מעוז אשר, פרופ'

ראש בית-הספר למשפטים פרופ' אשר מעוז, שימש כפרופסור-חבר בפקולטה למשפטים של אוניברסיטת תל-אביב.

פרופ' מעוז הוא מהחוקרים והמורים המובילים בתחומי המשפט הציבורי, דיני משפחה, דיני ירושה, דת ומדינה ותקשורת. פרסם 16 פרקים בספרים אקדמיים, 60 מאמרים רובם בכתבי-עת שפיטים מובילים בישראל, בארה"ב, באירופה ובאוסטרליה. פרופ' מעוז הרצה באוניברסיטאות רבות בישראל, ארה"ב, אירופה ואוסטרליה, הרצה במכון להשתלמות שופטים ובמכון להשתלמות פרקליטים והשתתף בכנסים אקדמיים רבים ברחבי העולם. פרופסור מעוז חבר בגופים אקדמיים וציבוריים רבים. בין היתר, היה חבר הוועד המנהל הנבחר הראשון של ISPAC - International Scientific and Professional Advisory Council of the United Nations Crime Prevention and Criminal Justice. (הישראלי היחיד שכהן בתפקיד זה מיום הקמתה של המועצה);Co-Chair, The Canada-Israel Legal Cooperation Programme ; היה יושב-ראש הוועדה לבדיקת החיסיון עיתונאי; היה היועץ האקדמי של השדולה למען חוקה בכנסת וייעץ לוועדת החוקה, חוק ומשפט; היה חבר הוועדה לקודיפיקציה של דיני הירושה מיום היווסדה; שימש בעבר כראש מכון טאובנשלאג באוניברסיטת תל-אביב; היה מנהל-משותף של בית-הספר של אוניברסיטת טמפל בארה"ב ואוניברסיטת תל-אביב; היה חבר הוועדה המדעית של מכון צגלה וחבר הנהלת המכון להשתלמות עורכי-דין; היה חבר הוועד המנהל של הסניף הישראלי של Defense for Children International; חבר המועצה הציבורית של המכון הישראלי לדמוקרטיה; לאחרונה הוזמן להצטרף ל- Mediterranean Peace Forum שמרכזו בפריס.

לאחרונה נבחר פרופ' מעוז לוועדת ההנהגה של ICLARS, הקונסורציום הבינלאומי ללימודי משפט ודתות.