שפירא רון, פרופ'

פרופ' רון שפירא, נשיא המרכז האקדמי פרס ברחובות, דיקן לשעבר של הפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר אילן (2001-2004), ומופקד הקתדרה למחקר משפטי ע"ש פרנק צ'רץ' (2004-2008). כמו כן שימש בעבר כמרצה בכיר (עם קביעות) בפקולטה למשפטים של אוניברסיטת תל אביב (1994-2000), וכן כמרצה אורח בבית הספר למשפטים של אוניברסיטת קולומביה בניו-יורק (1994-5) ובבית הספר למשפטים ע"ש בנימין קרדוזו בניו-יורק (1997).

תחומי התמחותו: סדרי דין, דיני ראיות, משפט פלילי, וניסוחים מתמטיים של דוקטרינות משפטיות.
פרופ' שפירא פרסם עשרות מאמרים בתחומי התמחותו בישראל, בארה"ב, בבריטניה, בהולנד ובצרפת.

פרופ' שפירא זכה בפרס ראול וולנברג מטעם שגרירות שבדיה ואוניברסיטת תל אביב לשנת תשנ"ד ובפרס צלטנר לחוקר הצעיר לשנת תשנ"ז.

פרופ' שפירא הוא חבר מערכת כתב העת הבינלאומי Law, Probability and Risk, היוצא לאור מטעם Oxford University Press (מאז 1999) וכן חבר במספר רב של אגודות מקצועיות.