוסטרליה כמעט מייד. במהלך הלימודים במרכז האקדמי פרס כבר התחלתי לחשוב על דרך שתאפשר לי להתגורר בה, ומצאתי שהאופציה הטובה ביותר היא באמצעות הוצאת "הולידיי ויזה" – ויזת תייר זמנית. הוצאת ויזה זמנית אפשרה לי להגיע לכאן, להכיר אנשים ולהבין מה מעניין אותי.
אם אתם שוקלים רילוקיישן וחוששים לעשות את כל התהליך מרחוק, דעו כי אפשר לחפש עבודה כשמגיעים אל המדינה המבוקשת. בכל מדינה יש סוכני הגירה, שתפקידם הוא לסייע למהגר למצוא את ויזת העבודה הנכונה לפי האזור המבוקש, הניסיון והתחום שבו הוא מעוניין לעבוד – כך שאתם לא לבד. התהליך כולו מגובה בדרך מאוד מסודרת ונוחה – גם אם קצת ארוכה…
- תואר שני – יתרון יחסי בגיוס
בארץ הרבה מאלו שסיימו תואר ראשון ממשיכים לתואר שני, אבל בחו"ל זה פחות מקובל – לכן יש יתרון יחסי משמעותי למועמדים בעלי תואר שני המבקשים לבנות קריירה בחו"ל. מעסיקים רואים שהשקעת את הזמן לשבת וללמוד ומסיקים מכך שאכפת לך מהעתיד ומהקריירה שלך – אני גיליתי שזה עוזר לי בראיונות עבודה כאן. יותר מזה, תואר אקדמי משחק תפקיד גם בתחום ההגירה. ההשכלה האקדמית מעניקה נקודות הגירה – וככל שיש לך יותר מהן, כך קיים סיכוי טוב יותר לקבל ויזת הגירה.
- לקבל החלטות מתוך שיקולים ארוכי טווח
אני מגלה שהרבה סטודנטים ממהרים לבנות קריירה ולחפש מקום עבודה מהיום שבו הם מקבלים תואר, ויש גם כאלה שמשתלבים במקומות עבודה תוך כדי הלימודים. אין בזה משהו רע כמובן, עשיתי זאת בעצמי. אבל אני חושב שחשוב לשים לב שבאמת מדובר בתחום שרוצים להישאר בו, ולא פחות חשוב – שהבוגר הטרי רואה את עצמו עושה את העבודה הזו לאורך זמן. אנחנו מבלים כל כך הרבה זמן במקום העבודה, שמקום עבודה מעניין ומספק נראה לי כמו שיקול מרכזי וחשוב בבחירת קריירה.
- אל תירתעו מהמגוון, נצלו אותו!
כמנהל אופרציה, עובדים תחתיי ואיתי אנשים משלל מדינות, מאסיה ועד דרום אפריקה. הוורסטיליות הזו טומנת בחובה לא מעט אתגרים, הבאים לידי ביטוי בעיקר בפערי השפה, אבל גם בהבדלים התרבותיים והדתיים. עם זאת, יצרנו סביבה מכובדת ונעימה מאוד. היה לי חשוב מאוד ברמה האישית לא ליצור "מאפיות" של עובדים ממוצא אתני אחד, ואני מעודד תמיד הטרוגניות וגיוון. בעיניי זו הדרך הכי טובה לעבוד יחד.
גם בישראל, כמעט כל חברה תהיה מורכבת מאנשים עם רקע שונה, תרבות אחרת, עולים חדשים לצד "צברים", עדות שונות ועוד. התפקיד שלנו כמנהלים הוא להפוך את השוני ליתרון ולכונן סביבת עבודה מכבדת ונעימה. לא רק שזה תורם לאקלים מיטבי בעבודה, אלא שזה גם עוזר לנו, כבני אדם, להראות שאפשר ליצור מיקרוקוסמוס המשקף את החיים בחברה הטרוגנית.
- עופו על החלומות שלכם
אם החלום שלכם הוא לעבוד ולגור בחו"ל, פשוט תעשו את זה. מחשבות על "מה יהיה" ואיך בדיוק המעבר הזה יתנהל הן לגיטימיות, אבל הן גם עלולות לעצור אתכם מלעשות את הצעד הזה. תהליך ההגירה הוא ממושך, אבל אם תעלו על מטוס ותחליטו לעוף על החלומות שלכם – תגלו שהרבה יותר קל לעשות את התהליך מהמקום שבו בחרתם לגור, ולא מרחוק. תהליך ההמתנה הופך לפשוט יותר, ובינתיים אפשר לעבוד ולהתמקצע.
עו"ד יבגני פרחיה עם טיפים ליום שאחרי התואר