חוג: תואר ראשון במנהל עסקים עם התמחות בשיווק
תפקיד: סגן מנהל מחלקה וראש צוות במחלקת השיווק של גלי צה"ל
- לצבור ניסיון כבר בזמן הלימודים: כדאי להתחיל לצבור ניסיון מעשי כבר בשנה ג', כדי לבצע נחיתה רכה יותר בשוק התעסוקתי עם סיום הלימודים. אני, למשל, התחלתי לעבוד בתור מנהל משרד ועוזר אישי למנהלת שיווק, גם אם השכר לא היה גבוה, וכך צברתי ניסיון תוך כדי הלימודים.
- אתם בעצם מניה: אני רואה אותנו, בוגרי ובוגרות תואר ראשון, כמו מניה. לא תמיד השווי שלנו גבוה כבר בהתחלה. צריך להשקיע כל הזמן ואז המניה הזאת שנקראת אנחנו תניב תשואות גבוהות בעתיד.
- להתמקד במה שהכי מעניין אתכם: כדי למצוא משמעות בעבודה ולהתאהב בקריירה צריך למצוא משהו שמעניין אותנו באותו תחום. למשל, לפני העבודה בגלי צה"ל עבדתי בפסגות בית השקעות והייתי שותף לכל הנושא של קליטת עובד חדש, פיתוח תהליכי עבודה, שיפור ושימור הידע במחלקה. זה עניין אותי, וכך מצאתי משהו שגרם לי לאהוב את העבודה והדבר הגביר אצלי אנרגיות ומנע שחיקה.
- לסלול את הדרך: חשוב לזכור שכל דבר שעושים, גם אם הוא לא נראה זוהר, ייתן לכם ניסיון ויוביל אל מקום שאליו אתם שואפים להגיע. העבודה בפסגות נתנה לי את הניסיון שהיה נדרש לי לעבודה בגל"צ כך שהמעבר לגל"צ היה טבעי יותר והיווה חלק מן הדרך שנסללה לי.
- לא לוותר על חלומות: לא להתייאש אם המטרה נראית רחוקה ואם יש כמה צעדים בדרך להגשמתה. אם תהיו עקביים, תשקיעו ותמצאו עניין במה שאתם עושים, בסוף תגשימו את השאיפות שלכם.