מדעי ההתנהגות - תואר ראשון

מועדון המצטיינים

המועדון לסטודנטים מצטיינים הוקם בבית הספר למדעי ההתנהגות ופועל זו השנה השנייה. לאחרונה התקיים מפגש של חברי המועדון - בו השתתפו סטודנטים של שנות הלימודים השנייה והשלישית. מטרת המועדון היא ליצור פורום חברתי לזיהוי ולעידוד הצטיינות בלימודי הפסיכולוגיה והסוציולוגיה.

כיצד מתקבלים למועדון?

רק תלמידים מצטיינים יכולים להיות חברים במועדון. החברות היא לשנה אחת, אך יכולה להתחדש לשנה נוספת אם הסטודנט ממשיך להצטיין בלימודיו (כלומר להיות בין 10% הגבוהים ביותר בשנתון שלו). שמחנו לראות כי השנה היו 10 סטודנטים שהצטיינו לא רק בשנה הראשונה ללימודיהם, אלא המשיכו להצטיין גם בשנה השנייה.

מדוע כדאי להיות חבר במועדון?

חברי המועדון יכולים לציין את חברותם במועדון בזמן רישום ללימודי תואר שני ובפניות למקומות עבודה. ברור שהשתתפות במחקר של חברי סגל וסיוע בתרגול מדגישים את המצוינות שלהם. מספר סטודנטים מצטיינים מתנסים במחקרים מתקדמים על ידי השתתפותם במחקרים של חברי הסגל (במקום אחד מקורסי הבחירה). סטודנטים נוספים מסייעים לסטודנטים מתקשים במרכז האקדמי פרס (ומקבלים על כך נקודת זכות בהתאם להיקף העזרה - בתיאום עם המרצים). הם כמו כן רשאים להמיר שיעור בחירה בשיעור מתוכניות הלימוד לתואר שני (למשל במנהל עסקים).

במפגש עם הסטודנטים המצטיינים התרשמנו מאוד מהמוטיבציה שלהם להעמיק את ידיעותיהם בתחומים מדעיים שונים. הסטודנטים, חברי המועדון, ספרו במפגש על התפקידים שלהם במקומות העבודה, והתרשמנו כי הם עובדים בהיקף רחב ומחייב, וחלקם ממלאים תפקידים ניהוליים אחראים במקומות עבודה שונים. יחד עם זאת, אי אפשר היה שלא להתרגש עד כמה הם נהנים מהלימודים המרתקים והמעניינים, משקיעים מאמץ רב, וחשים סיפוק בהישגיהם. הם אף שמחים על חברויות חדשות שנוצרו במרכז האקדמי פרס.

שוחחנו בפגישה על תוכניות עתיד של הסטודנטים המצטיינים, וראוי להעריך ולהדגיש שעל אף המאמץ המרוכז וההשקעה הן בהצטיינות בלימודים והן בהצטיינות בעבודה, על אף העייפות המצטברת, מרבית הסטודנטים מעוניינים בהמשך לימודים לתואר שני בתחומים שונים. לכן בפגישה שוחחנו על אפשרויות שונות להמשך לימודים לתואר שני – בתחומים טיפוליים (כגון פסיכולוגיה לענפיה השונים), בתחומים מנהליים וארגוניים (כגון מדעי העבודה) ובתחומים תיאורטיים מדעיים (כגון סוציולוגיה או מדעי המח). שוחחנו כמו כן כיצד כדאי לתכנן ולהתכונן לקראת העתיד.

אנו, במרכז האקדמי פרס, מדגישים את המחויבות שלנו לקדם את הסטודנטים המצטיינים ולעזור להם להגשים את שאיפותיהם ותקוותיהם. יחד עם זאת, אנו מדגישים את המחויבות שלנו לסייע ולתמוך בסטודנטים מתקשים ולעזור להם להצליח.